Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Rura gazowa pasuje co do kolanka to nie wiem.

A co do składanej kolby, moja ma wadę fabryczną i się gibie tak 5 mm góra w pionie i ze 3 w poziomie. Normalnie trzeba dokręcić porządnie i sie trzyma.

• 2 weeks later...
  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktoś już próbował wymieniać części gearboxa?

Jak jest z tym tłokiem?

Jest możliwość dopasowania zwykłego V3 ?

Mi udało się podłączyć dodatkową batkę w kolbie, własnej produkcji z sticka Intelecta 9.6V 1400mAh, bardzo przydatna rzecz, pod deklem mam suwadło:)

Posted

A po co Ci wymieniać tłok?? Na m130 prawie rok mi chodził i małe ślady zużycia... A wymiana na nowy to kwestia: 40 pln... :)

Nawet dałem na chwilę M140 i złapałem 500 fps tylko co to za zabawa dla mnie??

Po strzelance zmieniłem ponownie na stockowy M130.. :)

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Czytałem, oglądałem i niestety nie macałem tej repliki.

Zdaje się że jest to naprawdę rewelacyjna replika jeśli chodzi o wykonanie i mam parę pytań.

1) Jak wygląda u was awaryjność tej repliki?

2) Co zrobić jeśli komora nawali i będzie trzeba ją wymienić?

3) w tym gb jest przerobiony tylko: szkielet, tłok i prowadnica?

• 2 weeks later...
Posted

Jestem posiadaczem tej repliki od tygodnia.

Wygląd jest rewelacyjny (chyba najładniejsza replika na rynku)

no i ten zapach metalu :)

wcześniej miałem ak cm035 i nie ma co porównywać

Jedyne luzy w replice to dźwignia przeładowania

Co do baterii to mi wejdzie max 9,6v i muszę na siłe wciskać okablowanie

Osiągi - tutaj mnie replika rozczarowała jeśłi chodzi o skupienie ognia. Strzelałem z 0,25 goldenball. No ale dźwięk GB jest piękny

Za tydzień wymienie lufe i gumkę to zobaczymy jak to wyjdzie (postaram się nagrać jakiś film)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 5 months later...
Posted

Witam, z tego co przeglądałem temat to nikt nie pisał o montażu optyki czy czegoś. Zatem zadam pytanie, czy można tu montować optykę tak samo jak w zwykłym akm/ak-74 ? Niby type-56 to kopia radzieckiego kałasza, ale różnice zapewne są. Chodzi mi głównie o zamontowanie celownika PSO. Nawet nie w celach airsoftowych, po prostu podoba mi się kałasz z optyką, a jednocześnie nie wyglądający jak amerykańska choinka.

Byłbym wdzięczny gdyby któryś z posiadaczy udzielił odpowiedzi.

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Posted

Kałaszki od Real Sworda nie mają radzieckiej bocznej szyny montażowej więc nie można zamontować na nich PSO i podobnych. Jednak możesz sobie taką szynę do body przymocować np.

Chińskie znalowe cudo: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/metalowa_szyna_montazowa_boczna_do_ak_cm-783.html

ale ja bym raczej polecił coś porządnego: http://www.nokto.info/sklepik/?szyny,85

• 2 months later...
  • 2 years later...
  • 11 months later...
Posted

Witajcie, czy do rs 56 jest szansa włożyć inny GB v3 i co trzeba było by zrobić żeby wszedł? Jak wygląda sprawa z bore upem w orginalnym GB?

Witajcie, czy do rs 56 jest szansa włożyć inny GB v3 i co trzeba było by zrobić żeby wszedł? Jak wygląda sprawa z bore upem w orginalnym GB?

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Korpus jest za krótki byś włożył tam standardowy v3 bez kombinacji.

Z tego co się orientuję to cylinder, głowica tłoka i cylindra oraz dysza są standardowe więc tu nie ma problemu.

Tłok można dociąć bez problemu. Lepiej używać słabszych tłoków bo zęby do RS są dedykowane.

