Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest replika firmy ICS, nie CA - po prostu sprzedawca pomylił nazwę Universal ze SportLine, albo myśli, że to to samo.

A co do fpsów, to u tego pana na aukcjach zwykle są przekłamane, albo mierzy je na kulkach 0,12.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam,

Mam pytanie do osób które włożyli w tą replikę m130 i zmierzyli na chromo ile mają fps? Ponieważ chcę mieć około 450fps i nie wiem czy starczy m130 czy muszę dać m140?

Nominalnie z m130 masz 425 fps. Ale z tego co pamiętam 420 miałem z M120 Guardera (jedyna firma którą polecam). Na M140 miałem 480-490 fps, M150 - 520-530 fps (obecnie spadło -chyba zużycie części daje znać). Wszystko zależy od szczelności całego układu. Dla przykładu: na tych samych springach ja mam 510 a Zulu 530 fps. Kiedyś kilka godzin wymieniałem bebechy między dwoma ICS-ami i nic nie pomogło, z tego samego boxa jeden dawał 510 fps, drugi 470.

Wcześniej toczyła się dyskusja na temat zasięgu. Jak ktoś mądrze powiedział z preclufy otrzymujemy skupienie a nie zasięg. Obecnie strzelam w większości z na singlu z kulek 0.30 bioval, 510 fps, 509 Madbull. Zasięg skuteczny, czyli trafienie w korpus człowieka wynosi około 70 metrów. Na 50-60 można spokojnie trafić w wystający łokieć albo head. Przy auto celność dramatycznie maleje.

Edited by PRESTON
Posted

Nominalnie z m130 masz 425 fps. Ale z tego co pamiętam 420 miałem z M120 Guardera (jedyna firma którą polecam). Na M140 miałem 480-490 fps, M150 - 520-530 fps (obecnie spadło -chyba zużycie części daje znać). Wszystko zależy od szczelności całego układu. Dla przykładu: na tych samych springach ja mam 510 a Zulu 530 fps. Kiedyś kilka godzin wymieniałem bebechy między dwoma ICS-ami i nic nie pomogło, z tego samego boxa jeden dawał 510 fps, drugi 470.

Wcześniej toczyła się dyskusja na temat zasięgu. Jak ktoś mądrze powiedział z preclufy otrzymujemy skupienie a nie zasięg. Obecnie strzelam w większości z na singlu z kulek 0.30 bioval, 510 fps, 509 Madbull. Zasięg skuteczny, czyli trafienie w korpus człowieka wynosi około 70 metrów. Na 50-60 można spokojnie trafić w wystający łokieć albo head. Przy auto celność dramatycznie maleje.

A ty masz jakiś wzmocniony ten górny szkielet gb czy stocowy?

Posted (edited)

Witam, ostatnio spostrzegłem pękanie body. Powstała rysa i myślałem ,że lakier tylko zarysowany. Body pęka mi o dziury na pin w górę. Repliki nie używam agresywnie i dziwi mnie to pęknięcie. Czy gwarancja to obejmie?

Edited by Sebo_NS
Posted

To już skontaktuj się ze sprzedawcą, ale wątpię, żeby na to poszli. Gwarancja obejmuje głownie (i chyba tylko) uszkodzenia GB nie wynikające z winy użytkownika, bo plomby są tylko tam zakładane. Musiałbyś im chyba udowodnić, że pęknięcie nie wynika z Twojej winy, a oni musieliby przymknąć oko i podciągnąć to pod gwarancję.

Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale takie są moje przewidywania.

Pozdrawiam,

Kiekos

Posted

http://allegro.pl/metalowy-magazynek-m4-m16-hk-416-i1352214133.html

Miał ktoś do czynienia z tymi magami? Jeśli tak, to jak się sprawują? Przerabiam swoją M4 na HK416 i zamierzam kupić magi, trafiłem na te z oznaczeniami HK.

ps. Jak odpiszą to dam znać.

Nie jestem pewien czy to w 100% ten ale miałem od kolegi tak samo wyglądający i oznaczenia też te same i wszystko, to mi nie wchodził.

• 3 weeks later...
Posted

Słuchajcie, już nie wiem co mam robić. Złożyłem wszystko szczelnie i ok, a tutaj karabin w ogóle nie pobiera kulek z magazynku. Nie pobiera z magazynku od CA i od KA, więc to jest wina repliki. Już nie wiem co mam robić, może wy macie jakieś pomysły?

PS: Wcześniej pobierał kulki od maga z KA, a teraz nie chce.

• 2 weeks later...
Posted

Zacząłem interesować się tą repliką, szukam w necie i widzę różne skoki cenowe od 600 do 859zł.

Czy możecie mi wytłumaczyć czemu u bezpośredniego importera jest najwyższa cena, bo nie rozumiem tego?