cuboney Posted August 25, 2008 Report Posted August 25, 2008 Witam, mam problem w moim MP5, jak wiecie w selektorze ognia jest mała śrubka która przytwierdza zewnętrzną część (Przełącznik ognia, to coś w kształcie ",") do części przechodzącej przez bebechy gearboxa. I problem w tym, że śrubka za nic nie chce się wkręcić w przeznaczone jej miejsce, a bez tego selektor co chwile odpada. Czy jest jakiś patent aby tak się nie działo ? (W razie gdyby mój opis usterki był za bardzo zagmatwany mogę spróbować wytłumaczyć to ponownie ;] ) Quote
0L0 Posted August 25, 2008 Report Posted August 25, 2008 Zerwany jest gwint, czy worobiony łebek śrubki? Przy pierwszej opcji umocuj selektor i śrubę na klej lub wymień na nowy. W drugiej wymień śrubkę. Quote
poldeck Posted August 25, 2008 Report Posted August 25, 2008 Jeszcze trzecia opcja: całość nie dociśnięta do końca. Kiedyś jeden selektor nie chciał dać mi się docisnąć i się też dziwiłem. ;-) Quote
Recommended Posts