Jejas Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 Cześć ! Już od dłuższego czasu zastanawiałem się nad montażem jakiejś optyki do mojego ak74 (cm031). Problem w tym, że nie posiadam montażu bocznego, cyma wypuściła wersje tego ak z szyna (cm031a) ale niestety ja posiadam ta zwykła :). Istnieją dwie wersje zamontowania optyki na moim ak, z tym że nie wiem czy jakąkolwiek uda się wykorzystać. 1. Kupić montaż boczny (swego czasu widziałem go na allegro, zapakowanego w woreczku, na którym pisało cyma), ale nie mam bladego pojęcia jak go później zamontować na plastikowym body, + zostaje jeszcze kupno samej szyny :), bez wątpienia jest to droższa metoda. 2. Kupić szynę montażową picatinny, która jest przeznaczona do beryla, i beryla mini. Problem w tym, że nie wiem czy uda się go zamontować na ak74. Tak to wygląda - http://allegro.pl/item416353563_szyna_mont...ryl_krotki.html Jeśli ktoś się z tym zetknął, to proszę o jakiekolwiek info na ten temat :). Pozdrawiam ! Quote
sgt.Chaos Posted August 12, 2008 Report Posted August 12, 2008 2. Kupić szynę montażową picatinny, która jest przeznaczona do beryla, i beryla mini. Problem w tym, że nie wiem czy uda się go zamontować na ak74. Tak to wygląda - http://allegro.pl/item416353563_szyna_mont...ryl_krotki.html Jeśli ktoś się z tym zetknął, to proszę o jakiekolwiek info na ten temat :). Pozdrawiam ! Tak, ktoś się zetknął, było o tym w topicu poświęconym przeróbce na Beryla. W skrócie napiszę, że ta szyna jest za krótka do airsoftowego AK i wymaga przeróbek, ale jest to wykonalne. Quote
SHOGUN_YAMATO Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Ja polecam coś takiego: Fakt, że taka szyna kosztowała 400 PLN ale jest bardzo funkcjonalna :) Quote
Graven Posted October 29, 2011 Report Posted October 29, 2011 Post #2 | Napisano 12 sierpień 2008 - 16:14 Post #3 | Napisano 29 październik 2011 - 20:13 Quote
Recommended Posts