Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chwyt jest dokładnie taki sam jak w oryginale i chwyt od oryginału podpasuje. Tylko śruba inna, ale mi MAID MagPula siedzi idealnie.

I odpowiedzieć na jedno pytanie, czy w rzeczywistości cała eMka jest cieńsza od AEG'a ?

Tak, jest taka jak w palnej wersji.

• Replies 762
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy przerabiał ktoś lufę od aega tak aby pasowała do m4wa ?

czy dużo przeróbek potrzeba aby założyć do m4 kolbę od aega?

gdzie mogę dostać chwyt pistoletowy pasujący do wa ale w kolorze tan albo de ?

Posted
czy dużo przeróbek potrzeba aby założyć do m4 kolbę od aega?

Nie założysz kolby od AEGa, bo jest skrajnie inny system montażu. Wkręcasz prowadnice kolby w korpus. Najbliżej tego rozwiązania było bodajże G&G, ale to tez nie to samo.

Posted

Jest mocniejsza sprężyna bijnika do kupienia, można kombinować z cięższym suwadłem, mocniejsza sprężyną powrotna, zaworami o większej przepustowości, a finalnie czekać na magi na CO2.

Posted

Panowie mam pytanko - ASGshop udziel gwarancji tylko na używanie GG - jak zachowa się replika WOC używając propanu - mogę używać go bez obaw o replikę i magi??. Przy tym koszcie magazynków wole sie zapytan niz potem pluć sobie w brodę ze coś mi padło z powodu mojej nie wiedzy.

Posted

GreenGas = Propan bez oleju silikonowego.

Jednak propan bardzo smierdzi i latwo rozpoznac czy byl uzywany w replice. U mnie magazynki przestaly smierdziec po miesiacu od skonczenia sie propanu.

A tak btw.

Magazynki i tak zaczna cieknac bez teflon fixa i na propanie i na GG.

sory za prak polskich znakow ale szkolny komp nie ma takowych ;)

Posted

Jeżeli chodzi o magazynki to czy jest tak jak w przypadku magazynków od AEG'ów że można wyjąć cały mechanizm ze skorupy i wsadzić w inną skorupę, np: MAGPUL'a ?

Założenie jest proste, żeby mieć magazynki do WOC na wzór tych z magpul'a :)

Posted
A jak tam z niskimi temperaturami np. 0 albo -5? Działa?

Nawet w takiej temperaturze ciężko go zasyfonować, ale o skutecznym strzelaniu raczej nie ma mowy, gaz ma po prostu zbyt niskie ciśnienie.

Posted (edited)

Ważne aby działał. Ale tak chociaż 30 m wyciągnie się w temperaturze 0 stopni? I w ogóle jakie ma osiągi WA w sensie zasięg skuteczny.

Dzięki za odpowiedź więc zostaje tylko kupno broni na zimę.

Edited by RuN_
Posted

Wątpie w to, żaden gun na GG w takiej temperaturze nie będzie strzelał dobrze. Mówię, nie da się z tego w takiej temperaturze skutecznie korzystać, ponadto w tej temp. wytrzymałość elementów niestety spada.

Posted

Mam parę pytań odnośnie działania takich gaziaków:

- czy magazynki WA i WE są ze sobą kompatybilne? Czy w razie czego trzeba kupować tylko magazynki dedykowane do konkretnej repliki?

- czy ładowanie kulek do magazynka odbywa się tak jak w pistoletach gazowych, czyli odciągnięcie w dół podajnika kulek i wsypywanie ich niejako luzem, czy też jak w lowcapach że trzeba je nabijać speedloaderem?

- w replikach WOC regulacja HU odbywa się za pomocą jakiegoś imbusa "z zewnątrz" repliki, czy trzeba tak jak w WE prawie całą giwerę rozebrać żeby wyregulować HU?

Posted

- Nie, magi WA i WE nie są kompatybilne

- Kulki ładuje się jak w low-cap'ach, można ręcznie ale wygodniej speedloaderem.

- Jeszcze nie bawiłem się regulacją hopka u kumpla ale wydaje mi się, że trzeba tylko zdjąć przedni chwyt i w miejscu gdzie znajduje się komora nabojowa jest wycięcie z pokrętłem. Ale nie jestem pewny tego.

Guest Nazgool
Posted
- w replikach WOC regulacja HU odbywa się za pomocą jakiegoś imbusa "z zewnątrz" repliki, czy trzeba tak jak w WE prawie całą giwerę rozebrać żeby wyregulować HU?

Co prawda to nie temat o WE, ale chciałem sprostować kolegę. Repliki nie trzeba rozebrać, żeby regulować HU. Trzeba ją tylko złamać.

Posted

Dzięki za odpowiedzi.

Kolejna porcja pytań:

- czy po przeładowaniu giwery i wyciągnięciu magazynka też z niej wypadają kulki (jak ma to miejsce w elektrykach)?

- czy po przeładowaniu i wyciągnięciu magazynka kulka zostaje w komorze HU czy wylatuje?

Posted

Nie, nic z maga nie wypada po wyciągnięciu go, z komory też nie, bo mag ma konstrukcje jak w gaziakach (kulka pobierana bezpośrednio z maga do komory, bez podajnika). Natomiast zostaje w komorze, póki jej nie wystrzelisz. Tak więc wychodzi 50/50 zgodności z oryginałem :).

