Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Magazynek ma mocniejszą sprężynę w zaworze, jeden z oringów też będę musiał zmienić, bo jest za mały.

Pełne ciśnienie. Magazynek zmroziło, jak otworzyłem zawór, gdy już CO2 nie miał siły do ruszenia suwadłem, to było gdy wystrzeliwałem z rzędu już 4 raz cały magazynek :)

• Replies 762
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie, jeszcze nie dopracowałem wszystkiego :)

Muszę dopasować oring w zaworach, ponieważ jeden lubi puścić cały gaz podczas strzału...

I wolę jednak nie dostosowywać nikomu magazynków (magazynki nie mają robionych hydrotestów pod CO2), podam tylko dokładnie co zrobiłem, i sklepy internetowe, gdzie zamawiałem części :)

Co do magów. GHK są zrobione inaczej, co czyni je wytrzymalszymi od konstrukcji WA. Są w nich praktycznie same połączenia gwintowane, a w środku cała komora gazowa nie ma żadnych płaskich powierzchni, same o okrągłym przekroju.

Gazożerność jest dość pokaźna :)

1 butla 20oz to jakieś max 15-20 magazynków, ale są po 90zł w necie, a napełnienie jednej kosztuje mnie 5 zł. Uważam, że to lepsze rozwiązanie niż kapsuły, kapsuły gazem nie doładujesz, a tu i owszem :)

Pozdrawiam :)

Posted

Spokojnie, jeszcze nie dopracowałem wszystkiego :)

Muszę dopasować oring w zaworach, ponieważ jeden lubi puścić cały gaz podczas strzału...

I wolę jednak nie dostosowywać nikomu magazynków (magazynki nie mają robionych hydrotestów pod CO2), podam tylko dokładnie co zrobiłem, i sklepy internetowe, gdzie zamawiałem części :)

Pozdrawiam :)

W takim razie czekamy na info :)

• 2 weeks later...
Posted

To podobno taki sam jaki G&P dodaje do WOC.

Mam na myśli i szczelność (z tego co wiem nie ciekną te od WOC ale mogę się mylić), a i cena nie odstrasza, jak magi "heavy duty" po 120$ za sztuke od WA...

Posted

Z tymi magami do WOCa to loteria u mnie w ekipie na 5 ciekły 3 ale większość jest z początku roku.Kolega kupił ten z G&P za 45$ i jakoś nie cieknie,jak po dalszym katowaniu nie będzie ciekł to zaopatrzę się w kilka.

Posted

Dobra, sprawa wygląda tak.

GHK na CO2 nie będą śmigać prawidłowo. Trzymają ciśnienie super, ale zawory wariują.

Robię więc hicapa na zimę, na wzór tych zrobionych przez gości z GGi.

4 magazynki GHK idą na sell więc.

Pozdrawiam

Posted

Wiadomo może coś o magazynkach do WA/G&P ?

Wcześniej chodziły słuchy o magazynkach robionych przez Ra-techa, teraz natomiast jest cisza. Może ktoś coś wie na w/w temat bo moja replika leży i się kurzy od ponad pół roku.

Posted

Wiadomo może coś o magazynkach do WA/G&P ?

Wcześniej chodziły słuchy o magazynkach robionych przez Ra-techa, teraz natomiast jest cisza. Może ktoś coś wie na w/w temat bo moja replika leży i się kurzy od ponad pół roku.

Chodziło ci o magi od Prime.a te co ładowali je Co2 z adaptera Mb?

Nadal nie ma wieści na ich temat...

:/

Posted

Chodziło ci o magi od Prime.a te co ładowali je Co2 z adaptera Mb?

Nadal nie ma wieści na ich temat...

:/

Jakiekolwiek, bo z magów WA nie idzie strzelać ciekną niemiłosiernie i stosowałem już chyba rożne środki. GHK też nie są zbyt rewelacyjne. Pozostaje tylko czekać, tylko pytanie na co ? ;)

Posted

Ten co zaprojektuje i wyprodukuje magazynek do WA, który łyknie Propan i CO2 ,a przy tym nie będzie ciekł i działał stabilnie-zrobi dobry interes

Na wgc znikły magi z G&P-a zakupione przez kumpli 2szt ciekną

Posted

16b38f0fe7f310f9m.jpg0ce84ecfd9113f69m.jpg535d7b3dae601c0cm.jpg

Narazie tak, w przyszłości będzie łądniej :)

Wszystko działa cacy, 0 zacinek itp. rof przy 300-400 psi jest niesamowity, elektryczny magazynek superancko podaje kulki.

Posted

Kurcze nie po to kupowałem GBB żeby teraz podpinać zestaw małego malarza-to całkowicie zabija realizm tej repliki,a jak bym nie chciał realizmu to kupiłbym sobie ptw albo EBB a nie kombinował.

Tak czy inaczej każdy ma to co lubi.

Posted

Niestety wiem i dlatego GBB jest moją drugą repliką,a jak widać na fotce obok, moją primary weapon jest minim.

Proponował bym ci poświęcić 52$ na MP5PDW z Galaxy-miałem i to jest zajefajna replika jak za taką kasę,niektórzy z mojej ekipy używają jej właśnie jak się za zimno robi na GBB.

Posted

A ja si e zastanawiam czy nie dało by się czegoś podobnego zrobić na c-mag`u - tzn - jedna komore c-maga przeznaczyc na zasilanie co2/hp a drugą na kulki?? pytanie czy tak małą butlę się znajdzie? I realizm i mamba sie nie majta

Posted

Napewno się da, myślałem o tym, i realizm byłby zachowany.

Ale jest trudniej, butlę byś musiał mieć jakąś naprawdę specjalistyczną...

Tak jest prościej i szybciej, a nie chciałem się z tym bawić niewiadomo jak długo...

Swój magazynek zrobiłem w ok. 7 godzin :)