Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jakie są różnice wewnętrzne (jeśli są) miedzy tymi modelami. Wersja K ma 30fps więcej i waży aż 800g więcej-skąd taka różnica, to przecież tylko kilka cm więcej od C

Posted

Co do realnej różnicy fps to tak naprawdę niema zgodności- w opisach waha się to od 350 do 470....

Repliki róznią się:

- nieco dłuższym chwytem przednim

-dłuższą lufą zewnętrzną oraz tłumikiem płomienia

- lufa wewnętrzna 350mm, wejdzie też raczej bez problemu precka 364mm

- według Taiwangun-a mocniejszą sprężyna w gb, stąd pewien wzrost fps-ów

• 3 months later...
Posted

Jeżeli chodzi o serię G608 czyli naszego G36C lub wersję G36k na stronach sklepów posiadających ten karabinek w asortymencie - podają różne prędkości np. 370fps w innym ~340 fps. :strach: a na jednym z zagranicznych sklepów znalazłem 350fps. Jak pisze 99TOMCAT od 350fps-470fps. Więc branie pod uwagę różnicy 30fps między wersją C lub K jaką podają sklepy jest mało istotne przy zakupie. Wiadomo też że na fps-y wpływa wiele innych czynników ale to już inny temat. Posiadam tą replikę w wersji C firmy JG i z tego co pamiętam na pudełku czy w innych miejscach np.JG nie jest podaje wartości w fps tylko przybliżoną w m/s. :killer:

• 2 weeks later...
Posted

Witam

Mam 3 gietki... dwie od Krakmana i jedną z tzw sklepu z zabawkami.

Różnice jeżeli są to tylko miedzy modelami G36C i G36K (wersja z szynami ris) i to od Krakmana.

Z tego co widzę na innych sklepach (o ile nie zaznaczono) to jest to ta sama gietka tylko z dłuższym chwytem i lufą. Różnica w osiągach wynika z mocniejszej sprężyny. Wersje z rączką i lunetą nie mają tej mocniejszej sprężyny. Tak samo jak różne odmiany wersji E czy EV.

Posted

Mam obecnie g36c, dziala ze narzekac nie bardzo musze, dorzucilem preclufe i gumke hopa, obie systemy, ale zastanawiam sie nad wersja g36k, duzo lepiej strzela od tamtej? no i jak z zywotnościa.

Posted (edited)

Nie bardzo wiem czy zakładać do tego nowy temat bo całkiem podchodzi pod tematykę tego, więc...

Mam zamiar kupić gienkę od JG. Rozważam wercję C i K, ewentualnie E (najładniejsza w moim mniemaniu ale i droższa). O co chodzi: po kupnie gienki mam zamiar zamontować preclufę i hop siupa np. Systemy. Jako, że nie jestem kasiastą osobą chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakakolwiek różnica w zasięgu i celności we wszystkich trzech modelach po zamontowaniu preclufy i hop siupa (różne długości lufy wiec powinny być inne osiągi)? Jeśli różnice są minimalne to zdecyduje się na g36c i dołożę do lepszego kolimatora lub innego osprzętu, jeśli natomiast są odczuwalne to zacznę zastanawiać się nad wersją z dłuższą lufą...

@Jey85 - z tego co wyczytałem na innym temacie o G36K, to bebechy są generalnie te same (na taiwangunie montują mocniejszą sprężynę podobno), dłuższa lufa na stocku nie robi żadnej różnicy, dopiero po zamontowaniu precki i hopa lepiej strzela. Ale jak to się ma do zmodowanego g36c - nie mam pojęcia.

Edited by varfare
  • 2 weeks later...