Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Potrzebuję eMki do CQB a nie chciałbym inwestować w chinola - natomiast na zakup następnej markowej repliki nie chcę wydawać kasy.

Obecnie w mojej M15A4 RIS mam 420 fps z Borkiem od M16 i lufą 510 mm w tłumiku .

Mam taki pomysł aby dokupić upper receiver oraz cały front od CQBR i krótką preckę ( komorę hopa i tak dokupuje KA więc bedze miał dwie) i w razie potrzeby zmieniać po posty cały front wraz z zespołem lufy.

Moje pytanie jest takie - czy to ma sens i o ile spadną mi FPS-y przy montażu tak krótkiej lufy?

Czyjej produkcji upper receiver-y pasują do korpusu CA?

Jaką lufę wstawić?

Posted (edited)

Jeżeli chodzi o ingerencje w GB to cylinder typ 3 z miejsca załatwi sprawę- stracisz sporo FPS'ów, bo zmieniając lufe na krótszą, to na pewno nie stracisz więcej niż 20 fps'ów.

Edited by hary934
Posted

Hary ..............

Tylko że, naprężenia w GB zostaną, cylinder i tak będzie musiał wymienić na typ 2 albo 3 w zależności jaka lufa, a sprężyna SP100(Guarder) wpłynie na żywotność GB, a ilość FPS będzie się nadawać do CQB

Posted

Czyli nie da się tego załatwić po prostu zmieniając lufę. W takim razie jestem zmuszony kupić nową replikę do CQB.

...Ehh szkoda ze nie mam ICS-a

Dziękuję za odpowiedzi - temat do zamknięcia.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...