Posted

...zeby regulowac Hu niczego nie trzeba lamac, normalnie regulujesz pokretlem palcem w szynie ris, no chyba ze masz palce jak serdelki wtedy musisz pomoc sobie jakims przedmiotem.

Posted

To jeszcze parę pytań:

- czy w tych replikach jest możliwe zrobienie czegoś takiego:

przeładowuję replikę, podpinam magazynek, naciskam spust - czy replika strzeli tzn czy nastąpi zadziałanie mechanizmu (uwolnienie gazu i przeładowanie repliki)?

Czy też musi być zachowany realizm i mechanizm zadziała dopiero wtedy gdy będzie przełądowany (napięty kurek) i wprowadzona kulka do komory HU?

- czy ktoś z Was testował działanie tych replik na gazie MAPP?

http://impax-metal.com.pl/detal/product_in...products_id=138

(osiąga on wyższe ciśnienie niż zwykły propan)

Posted

Przed włożeniem pierwszego maga trza przeładować,gdyż zbijak jest wysunięty w komorze magazynka,a następnie są dwa wyjścia:

1\Strzelić-pierwszy pusty,następuje przeładowanie i wprowadzenie kulki do komory.

2\Ponownie przeładować

Przy kolejnych magach to już chyba oczywiste.

Mapp-śmierdzi,bardziej niż propan.

Guest Nazgool
Posted

...zeby regulowac Hu niczego nie trzeba lamac, normalnie regulujesz pokretlem palcem w szynie ris, no chyba ze masz palce jak serdelki wtedy musisz pomoc sobie jakims przedmiotem.

Normalnie OT. Jakie pokrętło w jakiej szynie ris ? Pisałem o replice WE, może poczytać byłoby warto zanim naklepiesz jakiś OT. Palcem to sobie można pogrzebać w ... nawet przy złamanej replice do regulowania HU potrzebny jest śrubokręt, albo coś podobnego bo nakrętka regulująca siedzi ciasno.

Posted

Wczoraj wszedłem w posiadanie WOC SR16 URX (GBB) WA/G&P.

Pierwsze wrażenie po wzięciu do ręki - ale lekki :(

Drugie wrażenie - ale to wszystko lata (góra komory zamkowej w stosunku do dołu) :(

Z ciekawości zajrzałem pod swiatło w lufę - hmmm gdzie jest lufa!!!!!

Dopiero po chwili uświadomiłem sobie że lufa wewnętrzna nie zabiera nawet połowy długości lufy zewnętrznej.

Pierwsze takie zniesmaczenie uciekło zaraz po pierwszym strzale z repliki - banan na twarzy murowany, przy strzelaniu ogniem ciągłym banan się powiększa!

Niestety komora HU umożliwoa wszystko tylko nie precyzyjne strzelanie, w moim egzemplarzu mog się pokusić o zwalczanie przeciwników na 2 piętrze budynku - tyle, że musiałbym celować w okna piwnicy.

Na kulkach 0.25 HU nie ma takiego ustawienia HU żeby kulki leciały mniej więcej po linii prostej.

Ładowania gazem wystarcza na wystrzelenie prawie dwóch magazynków w trybie ognia pojedyńczego, natomiast w trybie ognia ciągłego jedno ładowanie gazu to wystrzelenie tylko jednego magazynka :(

Nie wiem czy to feler mojego egzemplarza czy też coś jest nie tak - co jakiś czas z lufy wylatują kawałki kulki, wygląda to tak jakby kulka uderzała gdzieś w końcowy fragment lufy zewnętrznej.

Dosyć irytujące zjawisko.

Czasami ono ujawnia się podczas strzelania w trybie ognia ciągłego i wygląda to tak, że ktoś mógłby stać jakieś 5-6 m od wylotu lufy i żadną kulką by nie dostał bo one lecą wszędzie, tylko nie do przodu.

Dosłownie wygląda to jak "spray fire".

Jeszcze jak zaczynają się rozpadać to już wogóle "biały deszcz" z lufy wylatuje.

Następna irytująca sprawa - przednie łoże (zespół szyn) - latają na wszystkie strony, mają luzy promieniowe, próbowałem jakoś dokręcić pierścień mocujący lufę ale wygląda na to , że pierścień jest juz dokręcony na maksa a szyny dalej latają.

Nie wiem czy czegoś nie podłożyć/podkleić tam gdzieś.

Czy te komory HU wraz z lufami, dostępne na asgshopie spowodują, że kulki będą leciały "prościej"? :)

Posted

To jest dziwne bo ja i kolega mamy ten sam model WOC 05 i w moim body goni a u niego nie,jak by tego było mało oba różnią się częściami wewnętrznymi.Co do Hopka to jemu lecą prosto mi lecą w duł a tobie Wally w górę.Co do lufy to na Bornym miałem przypadek że cztery kulki ułożyły się obok siebie w tłumiku płomienia,a za nimi zrobiła się masakra-przyczyną była za krótka lufa wew i zapiaszczenie maga.

Co do lufy to zainwestował bym w ratecha 6.03 te z G&P to 6.08 a i komora jest ta sama co masz w WOC.