Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kulki TAJGUN - KANT???

Recommended Posts

Posted

witam

z racji przystosowywania mojego g36 do zadan strzelectwa wyborowego zakupilem przy okazji ostatniej wizyty w goscinnym gdansku kulki TAJGUN 0,33 - jako, ze o dziwo nie zacinaja mi sie ani w precyzyjnej lufie, ani w magach, postanowilem im sie przyjrzec dokladniej-- tzn. przeliczyc .... wyszlo 412 kuleczek.... czyli o 1/5 mniej niz zapewniano... a koszt takiej paczuszki to 18zl !!! czyli za 2000 trzeba zaplacic 72zl! jak za TOKYO!

czy sprzedawca odsypal, czy TAJGUN oszukuje?

ma ktos jakies doswiadczenia?

Posted

z tego co wiem to opakowanie jest kompletowane wagowo , czyli "X" x gramatura kulki= waga kulek odpowiadająca ilości kulek , pytanie jest czy przy pakowaniu biorą pod uwage wage opakowania , może zapominaja , a może waga jest nie wyzerowana...ect

może ktoś wzioł pare kulek do sprawdzenia ich jakości ?....

Posted

Też miałem taki problem i to już kilka razy, ale nie trzeba się tym przejmować (przynajmniej ja tak sądzę :wink: ) bo raz dali mi ok 400

a raz 570 (czy coś takiego)

...to może być źle w "fabryce" rozdzielane

i z tego co pamiętam to na opakowaniu pisze +/- 5%

Posted

5% to nie 1/5 :(

Jest to towar na tyle drogi ze opakowania powinny byc w jakiś sposób pieczętowane - np. naklejki typu VALID albo nawet zszywaczami (TM chyba tak robi ?)...

Posted

nie robi. normalna torebka ktora mozna otworzyc i zamknac. Jedynie zszyta u gory jedna zszywka ale to nie przeszkadza w ew. odsypywaniu.

PS a moze ktos kupi w military kuleczki ICS (paczka 3500) i przeliczy wszyskie? ;) tylko nie wagowo! przeliczy! :D

Posted

Niestety w/w użądzenia nie posiadam :D Jakbym miał to pewnie bym się doliczył :] Rureczke kupie... jak będe miał AEG'a (czyli za HOHOHO i ciul to wie :D) Hmm ale nadal mnie korci przeliczyć te kulki bo coś mi się wydaje, że pudełko było otwierane :?

Posted
Standardowa rurka do ladowania low capow ma pojemnosc 70 kulek :) znacznei ulatwia liczenie :) Wiec ja nie bede liczyl jedna po drugiej a calymi siedemdziesiatkami :)

hmm ladowarka miescila 62 kulki tajguna

Posted

To weź obojętne jaką rurkę o średnicy około 6 mm(ja użyłem rurki termokurczliwej o średnicy ok. 7mm za 1 zł) wsyp kulki i sprawdź ile się ich mieści. Możesz nawet ją sobie uciąć i liczyć pełnymi 20, 30 czy 50(zależy jak długą masz rurkę).

Co do kompozytów: FILER ma racje te kulki są pakowane z dokładnością do 5% czyli nie powinno ich być mniej niż 475. Ja przeliczyłem kiedyś 4 paczki kulek żółtych(również importer TAJGUN czyli tak jak kompozyty) i w wszystkich miałem poniżej 500 ale nie mniej niż 479.

Posted

No niee, co to forum robi z ludzi, normalnie spisek :). Liczcie wsyztskie kulki jakie dostajecie, bo moze nie byc tych 100 czy 200, a to przeciez cały hi-cup! Licze na więcej pomysłów liczenia kulek, bo to przeciez taka powazna sprawa...

Posted

szegol -- kupuje paczke nominalna 500 kulek i place 18zl - czyli 72zl za 2000 - a dostaje mniej o ok. 350 - czyli ok 12zl... mysle, ze tylko glupiec nie szanuje pieniedzy, ktore ciezko zarobil

poza tym nie lubie jak ktos robi takie kanty

Posted

Tak - niech od dziś dosypują conajmniej tyle co wcześniej odsypali bo leci do mnie moja upragniona snajpeka :P

Czy nie można kupić kulek 0,3 poza Tajgunem ?

Posted
szegol -- kupuje paczke nominalna 500 kulek i place 18zl - czyli 72zl za 2000 - a dostaje mniej o ok. 350 - czyli ok 12zl... mysle, ze tylko glupiec nie szanuje pieniedzy, ktore ciezko zarobil

poza tym nie lubie jak ktos robi takie kanty

... 0.20g?- u mnie (w rz-owie) są po 12zł (i może się zgościem dogadam bo sympatyczny, i kupię taniej o zeta, czy mniej, hurtem)

Posted

Ja zawsze kupowałem 0,2 które ważą jednak około 0,23 i nigdy nie brakowało, nie liczyłem ;) ale dwa woreczki zapełniają całkowicie słoiczek 1000 BB z STTI. Jest inna możliwość że jak ważyli kulki najpierw puścili właśnie te 0,23 (500X0,23 =115g.) a potem 0,33 (500X0,33 =165g.) czyli mamy różnicę 165-115=50g. Więc 50g/0,33g= -+150 sztuk ciężkich kulek(pewnie z błędem 5%), z opakowaniem może wyjdzie inaczej, jest . Błąd lub niedokładność ważącego lub nieprzestawiona maszyne, lokalne sklepy tego nie chyba nie dzielą na miejscu, nie wiem czy Tajgun dzieli je u sbiebie czy importuje już opakowane po "500". Ale ja bym reklamował i tyle.

To tylko moje dywagacje, więc mnie i sprzedawców nie linczujecie ;)