Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, od dłuższego czasu przymierzam się do kupna repliki asg. Z początku interesowały mnie tylko AEG ale z uwagi na to, iż nie dysponuje zbyt dużymi funduszami (a do 200 zł nie kupi się dobrego aeg) postanowiłem poszukać czegoś dla siebie w sprężynówkach. Czy ten oto AK47s CYMY http://allegro.pl/item418288206_karabin_ka...ba_gratisy.html byłby dobrym wyborem dla początkującego? Czy ktoś ma taki model i może się na jego temat wypowiedzieć? Prosiłbym o wasze opinie bądź inne propozycje.

Posted

A ja mówię że warto, tylko wersję ze stałą kolbą, bo szkoda przepłacać.

Wiem co mówię, kumpel ma tego kałacha i ma z półtorej roku, nadal spisuje się doskonale :).

Posted

Famas cyberguna podobno ma to do siebie, że po paru miesiącach użytkowania osiągi drastycznie spadają, tego cymiacza widziałem ostatnio w akcji 2 lata temu, ciągnął nieźle, do dzisiaj działa. No i ma metalowe elementy w przeciwieństwie do złamasa :D

Posted

Melon nie wiesz siedź cicho, bo ja powiem ,że ak ma tylko sprężyne i śrubki metalowe i będe miał taką racje jak ty o Famasie.

Mam znajomego który ma famasa już 2 lata i ma ciut słabsze osiągi niż mój, może jakieś 5 m mniej zasięgu.

Famas w sporo metalu w sobie nawet jak nie wieżysz, wiem bo go rozkręcałem.

Posted

Smuty opowiadasz, Famas nie ma nic metalowego w środku (no oczywiście oprócz lufy, sprężyny i śrubek), chyba że Ty nie odróżniasz plastiku od metalu.

Ta Cymka ma metalowe suwadło zamka, jeszcze kilka innych części, nie pamiętam bo dawno temu to w łapach miałem.

Posted

Tak tak wiesz napewno bo pewnie rozkręcałeś Famasa.

Famas ma metalowe śrubki, sprężyny,lufe,jak masz "pazur" to on jest na takim metalowej rurce (wiem bo magnes przyciąga) i nie jest ona krótka bo prawie do głowicy dochodzi, i do tego spust z tą częscią która zwalnia naciągnięty tłok jest też połaczony metalem. Ciekawe jak ten kałach o którym mówisz ma osiągi po dwóch latach. Ja osobiście taki widziałem w akcji i jest żałosny kulki tak pluje, że dziw bierze jak w coś trafi się.

Posted

Z tego co widziałem po Famasie którego rozkładałem, i co czytałem w pewnym starym temacie na wmasg, ta prowadnica pazura jest z plastiku.

Z informacji z Twojego profilu wnioskuję że masz wersję Tactical, czyli po prostu DE z dodatkami w pudle cyberguna, może się różnić wewnętrznie od pierwowzoru

Posted

Tactical i zwykła wersja CB to zapewne to samo tylko z różna ilościa sprzętu dodatkowego, a że CB ma pewnie lepsze famasy, to idzie na korzyśc.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...