Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Bushmaster, przedłużając lufę narażasz się tylko na niepotrzebne wydatki. Lepiej zostaw sobie stockowy cylinder, a kup PORZĄDNĄ preckę o długości stockowej, powiedzmy Prometheusa - podejrzewam, że skupienie będzie lepsze niż w tej Systemie, mimo mniejszej długości. Ale kosztuje 250 złotych :F

Edited by Azur
Posted

Na Gunfire jakiś czas temu pojawił się wynalazek o nazwie GF36KE, który jak się okazuje jest przebrandowanym G36 od JG (cóż za niespodzianka!).

Miał ktoś z tym do czynienia? Cena jest nieco zaporowa moim zdaniem, 800 zł za JG, jeśli można wyhaczyć nowe CA za 899... No i na polu bitwy pojawił się też ARES.

Jeśli ktoś już miał to w rękach, czy też może rozbierał, niech się podzieli spostrzeżeniami. Bo jeśli jedyne, co w replice się zmieniło, to RIS na chwycie przednim, to panowie z Gunfire robią sobie trochę jaja.

Posted (edited)

Na Gunfire jakiś czas temu pojawił się wynalazek o nazwie GF36KE, który jak się okazuje jest przebrandowanym G36 od JG (cóż za niespodzianka!).

Miał ktoś z tym do czynienia? Cena jest nieco zaporowa moim zdaniem, 800 zł za JG, jeśli można wyhaczyć nowe CA za 899... No i na polu bitwy pojawił się też ARES.

Jeśli ktoś już miał to w rękach, czy też może rozbierał, niech się podzieli spostrzeżeniami. Bo jeśli jedyne, co w replice się zmieniło, to RIS na chwycie przednim, to panowie z Gunfire robią sobie trochę jaja.

Trochę, to jest mało powiedziane! W chińskich sklepach, podobne, oRISowane giety kosztują kilkanaście dolarów więcej niż normalne wersje (porównuję ceny replik bez rączki transportowej z lunetą Link1, Link2). Ponadto w wersji z RISami, jak widać, dostajemy jeszcze tłumik dźwięku!

Ciekawe też co to za niby wzmocnione części wsadzili? Przecież wymiana łożysk i prowadnicy sprężyny wystarczy aby zrobić z G36 JG replikę, niemalże, niezniszczalną (przy stockowej sprężynie).

Reasumując - zwykłe zdzierstwo ze strony GanFrajera. :strach:

Edited by siridar
Posted (edited)

pewnie te zrisowane gietki :) gdzie masz Ca za 899zł ?

Hmmm mógłbym przysiąc, że jeszcze kilka dni temu na Capri była promocja... a teraz znów jest za 990.

A może gdzie indziej to widziałem? W każdym razie, cena utkwiła mi w pamięci, będę jeszcze szukał :)

Grzechotnik - tak, chodzi mi o te potworki całe w szynach.

Edited by WolfHeart
Posted

Te gietki z Gunfire to zwyczajne G-608 i G608-2 z domontowanym chwytem z risem i frontem z risami(prawdopodobnie SRC). Trochę się spóźnili, news o nich był jeszcze w tamtym roku...

Posted

Koledzy mam G36K oraz G36C, które zostały lekko zmodyfikowane ponieważ G36C miało od razu adapter do magazynków od M16 i rozsuwaną kolbę jak w M4. Adapter do magów M16 został przeniesiony do G36K zaś zwykły do C. Adaptery zostały dobrze zamocowane i w jednej i w drugiej wersji. Niestety w G36K kulki co chwilę zacinają się w okolicach hop-up - lufa. Lufa jest stockowa w obu karabinach, używane kulki to P&J 0,25. A zacinki łapie tylko wersja K. G36C też się zdarzają jednak o wiele rzadziej niż w G36K. Może być to przyczyna kulek, ponieważ po użyciu goldenbullets 0,23 złapałem w trakcie strzelania tylko jedną zacinkę. Mam pytanie co może być przyczyną takiego działania repliki, czy są to tylko kulki czy może coś innego??? :wink:

Posted

Czyli wina niekoniecznie leży w adapterze ,lufie hop-upie itd. Tylko raczej w kulkach, Jednak muszę przyznać że na początku używania i jednego i drugiego karabinu nie występowały żadne problemy. Oczywiście zamówię inne kulki i sprawdzę jak będzie działać. Dziękuję bardzo za pomoc i również pozdrawiam! :)

Posted

Adapter Battleaxe przykładowo również dziwnie działa i ma sporo problemów z zacinkami. Z tego co pamiętam - miał je i ma nadal tylko na Pejotach (mówię o swoim przypadku). Być może Panowie z JG skopiowali wady pierwowzoru (?). Spróbuj lepszych kulek, a jeśli to nie pomoże, spróbuj innego maga.

Posted (edited)

Prawdopodobnie tak jest magazynek powinien być dobry aczkolwiek nie jestem na 100% pewien ponieważ, był wsadzany inny od M16A2 tylko też od firmy JG, i podawał dobrze, raz wyjąłem adapter i wsadziłem do niego naładowany magazynek, wyskoczyło z niego kilkadziesiąt kulek, nic się nie zatkało wszystkie wyleciały w jednym tempie. Po tym wszystkim można dojść do wniosku że jest to wina kulek bo magazynek raczej dobrze podaje, poza tym w drugim karabinie ze zwykłym magiem i adapterem też się nawet dosyć często te kulki zacinają. Jednak muszę sprawdzić jeszcze jedną rzecz jak sprawdzę to wam napiszę o co chodzi. Magazynek dobrze podaje, przed momentem naładowałem cały i zacząłem strzelać przez okienko, postrzelałem postrzelałem, zrobiłem na moment przerwę i zacząłem strzelać ponownie. Po chwili przerwałem i zacząłem podkręcać magazynek, i jak nacisnąłem spust to usłyszałem taki trochę tępawy dźwięk i stwierdziłem że złapał zacinkę. :???: Ale w sumie muszę przyznać że i jeden i drugi karabin łapią zacinki w bardzo podobne sposoby, czyli jak na razie muszę spróbować innych kulek i zobaczyć co będzie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy kulki firmy golden bullets to mniej więcej to samo co pejoty??? A tymczasem dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam.

Edited by gattling
Posted

Koledzy mam G36K oraz G36C, które zostały lekko zmodyfikowane ponieważ G36C miało od razu adapter do magazynków od M16 i rozsuwaną kolbę jak w M4. Adapter do magów M16 został przeniesiony do G36K zaś zwykły do C.

Koledzy zamieniłem znowu te adaptery tam gdzie były w zestawach pierwotnie i na razie wszystko dobrze działa i się nie zacina. Jak by coś działo się znowu w C czy w K to napiszę a tymczasem bardzo wszystkim dziękuję za pomoc z której na pewno niedługo skorzystam! ;-) Pozdrawiam!!!

Posted

Do luf stokowych polecam GFC 0,23, używałem ich w mojej G36K przed tuningiem i nie miałem żadnych problemów. Po tuningu używam Xtreme 0,25, są niestety zdecydowanie droższe, ale z mojego doświadczenia ich jakość jest nieporównywalnie wyższa w stosunku do popularnych na rynku GFC, Blaster, Excel itp. :uśmiech: