Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sami sobie jesteście winni. Ileż to razy trąbi się o oszustach na allegro?

Wierzycie w bajki o cudownych upustach, niesamowitych promocjach itp.

Przecież 160PLN ten karabin kosztuje w HK bez cła przesyłki podatku.

Tak trudno byłoby poczekać, zwłaszcza że sprzedawca od samego początku był niesamowicie podejrzany?

Odzyskanie kasy to długi i trudny proces.

Bez pomocy policji się nie obędzie.

Przykład? - Kilka lat temu brałem udział w podobnej aukcji, ale zachowałem odrobine rozumu i nie przelałem pieniędzy. Inni kupili i zapłacili, jakaś laska zrobiła w konia ponad 100 userów na kwoty ca 300PLN. Po 3 latach sprawą zajęła się policja z mojego miasta, bo dopiero po takim czasie otrzymała akta sprawy.

Ktoś lubi ryzyko i szasta pieniędzmi - takie aukcje są dla was.

Posted
Podjechałem dzisiaj odwiedzić gościa w domu razem z kumplem policmajstrem. Klatkę pokonaliśmy błyskawicznie za sprawą magicznej legitki kumpla i wielkich oczu jakichś mocherów.

Podchodzimy do drzwi i naszym oczom ukazał się niezbyt miły widok. Wstawione antywłamaniowe drzwi - nowe jeszcze z plastikiem na nich. Zrobiliśmy wywiad "środowiskowy" z sąsiadam i mieszkała tam starsza babcia której się zmarło i mieszkanko zostało sprzedane - komu to nie wiadomo bo się jeszcze nie wprowadził.

Haczyk w tym, że taki trick wymyślić samemu (z podaniem lewego adresu) to przejaw większego talentu kombinatorskiego... Ale niestety ktoś opisał ostatnio w necie przypadek oszusta ze Śląska działającego tą metodą (gość podawał lewe adresy w zapuszczonych familokach, gdzie był łatwy dostęp do skrzynek pocztowych, z których de facto kradł listy aktywacyjne od Allegro), dziecko się naczytało i zmałpowało.
Posted

No to szans na odzyskanie kasy zbyt wielkich nie macie... Jak to łatwo naprać ludzi i to nie na bylejaka kase! Pierwszy raz wystawił 4 repliki, poszły w kilka chwil, za drugim razem wystawił 18 i też kilka poszło... Napewno ponad 6 sprzedał. 6*160=960 zł! Nie bylejaka kasa!

Posted

Koleś mieszka w tym samym budynku z tego co widzę więc w tygodniu do niego podjadę jeszcze raz razem z misiakiem;)

Kto wpłacił i może to wyślijcie mi na PW Skany dowodów wpłat. Może się uda chociaż część kosztów odzyskać.

Posted

Oszustwo to oszustwo, a naiwność ludzka nie zna granic.

Może być lipny adres, ale dopóki wpłacacie pieniądze na konto bankowe (nie da sie stworzyć lipnego konta bankowego, chyba że ktoś zrobił sobie lipny dowód osobisty) dopóty jest szansa na zlokalizowanie dupka.

Posted

Koleś to zwykły dres który przyjeżdza do do mu co 3-4 dni, po czym znika na kolejne parę. Póki co nie udało mi się kontaktu z nim załapać. A że dres to wiem od sąsiadki z naprzeciwka ;)

Ogólnie to jest lipa i to zstraszna :/

Posted (edited)

Czy głupi to nie wiem - jakiś totalny debil by tego nie wymyślił.

Czy pajac - hmmm

Czy sprytny - oj na pewno - patrz ile osób naciął

Co do policji itp to raczej wątpię by cokolwiek zrobili.

BTW przeszukując otchłanie neta znalazłem info że zarówno na aukcjach wp i onetu koleś ma zablokowane konta ;) Wpiszcie sobie"mirosław siewert" w google ;P

Edited by TBM
Posted

Westie + z przyjemnością bym posiedział pod domem i nawet fotków narobił ale mam codzienną robotę więc jakoś mi się nie uśmiecha urlopu brać ;P

• 2 months later...