Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za zwłokę, ale miałem problemy sprzętowe ;)

Tutaj fotki montażu:

pdr0022xt9.th.jpg

pdr0023ke2.th.jpg

pdr0026gm4.th.jpg

I jakiej przeróbki prawdopodobnie wymagałaby kolba (osobiście jeszcze nie próbowałem).

Klin może mieć 1 cm długości - to w zupełności wystarczy, żeby wszystko sztywno się trzymało.

428sj5.th.jpg

A tu moja duma teraz to już trochę bardziej AKM niż AIM - dolne łoże z AKM (zdaje mi się, że z Łucznika).

pdr0027hy3.th.jpg

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

odpowiadając na twoje pytanie

pict0006iq9.jpg

da się go założyć ale nie działa system szybkiego demontaż gdyż granatnik blokuje się na mocowaniu do bagnetu. Trzeba spiłować mocowanie(niezalecane ) lub kawałek granatnika od środka. pozdro

ps nie mam frontu od AKM wiec nie wiem czy będą pasować drewna , ale sądząc po ilości miejsca powinny się zmieścić

edit: jednak pasuje jak ulał poprostu trzeba precyzyjnie zamontować montaże:) można tez lekko zaokrąglić kanty dla łatwiejszego montażu

Edited by shenq
Posted

Po przeczytaniu tematu rozumiem, że batka mini mieści się we front gripie a po przeciągnięciu kabli do tyłu można stosować batki stick pod pokrywą. Dobrze skumałem? Mam Pytanie zatem - jaka batka 9,6V wchodzi do przodu ( o ile wogóle się tam zmieści) aby nie bawić się w przeciąganie przewodów na tyły? Proszę o link do batki 9,6V najlepiej ze specshopu. Dziękuję i pozdrawiam.

Posted (edited)

Kable to raczej musiałbyś przeciagać do przodu gdyż są z tyłu własnie. I pasują do sticka. Ehh mój egzemplarz właśnie przyszedł ze sklepu, podłączyłem baterię i nic... Słychać tylko jakby blow-back, chciał ruszyć i nic więcej. Replika nówka dopiero z pudła wyciągnięta. Możecie mi powiedzieć co może być przyczyną?

Edited by drache
Posted

Tak, przez blow-back'a na 8,4 nie poszło a 9,6 nie była zbytnio naładowana, ale udało mi się poradzić sobie, po prostu wyciągnąłem drut który łaczy gearbox z b-b, i juz na 8,4 ładnie strzela :) A, że wogóle od poczatku planowalem, iż b-b będzie wyłaczony sprawa się szybko rozwiązała. Problem miałem bo dostałem go w pudle po seri AK-74 i instrukcja była do nich a nie do AIMSa :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tak z mojej strony co do blowback-u to u mnie sam się zdezaktywował, po wystrzeleniu około trzystu kulek (nie non stop) pękł drut odpowiedzialny za niego. A jeśli chodzi o magazynki to dobrze pasują midcapy CA i hicapy G&G.

• 2 weeks later...
Posted

trochę ot ale co tam

widziałem ostatnio w Rumunii patrol policji, jeden z nich miał własnie AIMS-a :)

wyglądał identycznie, nawet kolor przedniego chwytu był podobny, trochę ciemniejszy, ale to pewnie kwestia wieku

• 6 months later...
Posted

VFC wyprodukowało dwie wersje AIMS-a. "Zwykłego" rumuna i PMC. Obydwie sa takie same, różnią je tylko chwyty pistoletowe rury gazowe z nakładką oraz łoże. Poza tymi róznicami to ta sama replika.

• 2 years later...
Posted (edited)

Czy do AIMS VFC Pasuje GB V.3 Cymy?

Wiem, ruszyłem temat sprzed 3ech lat, ale nie widziałem

sensu zakładania nowego, by nie śmiecić na forum.

Edited by senkuPH
Posted

TAK ! Pasuje. Ja mam v3 Cymy z wymienionymi bebechami ale szkielet jako gearbox idealnie pasuje.

Mój AKM (tak AKM a nie AIMS) wersji deluxe przetarłem papierem sciernym. Czy ktoś zuważał rdzę w FVC?