Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Może napisz po co ten tłumik ? Do lansu, do schowania przedłożenia lufy czy dla wyciszenia ? Jeśli to ostatnie to moze coś z silesia factory. Jesli pierwsze dwa to właściwie jakie to ma znaczenie ? Nie wiem tylko po co brać gietę c a potem przedłużać to o 20cm tracąc cała kompaktowośc ? Mozę jakiś tłumik 8-15 cm długości max ?

Edited by 99TOMCAT
Posted

chyba sie nie zrozumieliśmy,nie chce grzebać w karabinie i nie bede,pytam tylko który z tych DWÓCH tłumików jest lepszy,narazie wszystkie odpowiedzi dostaje o czymś innym niż o tłumikach :wink:

pozdro

Posted

Z tych dwóch to ten pierwszy. Mimo to uważam że źle robisz skoro już zmieniasz lufę to na bardzo dobrą np. KM i wtedy lufa 30 cm daje lepsze osiągi niż 50 np Madbulla (u mnie tak było). Mówisz że nie chcesz grzebać w gunie ale wymiana lufy na krótszą czy dłuższa i tak wymaga ingerencji xD samo sie nie zrobi :]

A do giety najlepsze są tłumiki typu QD pozdrawiam

Posted (edited)

A czy Ty w ogóle wiesz, że chcąc jak to ty nazwałeś, dla ,,lekkiego" zwiekszenia celności musisz kupić także lufę precyzyjną???? Sorki za topa ale z tego co pisałeś wywnioskowałem że nie wiesz w ogóle o co kaman...

P.S.: Wątpię także w to że są "lepsze i gorsze" tłumiki. Różnią się tylko ilością komór wyciszających. Lepsze mogą być gdy odwzorowujesz, wtedy możesz sobie nabyć tłumik z oznaczeniami:)

Edited by rumak
Posted

Oj nie! Tłumiki różnią się także jakością materiału tłumiącego. Np JBU w środku ma jedną gąbkę przez cały tłumik.

Przy długich tłumikach trzeba uważać na jakość aby tłumik nie kolidował z lotem kulki (zdarza się tak w tłumikach 35 cm.)

Posted (edited)

Hmmm...Wątpie czy jakość wytłumienia tłumików ma jakiekolwiek znaczenie w AS??? a także w to, że usłyszałbyś różnice miiędzy tłumikami z różnym wytłumieniem :-P Oczywiście dluższed tłumiki lepiej tłumią i o tym można się przekonać...

Edited by rumak
Posted

Dragunow daj mi numer do swojego dilera :-P :-P Za bardzo marzysz o ostrych odpowiednikach naszym maleństw 8-) Po pierwsze różnicy w dzwięku nie będzie żadnej bo jaki ma być skoro dżwięku GB to nie tłumi???A po za tym w AS tłumik przedewszystkim, choć nie zawsze, słuzy do ukrycia dłuzszej precki...Poozrooo

Posted

z doswiadczenia wiem ze wystarczy srednica 40mm i dlugosc 20 cm, to chyba optymalna dlugosc do tlumika.

Mozna takze nabyc tlumik o srednicy 50mm - jest wtedy minimalna roznica, ale przy odleglosci 15-20 nie ma najmniejszej roznicy.

Jesli komus zalezy na wyciszeniu repliki, proponuje zestaw:

tlumik + cicha glowica tloka + gesta gabka (lub wygluszenie samochodowe) na body i na to ghille - sprawdzone w boju i dziala :)