Foka Posted February 2, 2004 Report Posted February 2, 2004 Pytanie do użytkowników tej repliki. nie mam go, ale nim walczylem... to wystarczy? ;) Czy pomimo niecodziennego kształtu, zapewnia ona wygodę w strzelaniu na otwartym terenie? skoro wg Ciebie jest wygodny do pomieszczen to dlaczego niemialby byc wygodny do lasu? strzela sie tak samo... zasieg ma standardowy Jak jest ze strzelaniem w pozycji leżącej? latwiej niz w innych giwerach - nie przeszkadza magazynek Czy w ogóle taki kształt broni zapewnia wygodę jej użytkowania? przyjdz na strzelanie, przymierz sie sam sprawdz... wg mnie nie... jest niewygodny, nieporeczny i nieergonomiczny, a jedyny plus to mala dlugosc ale to moje prywatne zdanie - "nie lezy mi" Quote
supryn Posted February 11, 2004 Report Posted February 11, 2004 Początkowo ciężko było mi się złożyć precyzyjnie P90 pod obstrzałem ( MP5-a od razu "wskakiwała na miejsce"). P90 trzyma się dość specyficznie, a celowanie z niego wymaga przyzwyczajenia. Sprawy nie ułatwia standardowy kolimator z małym światłem - przy wersji TR można dokupić sobie lepszy bądź lunetę :) . Quote
Ritter Posted February 12, 2004 Report Posted February 12, 2004 Z doświadczeń z naszego teamu - TR ma jeszcze przewagę w tłumiku dodanym do tego modelu przez producenta. I nie chodzi bynajmniej o to, czy tłumik tłumi... :lol: W budynkach nie trzeba go zakładać, ale w lesie przydaje się, gdy strzela się z jakiegoś ukrycia mając przed sobą trawę, gałęzie, krzak itp. Tłumik pozwala wysunąć broń przed te przeszkody, bez niego lufa P90 kończy się kilka centymetrów przed dłonią na spuście i często strzela się po gałązkach tuż przed sobą zamiast do celu. Z dwojga P90 polecam TR również ze względu na możliwość indywidualnego dopasowania urządzenia celowniczego do swoich potrzeb. Dla mnie osobiście ten PM jest za mały, ale tak z 10-15cm dłuższa kolba i byłby bardzo poręczny (nie zgadzam się z Foką, ale to kwestie indywidualne, każdemu co innego pasuje... :wink: ). Czyli zakończyć można nieśmiertelnym - weź i poprzymierzaj się do tej repliki (oraz innych), tego nic nie zastąpi. - Quote
Ripek Posted February 12, 2004 Report Posted February 12, 2004 Miałem to w łapkach i niezbyt wygodnie będzie celowalo się "zza winkla". Quote
SQAT_Larry Posted February 13, 2004 Report Posted February 13, 2004 Strzelałem tym i przyznam się że na początku myślałem "ale cudactwo i pewnie nie wygodne" ale jak wziąłem chwilkę pochodziłem, to muszę przyznać, ze czułem się jak bym miał pistolet w ręku, w CQB świetnie mi się z tym chodziło (chociaż rzeczywiście, zza winka ciężko się strzela, ale ja nie lubię wystawiać samego guna, nie widząc gdzie walę). Celowanie przez szczerbinkę i muszkę jest niewygodne, ale z kolimatorem myślę, że będzie super. Ogólnie myślałem "o rany co za kosmos i brzydactwo", ale teraz myślę, czy takiego sobie nie sprawić. Zwłaszcza że rozebranie tego guna (i magazynków) jest dziecinnie proste i ogranicza się do odkręcenia 2 śrubek), tak więc zero problemów z konserwacją. Quote
Recommended Posts