Tu masz z RA

Parts compatibility:

V3 TM compliant interchangeable with other brands:

- cylinder

- cylinder head

- nozzle

- piston head

- trigger switch assembly and housing

- semi auto cut off lever and spring

- tappet plate and spring

- 7mm bearing bushings

- Anti reversal latch (while the latch fitted is a modifed type allowing external access there would be nothing to prevent it being replaced with a standard one if you were stuck and needs must)

Mixed parts not TM AK but TM compliant nonetheless

-Spur gear is a TM M14 equivalent - tu jest błąd, Type 97 ma środkową z m14, Type 56 ma standardową zębatkę 18:1 tylko musi być odpowiednio chuda np. Guarder

- Bevel gear is a TM Type 89 equivalent

RS specific parts

Piston - 1 tooth shorter than normal and 7mm shorter than normal overall length

Sector gear - correspondingly 1 tooth less than normal for the piston teeth

Edited by 0wn
  • 4 months later...
Posted

Mixed parts not TM AK but TM compliant nonetheless

-Spur gear is a TM M14 equivalent - tu jest błąd, Type 97 ma środkową z m14, Type 56 ma standardową zębatkę 18:1 tylko musi być odpowiednio chuda np. Guarder

RS specific parts

Piston - 1 tooth shorter than normal and 7mm shorter than normal overall length

Precyzując: zębatka środkowa musi być na tyle cienka/niska aby przy maksymalnym zazębianiu się z zębatką tłokową nie tarła górnym talerzem o zęby tłokowej - te, które stykają się z tłokiem. W Real Swordzie te właśnie zęby (styczne z tłokiem) nie kończą się na równo z drugim rzędem zębów, a są lekko wypuszczone w dół, przez co np. środkowa SHS o nie wadzi - Jest za gruba, a żeby tego uniknąć pasowałoby zrezygnować z "full contact'u" współpracujących zębów co nie jest żadnym wyjściem.

Jeśli o tłok chodzi, po usunięciu jednego zęba z jego listwy od strony gdzie zębatka już uwalnia tłok, a nie dopiero go zabiera (tak by pokrywał się z ilością zębów na zębatce tłokowej) i przycięciu tyłu można śmiało korzystać ze standardowych tłoków.

Ja przyciąłem tłok SHS'a 15stkę z pełną szczęką stalową (usunąłem też drugi ząb co uczyniło z niego 14stkę, ale to już nie ma związku z RS). Polecam te tłoki bez wycięć, gdyż dziury w odchudzonej 14stce są zbyt blisko krawędzi (po modyfikacji) co może wpływać na trwałość całości.

dI0o2P0.jpg

• 2 months later...
Posted (edited)

Od pewnego czasu mam dwa problemy. Pacjent - RS Type 56-2.

Obydwa chyba powiązane.

Pierwszy - magi przestały dobrze podawać, zarówno hicap jak i midy (ilość sztuk sześć), wszystkie od RSa, zarówno nówki, jak i używki. Trzeba je dociskać do gniazda, lub wyciągnąć i w piąć znowu.

Drugi - koszmarne działanie gumy HU. Na stockowej już były problemy, więc wymieniłem na G&G zielonego (kupiony w zeszłym roku). Stockowa guma trochę nadszarpnięta na "cycku". Ogólnie żeby mieć jakikolwiek zakres regulacji, musiałem wyciągnąć dystanser. Z dystanserem (zarówno stock jak i G&Gowy) lekka regulacja to kulki w niebo, na połowie skali to już zacinki na komorze. Na zero - po prostu lecą, ale bez szału. Lufa - KM Head, ale przez te problemy HU latają bardzo słabo.

Bebechy, poza gumą, lufą i dołożonym mosfetem - stock, ok 415-420FPS.

Podejrzewam komorę, jednak z tego co czytałem również w tym wątku, jest to niestandardowa komora. Czy można ją czymkolwiek zamienić? Czy może mieć na wszystko wpływ dysza (podobno zamiana na taką z marujca rozwiązuje jakieś problemy)? Zaznaczę, że problemy nie istniały od początku, dopiero po czasie się ujawniły.

Edited by DoktorBartas_PL