Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Od niedawna jestem "szczęśliwym" posiadaczem gearboxa pro-win w wersji malowanej na grafitowo (8mm) .

W tym temacie chciałbym prosić ludzi którzy mieli do czynienia z owymi gearboxami o porady dotyczące kompatybilności standardowych aegowych podzespołów, bo nie zawsze standardowej wielkości podzespół gb mieści się w standardowej wielkości miejscu na niego przewidzianym :wink:

Przeglądając różne wypowiedzi na temat Prowin'ów dowiedziałem się, że nie da się w nich zmieścić zębatek większych niż standard torque. O dziwo, u mnie Classicowe Super Torque Up weszły bez najmniejszych problemów.

Jednak napotkałem u siebie inny problem - do gearboxa dołączony jest cylinder. Jest to standardowy mosiężny cylinder, chciałem włożyć coś lepszego ale niestety ani systema ani hurricane nie pasują.

Może i te inne cylindry dają się z trudem wcisnąć na swoje miejsce, lecz po skręceniu całości karabin podaje co dziesiątą kulkę. Sprawdzałem to kilka razy więc o pomyłce nie ma mowy :poddanie:

stąd też pytanie, czy posiadacze grafitowych pro-win są skazani na używanie stockowego cylindra dołączonego do zestawu (którego tył nawiasem mówiąc daje się poruszać +/-1mm już po skręceniu broni) więc jest wyraźnie mniejszy od standardu, czy może jest na rynku jakiś zestaw boreup w mniejszym rozmiarze? :)

Na koniec dodam jeszcze, że w instrukcji obsługi producent zaznacza że cylinder to standardowy aegowy cylinder...

Posted
nie da się w nich zmieścić zębatek większych niż standard torque

Bzdura. Wejdą każde zębatki, które współpracują z tłokiem o normalnej (pełnej) szerokości zębów.

ani systema ani hurricane nie pasują.

Ja mam Borka Systemy u siebie, Gustavowi też taki zestaw montowałem i nie było absolutnie żadnych problemów.

PS. Najlepsza gumka do tego gearboxa to G&P (daje najwięcej FPS).

Posted

Ale montowaliście dokładnie w wersji 8mm czy w bardziej popularnej niebieskiej 7mm?

Zauważyłem, że wersja niebieska 7mm nie ma dołączanego do zestawu z GB cylindra, a wersja 8mm ma cylinder.

Reszta dodatków jest taka sama.

Po zmierzeniu okazuje się, że ten cylinder jest o 0,5mm krótszy od systemy.

Niby niewiele, ale jednak. W weekend jeszcze powalczę, pewnie jak zwykle okaże się, że aby dobrze działało wystarczy zdrapać o grubość lakieru :)