Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

bardzo fajne, ale nasze warunki klimatyczne (lasy) lepsze wlasciwosci maskujace ma CADPAT - lepije dobrane kolory...

mowie z pamieci ale MARPAT chyba bylby lepszy tylko na jesien

Posted

zdarzylo mi sie w tym roku widziec na oczy full komplet cadpat i marpat

Cadpat na wiosne , latem trzeba wymieszac tzn zalezy od typu lasu w jakim sie walczy no a na jesien to juz w 100% marpat.

Posted

CAD PAT - zlielony i ciemny las - raczej wiosna i niesloneczne letnie dni - imo zbyt jaskrawy co z bliskej odleglosci ulatwia rozpoznanie - fajny kroj, obciachowe guziki i dosc cienki material

MARPAT - zima, wiozna,jesien zima ;) z duzej odleglosci - gdyz z takiej MARPAT widac jakos jednolita zgnilozielona plame - czyli bez roznicy ;) Zalety maskowania widac przy bliskich i srednich dystansach - IMO dobrze zlewa sie poza terenem jasno zielonym (letni mocno sloneczn dzień) - w oryginale super kroj - w kopii made in pakistan - marny, acz przewiewny material.

RUSKI PIXEL KLMK (czy KMLK)- idealny do letniego, slonecznego lasu - pieknie sie maskuje

Posted

a Mi MARPAT ładnie spasował w Camp Lejune na obiekcie MOUT. Powiem anwiet wiecej, jakby ubrali tego T-patterna czy Urbana w MARPATcie a nie zwykłęgo woodlanda(MARPAT) to by wyglądali conajmniej dziwnie.

Posted

hooah,

no ba, powrót do skośnych keiszeni był czaderski. Kieszenie na velcro zapinane też pomysł świetnie skopiowany z Raid BDU, a o keiszeniach na rękawach nie wspomne. Podoba mi się też patent z guzikami po wewn. stronie na rekawach, i kieszenie na ochraniacze :)

Ogólnie jednak, krój nie jest zadną nowoscią... wzieli skopiowali dobre patenty z pzreróbek sił spejcalnych.

Ciekawą rzeczą jest materiał. wparwdzie nie rip stop, ale dosyć pzrewiewny i wytzrymały.

pozdrawiam

kapral

Posted

malutkie porownanie wzorów :)

5f.jpg

Mój marpacik na dole - klęczę.

Marpat w zimie jak ktoś wspomniał :

131584_l.jpg

Mundur jest wygodny do chodzenia. Spodni uzywam na codzień - polecam. Co do maskowania to sami widzicie - jak dla mnie w lecie lepszym wyborem jest DPM. MARPAT ma za jasne odcienie.

Posted
jak dla mnie w lecie lepszym wyborem jest DPM. MARPAT ma za jasne odcienie.

hmmm ze co? 8O IMO w lecie im jasniesze odcienie tym lepiej (nie mowie o desercie oczywiscie)

a tak jak juz wspomnialem zobaczcie sobie jak maskuje sie KLMK

klmk_maly.jpg

Posted

Harg, czapa ci się świeci :)

IMO, ta kopia MARPATa jest do dupy. po paru miesiącach sie rozleci, lepiej w oryginalnego wodlanda zainwestować, czy choćby w DPMa- o wiele wytrzymalszy.

Posted

hmm wiesz - ja rozumiem zajawke rzeczami kontraktowymi, ale spojrz na to z tej strony, ze ten podrabiany MARPAT sluzy aby sie wytarzac po lesie ... i jak mam cos zedrzec to wole wydac 300zl a nie 600zl ;)

Posted

hehehe...czapa sie swieci :wink: musze dodac, ze MARPAT jest dziergany w dwóch "podrabiastych" wersjach TAj i PAKistan z tym, ze Pakistan ma grubszy material i mniej sie swieci :lol: /na foto powyzej jest TAj./ - niewazne! Wazne, ze pasuje tym, którzy go uzywaja

:D - ja wole Propper'a....