Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie.

Problematyczne Auto na singlu. Jak to sprawnie, szybko i w domowym warsztacie naprawić ?

Problem występuje przy wciśnięciu spustu "tak do połowy" ale i normalnie też "wali na auto"

Posted

Tak to już jest czasami w tych naszych chińskich replikach. W JG to się zdarza nagminnie.

O ile dobrze wiem sam tego tak łatwo nie naprawisz,Albo się przyzwyczaisz albo wyślij na gwarancję.

Posted

Ok, a GB wyciąga się podobnie jak innych renomowanych firm, czyt. CA, TM(bo takie znalazłem tylko tematy). Jest to mój pierwszy emkowaty AEG (wcześniej same AK).

Zastanawiam się jak jest z selektorem ognia. Mam go przestawiać na SAFE czy jest jakaś inna metoda?

Posted

GB wyciagasz w HK416 Agm w bardzo prosty sposób. W kolbie odkręcasz śrubę która jest w prowadnicy, odkręcasz chwyt poprzez wyjecie silnika pod którym są jeszcze 2 subki, wybijasz 3 bolty (jeden jest tuż nad spustem) i odkręcasz zatrzask magazynka. Wtedy zchodzi ci całe górne body ,ale jeszcze nie wyciagniesz gb. Blokuje go podajnik kulek czy jakoś tak. Wykręć 2 srubki z niego i wtedy wyciagnij gb.

Co do braku singla to też zauważam problemy. Może u ciebie w GB nie łapać 3 zębatka (ta co porusza tłok i popychacz ) rozdzielacza trybu ognia przez co nie masz singla. Pobaw sie podkładkami tylko pamiętaj żeby nie spasować za mocno tych zebatek....

Posted

eh można powiedzieć że u mnie problem został rozwiązany. Wymieniony został przerywacz i płytka selektora. Nie obyło się bez poprawek. Pod przerywacz wsadzony został fragment izolacji kabla. Teraz czasami sie zacina i trzeba z semi na auto a potem znowu na semi. Dopiero jest semi. Z auto jest podobnie. 6 h siedział nad tym serwisant z gunsmitha(Karol vel Ran ). Dzięki jego wysiłkom wszystko działa jak należy.

Posted

No wiesz nie ma róży bez kolców. Czasami się spust zacina ,co mam nadzieje w najbliższym czasie poprawić kropelką i kawałkiem jakiejś cieńszej izolacji kabla.

Posted (edited)
Pod przerywacz wsadzony został fragment izolacji kabla.

Średnia metoda.

Lepiej się sprawdza (i duuużo dłużej działa) jak popracuje sie trochę przy przerywaczu w inny sposób. Wyciąga sie go z GB i powiększa dolną część otworu okrągłym pilniczkiem o około 0,26-0,3mm. Po włożeniu go na miejsce aby nie latał za bardzo u góry dajesz wytrzymały fragment metalu ale dopasowany do okrągłości.

W ten sposób sam przerywacz znajduje się wyżej o ok 0,26-0,3mm i nie ma problemu już z tym, że w przyszłości znowu się wytrze ponieważ większą częścią wykonuje swoją pracę. Cały patent polega na dokładnym spasowaniu. No i nie trwa to 6h tylko max 1h.

Edited by luglo
Posted

U mnie sprawa zakończyła się serwisem gwarancyjnym. Do wymiany (chyba?) poszedł przerywacz i po zawodach. Myślę że nie powinniśmy grzebać w tym, tylko na gwarancję. W końcu w opisach piszą że replika przestrzeliwana (czytaj sprawdzana), więc skoro "sprawdzają" to niech to robią porządnie. Obyłoby się bez problemów z paczkami ( ich dodatkowe koszty)

Temat chyba może zostać otwarty, może inni też wpadną na jakieś genialne pomysły.

Pzdr

• 11 months later...
Posted

U mnie tez wystepuje ten problem... :P w HK416 AGM (NO.052)

niewiem czy na gware czy jakos to zrobic... :/

PS. nie chce brac na siebie odpowiedzialnosci w tę robote, bo nie za bardzo umiem sie bawic w to rozkrecanie, robienie itp.

:o