Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 Carbine (GFG03) [GFC]

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PJ ma troche mocnych bebechów, ale się psuje.

JG/GFC wszystko ma wzmocnione i daje rade.

Ja polecam JG/GFC .Znajomy do M16 JG założył metalowe body i komore G&P i ma ok 450 fps, zero usterek.

Jedynie w obu przypadkach gumka + dystanser do wymiany (najlepiej H w/g mnie, i nie guardera) :)

• 4 weeks later...
Posted

Witam witam, odświeżam temacik :P

moja replika została zakupiona prawie rok temu, jedyne co w niej zmieniałem to ustawienie szczerbinki i jak narazie działa wszystko sprawnie, raz tylko miałem przypadek znacznego upadku na szybkostrzelności, ale problem sam zniknął (magic!) oraz ostatnio na blokadzie strzela semi przy mocniejszym naciśnięciu. To wszystko ;]

Replika sprawuje się jak narazie bezawaryjnie (poza niedokręconą kolbą - ale to chyba problem wszystkich replik)

przebieg - coś ok 15-20k pestek bez żadnych ingerencji w bebechy.

akumulatorek działa jak narazie bez zarzutu (ładowany średnio 1-4 razy w miesiącu + co 2 dzień przez pierwsze 2 miesiące posiadania)

wszystko jest jak narazie sprawne - dopiero planuję tuningowanie ;]

Posted

Witam witam, odświeżam temacik :P

ostatnio na blokadzie strzela semi przy mocniejszym naciśnięciu. To wszystko ;]

Mam nieco podobny problem niezależnie od nastawienia pojedyńczy-ciągły strzela seriami - stwierdziłem, że to wina przerywacza - ponieważ jest ze ZnAlu to taki mały ząbek wchodzący do wnętrza gb się wyciera lub ułamuje. strzelanie po przełączeniu na "safe" może być spowodowane wyrobieniem blokady mechanicznej spustu.

Posted

W sumie nudny ten karabin nic się w nim nie psuje...

U mnie tylko pękła taka pierdółka w szkielecie GB, rozłożyłem i bd sprzedawał na części (poza GB ;) ).

Napiszę na wiosnę jak strzela po tuningu i wrzucę foty, też moglibyście powrzucać swoje :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Jestem posiadaczem tej emki i mam pytanie jakie magi wchodzą do tej repliki? Wcześniej ktoś pisał o star'ach i pj, ale jakie jeszcze mogą pasować? Co do repliki wizualnie wygląda ładnie, jeszcze nie strzelałem ponieważ czekam na ładowarke.

Posted

Interakcje z magazynkami:

real-cap STAR - idealnie

real-cap PJ - ciężej wchodzi niż STAR

krótki hi-cap PJ - nie podaje kulek

Niestety po trzech ładowaniach padła bateria. Co jest o tyle dziwne, że była ładowana prawidłowo. Spasowanie elementów na wysokim poziomie, póki co nic nie dostało luzów.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dziś moja m4 GFC odmówiła posłuszeństwa, tzn, słychać pracę zębatek i silnika, dysza pracuje prawidłowo (przy strzale) ale nie naciąga sprężyny. Wydaje mi się że tłok szlak trafił. Co może z nią być innego? Ale cóż, szkoda tracić gwarancję otwierając GB więc wysyłam na serwis.

Pozdrawiam

Posted

Tłok, lub zębatka tłokowa, dziwne mogłeś mieć zacinke i starło zęby tłoka z jego powierzchni. Bardzo dziwne, mój się trzyma świetnie, chyba miałeś pecha, albo złe podkładkowanie nie wiem czy w GF coś przy nich robili, ale potrzebują podkładkowania.

Posted

Może trochę laickie pytanie, ale.. konieczne jest odkręcenie przedniego pina, żeby otworzyć górne body i dostać się do komory? Widziałem schemat, że tak właśnie otwiera się mke od CA i czy to też dotyczy emki GFC?

Posted

Stockową lufę i gumkę moim zdaniem od razu można, a nawet należy wymienić. Włożyłem gumkę guardera przeźroczystą i lufę systemy (niestety 4,5cm krótsza niż stock, ale została mi ta precka po HK więc sprawdziłem jak śmiga) i zasięg oraz tor lotu kulek o niebo się poprawił. Co do mocy, też nie jestem zachwycony, wydaję mi się, że trzeba będzie wymienić cylinder i tłok. Replika dobra, ale nie za 800zł.

• 2 weeks later...