Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Ty sie zajac nie smiej... pokazywalem swoja MP-5 kilku operatorom z BOA i Okecia... stwierdzili ze nie do odroznienia, ze dziwek strzalu bardzo podobny (mam SD), i ze gdyby oni cos takie zauwazyli na ulicy to nie wahaliby sie strzelac, wiec zebym z tym uwazal... wiec Wy tez uwazajcie...

:D hehe a więc jedank, tyle razy czytałem na różnych zagranicznych stronach, że SD wydaje bardzo podobny odgłos do real steel ale cały czas myślałem, że jest to tylko chwyt reklamowy a tu proszę :) jak miło mieć SD :twisted:

Aha jeszcze takie pytanie a dawałeś im do rączki czy tylko tak żeby spojrzeli? nie zorietowali się po body?

Posted
Aha jeszcze takie pytanie a dawałeś im do rączki czy tylko tak żeby spojrzeli? nie zorietowali się po body?

yyy nie bardzo rozumiem? :)

to bylo na zamknietej imprezie w knajpie, bylem ze strzelania to pokazywalem sprzet i miedzy innymi em-pi. poprzymierzali sie, postrzelali przed lokalem i tyle

Posted
własnie wyczytałem na WP że BOA ma być zamknięte. Wiecie coś o tym?

Szkoda by było dobrej jednostki.

Moglbys podac link do tej wiadomosci ?

W sumie to nie wiemy czy jest dobra....

Posted

Co to Gunnera... Mowie ze skoro nie wylaczyli swiatla bo nic w TV nie bylo by widac to przynajmniej dla zwiekszenia realizmu mogli podczepic noktowizory. Bo przeciez nawet jakby juz ich potrzebowali w innych sytuacjach to i tak czasami musza je miec przyczepione ale nie "na oczach"- choc drogie jest i delikatne to moze dlatego ich nie zalozyli, albo nie chcieli podsuwac ujawniac swoim "technik"-w tym wypadku wylaczenie swiatla.

Salut

Posted

niby masz racje, ale z drugiej strony kamizelki "kominiarze" nosza wlasciwie na kazdej akcji wiec i na wszystkich cwiczeniach maja zalozone. Noktowizory uzywaja raczej zadko to i nie musz z nimi non-stop cwiczyc.

A druga sprawa, z noktowizorem naglownym raczej trudno sie celuje z broni bez LWC, wiec zwykle takie jednostki maja celowniki noktowizyjne montowane na broni (m.in. celowniki holograficzne moga z nimi wspolpracowac), jesli BOA tez ma noktowizory nie naglowne, a montowane na broni to wiadomo dlaczego ich tym razem nie mieli

Posted
własnie wyczytałem na WP że BOA ma być zamknięte. Wiecie coś o tym?

Szkoda by było dobrej jednostki.

Coś minister Oleksy (nasz przyjaciel opłacany przez KGB) mówił że likwidują ale z bazy BOA stworzą coś nowego.

A co do mojej opini jest to skandal i głupota ze strony waznych ludzi na ważnych stołkach w które najwyraźniej potrafią tylko pierdzieć w stołki.

Posted
Btw. było w programie "uwaga" o akcji w Magdalence i wypowiadał się chyba szef BOA i wśród zakupów wymienił celowniki holograficzne.

Dokładniej wśród zakupów były:

-MP5 F

-MP5 SD6 w wersji F

-G36k i G36c (symboliczna ilość)

-granatniki ręczne MZP-1

-czarno-granatowe kombinezony nomexowe

-nowe hełmy i kamizelki kevlarowe

-gogle bolle x800

-zestawy symulacyjne FX

-celowniki holograficzne Eotech

-flashbangi Niko i innych producentów

i jeszcze coś

Sprzęt dostała BOA, natomiast SPATy nie zostały jeszcze tak doposażone. Podobno dostały już nowe kombinezony (przynajmniej niektóre)

Posted

heh. i tak to co pokazali do rzeczywistych cwiczen ktore sie odbyly mialo sie jak syrenka do sportowego samochodu. ocenianie i gdybanie na podstawie takiego czegos mija sie z celem. to byla ewidentna ustawka pod kamery i tyle - zadna jednostka lub inna specjalistyczna formacja nie 'pokaze' a wrecz przeciwnie - przeklamie badz celowo zrobi to "inaczej" by na podstawie tego nie mozna bylo wywnioskowac prawdziwego schematu dzialania tak bylo z BOA w metrze czy innymi 'pokazowymi' akcjami.

Posted
heh. i tak to co pokazali do rzeczywistych cwiczen ktore sie odbyly mialo sie jak syrenka do sportowego samochodu. ocenianie i gdybanie na podstawie takiego czegos mija sie z celem. to byla ewidentna ustawka pod kamery i tyle - zadna jednostka lub inna specjalistyczna formacja nie 'pokaze' a wrecz przeciwnie - przeklamie badz celowo zrobi to "inaczej" by na podstawie tego nie mozna bylo wywnioskowac prawdziwego schematu dzialania tak bylo z BOA w metrze czy innymi 'pokazowymi' akcjami.

Slusznie mówisz, często specjalnie coś pokazywane wolniej by kamery mogły to uchwycić. Oglądaliście może RAPORT bądź UWAGA o Magdalence i BOA? Ile tam było byków podczas ćwiczeń AT.... ale nie ma się czym sugerować, to tylko pokazówka

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...