Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hmm... w takim razie sorry. To może faktycznie inne kulki. Fakt faktem - test kulek na P&J wypadł średnio. Tzn. że teoretycznie Excell powinien chodzić ładnie, dobrze rozumiem?

Posted

Pytanie, moi mili. Czy któryś z was miał problemy z podawaniem na midzie MAGa i PJ-ach? Bo ja mam, w każdej sztuce, a posiadam ich 6. Tak więc nie polecam takiej konfiguracji.

Przesmaruj dobrze magazynki sylikonem, może to coś poprawi. :)

Posted (edited)

Panowie, potrzebuję Waszej rady.

Który z dostępnych tu chwytów RIS będzie najlepszy (czyt. najlepiej wykonany itp) do G36C JG?

http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_215_138

zastanawiam się głównie nad chwytem od CA lub G&G czyli ten...

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=978

lub ten...

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2951

...jednak póki co nie maiłem z nimi do czynienia, uznałem więc że przed zakupem koniecznie trzeba się doradzić.

Plus jeszcze jedno pytanie: co do ich montażu potrzebne jest coś jeszcze czy po prostu "na siłe" przykręcamy je do szyny?

Edited by Reka
Posted

Reka - proponowałbym Ci od kogoś pożyczyć, przymierzyć jakieś. Verticale są dośc fajne i wygodne, ale np. dla mnie są za krótkie i ogólnie jakoś nie leży w łapie. Ja używam standardowej rączki, ale 60 złotych to jak dla mnie gruba przesada. Poszukaj na taiwangunie albo na zbrojownii jakichś chińskich odpowiedników.

Posted (edited)

Witam mam problem z moją repliką. Posiadam wersje C, ale temat obecnie jest zamknięty to napisze tutaj. Dziś postanowiłem po dłuższym czasie przewietrzyć lufę w moim gunie. Batka podpięta, kulki załadowane. Wychodzę, ustawiam cel i oddaje strzał. Nic, kolejny, nic. Postanowiłem sprawdzić magazynek, ale wyjąłem i wysypało się kilka kulek więc git. Podpinam znowu podkręcam i nic nadal nie pobiera kulek. Odwróciłem go do góry nogami i nadal nic. Popatrzyłem do gniazda magazynka i tu coś takiego:

d50a95ea759049ddm.jpg

Replika była rozkręcana wcześniej ponieważ musiałem wymienić zębatkę dzięki, której prawy selektor ognia przeskakuje. Wg mnie to co widać przez otwór na kulki blokuje je.

Wyjąłem i włożyłem przed chwilą kilkakrotnie gniazdo magazynka oraz gearboxa z rączką, ale nadal to samo. Próbowałem to dalej wcisnąć, ale nic. Kiedyś z lufy odczepiła mi się jakaś nasadka czy coś, taki pierścień chyba. Ale nałożyłem go i złożyłem replikę i odłożyłem do pudełka na kilka miesięcy. Tutaj fotki tego samego miejsca bez gniazda magazynka:

0b1393434c9d5aa8m.jpg

a5d896741a498da9m.jpg

Aby powiększyć kliknijcie w miniaturkę.

Edited by Vetius
Posted

Żeby nie kłamać miałem to samo :( kulek nie pobierał bo cała przednia część repliki do wymiany musiała iść ...

PS: tak było u mnie, a ze zdjęć wynika że stało się w 100% to samo co w mojej replice G36c ...

Posted (edited)

4a9a56fcab0e24ecm.jpg

Mam wrażenie, że to co widać w wylocie kulek to jest to co zaznaczyłem na zdjęciu.

Dodatkowo nigdy jeszcze nie był rozkręcany gearbox.

Edited by Vetius
Posted (edited)

Później może pobawię się z rozkręcaniem zespołu lufy i sprawdzę co się stało. Raz w życiu to rozkręciłem bo miałem linka, z tematu o G36C, ale teraz tego nie mogę znaleźć. Więc, żeby to rozkręcić to trzeba zrobić tak?:

zdjąłem chwyt przedni;

wykręciłem 3 śruby ukryte pod chwytem (2 nad lufą i 1 pod przednim mocowaniem szyny);

odpiąłem wtyczkę z gearboxa;

Taki opis znalazłem w pewnym temacie.

Edited by Vetius
Posted

Dziwna sprawa. Wątpie, żeby to była kwestia komory ale na wszelki wypadek możesz spróbować rozkładać gnata. W G36C jest to proste jak konstrukcja cepa.

Posted

To jest temat o G36 JG, a nie porównaniu modeli. O tym zresztą jest stosowny dział na forum i tam wprowadzaj burdel swoim lenistwem. :wink: :poddanie:

Zespół lufy, wymontowanie go jest bardzo proste. 3 śrubki, lekko podnieść do góry, powoli wyciągnąć. Przed tym odkręcić adapter magazynka, rozłączyć kabelki przy komorze HU. Następnie wyciągać zespół lufy - delikatnie i bez pośpiechu, należy trochę pod kątem podnieść do góry, żeby nie połamać komory hopup. Będzie pewnie szło ciężko, bo kable stykają się z body - tak to jest IMHO dobrze rozwiązane. Potem dociskasz komorę do zespołu, obrót w lewo o 90 stopniu i wyskakuje. Ot cała filozofia.