Mori Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 Witam. Ponieważ był tu gdzies taki temat - ale znikł - pozwoliłem sobie założyć nowy. Postaram się tutaj - krok po kroku - opisać uszczelnienie zaworka wylotowego w magu do P8 z KJW, a także całej seri USP z KJW. Lecimy. Na samym początku potrzebne będą narzędzia: - klucze imbusowe - zasadniczo jeden ale nie wiem dokładnie jaki ma "rozmiar" - klescze z końcówkami - jak na poniższym zdjęciu - tasma izolacyjna - kolor dowolny Kluczem imbusowym odkręcamy śrubkę przy zaworku - patrz niebieska strzalka: Po odkręceniu tej części powinno to wyglądać tak: Teraz przy pomocy kleszczy odkręcamy zaworek. Uwaga w końcowej fazie, może wam wyskoczyć sprężynka! Jak wam się zapodzieje mag do wywalenia. Kiedy wykręcicie już zaworek, należy usunąć zawleczkę - na zdjęciu zaznaczona strzałką - najlepiej użyć igły lub szpilki. . Po wyjęciu rozłóżcie zaworek na części: Nas interesuje ta podłuzna część w środku. Zdejmijcie gumowy oring, i miejsce zaznaczone za zdjęciu strzałką podklejcie cienkim paskiem taśmy izolacyjnej: U mnie taśma jest koloru białego. UWAGA! Pasek nie może być za gruby/szeroki - po prostu próbujcie. Kiedy juz dopasujecie odpowiednią grubość/szerokość. Złóżcie wszystko do kupy, nabijcie mag gazem i przetestujcie czy w dalszym ciągu syfonuje. Nie powinno. U mnie po tym problemy się skończyły. Na koniec podziekowania - za ciągłe przypominanie - i przeprosiny - za długi czas realizacji z mojej strony - dla lukasza7. Oraz prośba do moderatora o przylejenie tematu - co by sie znowu nie zapodział. Quote
Tantive Posted February 18, 2015 Report Posted February 18, 2015 (edited) Z racji, że imageshack zrobił co zrobił, a potrzebowałem te zdjęcia, po wpisaniu w gogle "P8/USP KJW - uszczelnienie magazynka" znajduje jeszcze fotki. Choć po kliknięciu juz w nie - wyskakuje standardowy tekst imageshack. Udało sie jeszcze posta "odratować". Mam nadzieję, że sie autor nie obrazi za ingerencię, ale przydatną rzecz napisał choć imageshack "zniszczył" posta. Myśle ze z tego jednego ujęcia, mozna sie jeszcze domyślić jak naprawić magazynek. PS. Sorki za odgrzewanie kotleta, ale moze ktoś oprócz mnie też być głodny tej wiedzy :) Edited February 18, 2015 by Tantive Quote
GuloGulo Posted February 18, 2015 Report Posted February 18, 2015 a ja mam pytanko, wie ktoś może gdzie dorwać te uszczelki ok 4 mm i ok 6 mm? Quote
Recommended Posts