Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam czytałem, że moja replika po każdej strzelance powinna być czyszczona i smarowana i co 10 k kulek smarowany gb

czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak smarować , czym jak dużo , i co smarować

moja replika mp5 sd5 Ca B&T Stock Jestem jej drugim właścicielem

Posted

8O

Jeżeli tarzasz się z repliką w piachu to tak. Przy normalnym użytkowaniu nie jest to konieczna, a nawet nie zalecane.

Jak raz do roku wymienisz smar na zębatkach to będzie w zupełności wystarczające.

Raz na 3 miesiące można wnętrze cylindra spryskać odpowiednim smarowidłem (przez dyszę przy odciągniętym tłoku).

Nic więcej nie trzeba smarować.

Lufę czyścisz tylko jeżeli jest taka potrzeba i robisz to od komory do wylotu, nie odwrotnie ;)

Posted

Strzelając na AUTO 'nieoczekiwanie' zdejmujesz palec ze spustu, tak by tłok został w tyle. Wtedy przez dusze 'napsikujesz' OLEJU(ku) SYLIKONOWEGO. Jedyny problem to zalany HU po takiej operacji, ale jest i sposób bo go 'odlać' ;-)

Posted

Olej silikonowy? Ja wolę normalnie w buteleczce z aplikatorem.

Jeżeli masz możesz psiknąć od czasu do czasu do wnętrza cylindra gumi protectantem, czy innym środkiem do konserwacji i zabezpieczania uszczelek i inych elementów gumowych. Do tego dosłownie kropelkę oleju silikonowego i git.