Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Na wstępie uprzedzam, że pomimo tego że się strzelam od 3 lat ( jak już wcześniej wspominałem) nie potrafię sobie dobrać odpowiedniej repliki. Od razu wspomnę też że nie jestem w stanie wydać kilku tysięcy, ba, nawet kilkuset złotych na replikę ASG... Cena ogranicza się do około 100zł. A teraz do rzeczy. W moich gustach leży broń długa, najbardziej karabinki, które w pewnych momentach mogą również pełnić rolę parasnajperki ( czyli coś uniwersalnego w każdym calu). Uwielbiam serię M16 ( zwłaszcza wersję VN), lubię też G3, G36 i oczywiście ,,towarzysza" Kałacha :wink: . Cały team ma shotguny, przeważają teraz te ,, wynalazki" M58 DE ( Mossberg 590), są też sprawdzone i nienajgorsze M47 DE ( Remington 870) i najlepsze 003 AGM ( też Mossberg 590). Wszyscy się rzucili na shotguny bo są proste, niezawodne i mają całkiem przyzwoite osiągi :roll: . Ja sam także stałem się posiadaczem krótkiego shotguna M58, który nigdy mi się nie podobał ( kupiłem go żeby mieć szansę czasami wygrać), teraz dochodzi do tego że Hop Up się wyeksploatował i moja strzelba nie strzela zbyt dobrze, dochodzi do tego bardzo mała pojemność magazynka ( 14 kulek). Prez to rośnie moje niezadowolenie, bo broń jest niecelna, szybko kulki uciekają z magazynka i do tego mi się nie podoba :wink: . Mam szczerze dość sprzedawania i kupowania nowych zabawek, bo tracę na tym i pomimo tych 3 lat wciąż nie skupiłem się na doskonaleniu taktyki ( w całym teamie to chyba tylko ja i mój kolega myślimy) tylko wciąż problem z bronią. Znacie już moje gusta, problemy i stan kieszeni, więc jeżeli ktoś by mógł mi doradzić co mam zrobić to bym był bardzo wdzięczny. P.S. Z doświadczenia wiem że znajdą się i tacy którzy mnie wyśmieją, ale takie jest życie... :poddanie:

Posted (edited)

z zabawki za 100pln to możesz sie z 5 metrów postrzelać, więc jaką taktykę chciałbyś szkolić?

Bawisz sie w asg od 3 lat? Więc odkładaj sobie po 10pln przez następne i będzie cie stać na zwykłą cymę. Albo kup sobie pistolet gazowy, tylko nie wiem czy odłożysz na kulki i gaz, skoro 100PLN to wydatek tak duży, ze ktoś z 3letnim stażem nie może sobie na niego pozwolić.

pozdrawiam

ps

do 100pln to zostań przy tym shotgunie, bo w m16 to ja bałbym sie ładować. Kto tanio kupuje, ten drogo kupuje.

Edited by Damaioshin
Posted

Oj to musisz dużo szukać.(szukaj po komisach stronek asg )

Ja osobiście polecę ci jakowegoś cymowego kałasza a jeżeli trafisz to g36 jg.

Na Aledrogo czasami można trafić coś w rozsądnych cenach.

I chyba jest to rozsądne minimum z czym można wystartować.

I w odwrotną stronę nie polecę wczesnych eMek Wella i Cym przedkałaszowych.

Posted

Skontaktuj sie z hellmansem i kup od niego Rozpylatora.

;)

Posted

Dzięki za odpowiedź. Tak dla wyjaśnienia to gdybym miał wiek i pracował to napewno bym odłożył na coś lepszego, ale ja jeszcze nie pracuję. Rodziców w zakup repliki poprostu nie wrabiać... Wpadły mi w oko pewne ropliki, a mianowicie są to: http://www.allegro.pl/item418502248_pistol...s_promocja.html czyli Mauser HSC, http://www.allegro.pl/item415991012_pistol...uhc_okazja.html Desert Eagle, lub inne firmowe spręzyny krótkie lub http://www.allegro.pl/item420766817_karabi...legia_cudz.html Famas CG. Co wy o nich sądzicie?

Posted

Dzięki za odpowiedź. Zamierzam kupić Famasa, jednak jeszcze wpadła mi w oko taka replika. http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...ocom-MP016.html Na allegro kosztuje taka nowa tylko 149zł więc i wygląd i cena mnie skusiła. Myśląc o mojej przyszłości w ASG nie widzę siebie jako gościa który chwilę ponosił shotguna i za chwilę przesiadł się na super, mega, hiper elektryka Tokio Marui za tysiaka. Ja chciałbym tani karabinek, który by jako tako wyglądał, żeby dobrze traktowany pociągną ze 2 latka i żeby zezwalał na celne strzelanie do graczy oddalonych ode mnie o jakieś 25- 30m max. Mi by to wystarczyło :uśmiech: :-F

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...