Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 762
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Poprawione :)

do posta niżej:

Fakt Total commander coś świrował. Teraz musi działać, ewentualnie trzeba wyczyścić cache przeglądarki :)

Edited by sebin
Posted

Sebin gratuluje zapału, może się okazać że wielkie koncerny przegapią chwile i pierwszy magazynek na CO2 do systemu WA, stworzy młody człowiek z Polski :mrgreen: Historia tego kraju zna takie przypadki (Kudelski, PCet, system jednorazówek Gilett)

Moja rada w sprawie dotacji, sprawdź u radcy prawnego jak na ten cel możesz zbierać kase legalnie, żebyś nie został posądzony o naciągactwo. Może trzeba założyć konto i informować na stronie na co kasa jest wydawana, w tedy znajdą się sponsorzy

Trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na rozwój wydarzeń ;-)

Posted
Moja rada w sprawie dotacji, sprawdź u radcy prawnego jak na ten cel możesz zbierać kase legalnie, żebyś nie został posądzony o naciągactwo. Może trzeba założyć konto i informować na stronie na co kasa jest wydawana, w tedy znajdą się sponsorzy

Czytałem troszkę na ten temat, i jeśli dotacja nie przekroczy 150zł na osobę (w co naprawdę wątpię, myślę raczej o kwotacy nie przekraczających 10zł).

Mam także zamiar informować ludzi, na co kasa idzie :)

Co do magazynka to jestem w trakcie konwertowania plików na pliki .iges, a najlepiej to zrobić rysując od nowa :) no i uprości się także przy okazji projekt. :)

Posted

Panowie dzisiaj usłyszałem, że replika WA nie trzyma powtarzalności strzału :cry: przez to, że gaz idzie przez zamek a nie przez rurkę jak w WE

Czy to prawda? Co możecie powiedzieć o celności i powtarzalności waszych WA takiej sote i po tuningu GP

Dowiedziałem się że po 20m kulka leci jak chce. Troszke mnie to załamuje bo kupiłem i miałem nadzieje, że to się nadaje do zabawy :cry: 20METRÓW :!: załamka

Ciężko mi uwierzyć że by taki INOKATSU za 1000baxów było tylko na ściane (bo zasada działania taka sama jak w WA)

Posted (edited)

no Oki tak miał strzelać WOC, czyli gumka wymieniona a lufa no cóż precka to pewno nie była ;-)

Uff Wally poprawiłeś mi humor :lol: właśnie mam zamiar zmienić lufe na precyzyjną RaTech 6.03 363mm, czy powinienem też wymienić gumkę HU na RaTech-ową?

A pytanie co do osiągów, jakie są osiągi waszych replik WA?

Słyszałem opinie, że 35-40m to maksymalny celny zasięg

Edited by 1beduin
Posted

W gaziakach, zaryzykowałbym twierdzenie, że preclufa nie daje takich samych efektów jak w elektrykach.

Tu warto zainwestować w komorę HU, gumkę, i suwadło z systemem NPAS z RaTecha a lufę o to nawet Deep Fire możesz kupić.

Posted (edited)

http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=2904

Tu masz fajny test magazynków, zobacz także jak kształtują się fpsy.

Hmm jeśli 20m to coś musi być nie tak, jak kupowałem mój, pełen stock od WA to miałem z 30-40 skutecznego poczym kulka szybowała w górę ;) zmiana gumki na ratecha załatwiła a kulki lecą pięknie, na stockowej lufie ;)

Co do zasięgu - w moim SPR miałem 80 pare m całkowitego na 0,36, a spokojnie szło wcelować w sylwetkę z 60m na lufie DF ;) Więc zasięg zależy od wielu żeczy, powiem Ci dodatkowo ża na CO2 to jest taka kosiara że szok...

Edited by sebin
Posted (edited)

http://www.gasguns.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=2904

Co do zasięgu - w moim SPR miałem 80 pare m całkowitego na 0,36, a spokojnie szło wcelować w sylwetkę z 60m na lufie DF ;) Więc zasięg zależy od wielu żeczy, powiem Ci dodatkowo ża na CO2 to jest taka kosiara że szok...

Troszeczkę musiałeś wymienić zeby uzyskać takie osiągi. ;)

Edited by Bartkie - CB
Posted (edited)

Hmm, standardowa dysza (nie NAPS), suwadło wymienione, bo stock pękł. Komora fakt pro-wina do aeg, gumka systemy lufa DF + odgięte nóżki od sprężyny młoteczka, aby o wiele mocniej bił. Wszystko nie licząc elementów z zewnątrz :)

czyli ogólnie standard, który się wymienia z czasem :)

Edited by sebin
Posted (edited)

Więc zrobiłem mały test wraz z użyciem adaptera Madbulla, podłączyłem go do mojego systemu i na kapsułce, przy ciśnieniu 300 psi można oddać 50 strzałów z raz za razem, strzelałem na semi w odstępach 1s :) więc jest dobrze :wink:

Edited by sebin
Posted

Jeszcze nie wiem jak w niskich, ale 50 strzałów przy 300psi było bez źadnego nawet minimalnego spadku mocy w temp. pokojeowj. Więc przy załóźmy 0 stopniach spokojnie cały mag na auto powinien polecieć :)

No ale do produkcji jeszcze daleka droga... są pewne problemy z regulatorem, nie ukrywam jest to skomplikowany element, i cały czas wprowadzam kolejne uproszczenia, koszta koszta koszta :)

Posted

Wiem, ze wyszly, tylko to nadal greengas...

Przy tak malym magu na auto nie oddasz nawet 15 rownych strzalow nie mowiac o 2x20-pare...

Hehe jutro wrzuce fotki, jak wygladac bedzie poniewaz bd juz mial model u siebie :)

Posted

Wsadzaj kapsułę i jazda ;)

a tak poważnie to gratuluje postępu prac i powodzenia w dalszych.

Mam pytanie.

Zgubiłem lub połamałem część nr 122 i 123 jest to część która przytrzymuje przedni pin. Czy ktoś wie gdzie można dokupić w/w części bądź zrobić jakiś zamiennik ?

Posted

Witam

Gratuluję zapału w produkcji magów.

Musze dokupić nowe magi do mojej m'ki i dlatego pojawia się pytanie, kiedy można realnie spodziewać się końcowego produktu, lub inaczej kiedy beda do kupienia . Chce prze Tomaszowem wymienić wszystkie magi i albo kupie pro winy albo poczekam i kupię od razu magi na co2 ?