Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam pewnien problem z moją m16 otóż replika ma niecaly miesiąc a ostatnio poczulem lekki swąd spalenizny z okolic gripa... Wiecie może czym jest to spowodowane? Z góry dzięki. Pozdrawiam

Posted

Jeśli karabin działa jak należy a tylko czujesz dziwny zapach to nie jest to spalenizna tylko ozon powstały w wyniku jonizacji powietrza w okolicy silnika.

Jeśli jednak cokolwiek w pracy sie zmieniło to pewnie coś sie fajczy ;-) .

Posted

Nowego tematu nie ma co zakładać(aż nadto ich o Mkach :twisted: ) a nazwa tego sie w sam raz nadaje ;-)

Mam dylemat odnośnie kupna M16A4 RAS. WGC czy Redwolf (prawdopodobnie miałbym możliwość dostępu do kupna w obu tych sklepach). Chodzi mi tutaj o liczbę FPS'ów jakie podają w opisach swoich produktów obaj dystrybutorzy(pomijam już to że WGC ma o 8$ drożej ;-)). Na WGC możemy zobaczyć klik że oferowana replika ma ok 300-320 fps, natomiast Redwolf podaje że jego replika oscyluje w granicach 380-400 FPS(nie mam linka bo mi redwolf nie chce wchodzić-zapchany cały czas :???: ). Co jest grane, czy to tylko chwyt marketingowy, czy po prostu mocniejsza sprężyna wpakowana do tej Mki z Redwolfa?

Właśnie jak już pisze odnośnie tej M16 to takie zapytanie, czemu klasowy producent taki jak G&P daje tak słabe tłoki do swoich replik ? Na forum znalazłem informacje, że nawet po 1k kulek padają, czasem wytrzymają 4-5k ale co to jest ?! Tak nawet przyrównując do mojego G36C [JG] Od Krakmanów, to żenujący wynik. Bo trzeba powiedziec, że moje G36 wystrzeliło już grubo ponad 15k kulek i jak narazie zero problemów z tłokiem. Nie widzę spadku mocy, jakichś zmian pracy itp. wszystko jest gites ;-)

Pozdrawiam

Jacur

Posted

Tak szczerze mówiąc to nie wiem co jest z tłokami G&P, sam byłem świadkiem jak kumplowi pękł na pół w nowej replice... a ja w mojej MP5 mam już grubo ponad 2 lata niebieski tłoczel G&P właśnie i ani mi się widzi go zmieniać ;)

Posted

A propos tłoków to mój też nie za bardzo wytrzymały był... po 2 mid capach pękł ale teraz jest guarder więc śmiga. :-P

p.s te fps`y wydaje mi się że tyle samo mają mki na obu sklepach moja też jest na wgc i jest napisane ze ma 300-320 a naprawde 360+

Posted

p.s te fps`y wydaje mi się że tyle samo mają mki na obu sklepach moja też jest na wgc i jest napisane ze ma 300-320 a naprawde 360+

Aha, dzięki, w takim razie pewnie podepnę się pod jakieś większe zamówienie na WGC i będzie git 8) . Ale dalej ciekawi mnie czemu WGC w takim razie tak zaniża te fps'y, może myślą, że każdy kto kupuje taką replikę i tak od razu ja podkręca :twisted: (jak już zamówię ten karabin, to na początku i tak będę biegał ze stockiem - m.in. dlatego pytałem właśnie o tę różnicę w fps'ach) ;-)

pozdrawiam

Jacur