Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja miałem podobny problem z HU dystanser był do d*** za przeproszeniem : ) I strzelal słabo na stocku w porównianiu co jest teraz z System'a i precką. Dystanser z długopisu troche pogrubiony domowymi sposobami i smiga aż miło patrzeć.

Posted

Nie znoszę forumowiczów bawiących się w moderatorów, ale to nie jest temat o dystanserach, o asortymencie Krakmana, o tym jak zmienić gumkę (dżizas, w stu miejscach to jest opisane), panowie. Zrobi się burdel i zamkną nam temat do czyszczenia na kilka miesięcy tak jak to stało się z G608. icon_damn.gif

Posted

W skrócie do wszystkich alfonsów robiących tutaj burdel: wynocha do zielonych.

Gietka na stockowej gumce naprawdę nieźle strzela- Po przeleceniu przez nią 30k kulek siała odrobinę gorzej niż nówka systemy.

Posted

MrHK słownik człowieku, słownik! Obrażasz ludzi w ten sposób, nie tylko tych, którzy pytają, ale i tych, którzy odpowiadają. A jak już tak błyszczysz to sprawdź zasady w dziale zielonych.

Posted

Ja ostatnio wykonałem następującej modyfikacji w mojej giecie:

- sprezyna M130 SYSTEMA

- Lozyska slizgowe CA

- zebatki JG z hk416 (sa lepsze)

przy pozostalych czesciach jak precka promyka, gumka systema, prowadnica g&g, replika ma 460fps.

Myślę że to bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę fakt, że w replice nie ma bore upa, i jest stockowy cylinder typ 1

Posted

CO radzicie kupic ten:http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1097

Czy kupic u Krakmanów G36K i osobno prec lufe i gumke H-U? cema mniej wiecej taka sama;/

Posted (edited)

Potwierdzam słowa przedmówcy. Na początek wystarczy w zupełności. I skończ już zadawać pytania co się bardziej opłaca, przeczytaj cały ten temat :twisted: wtedy będziesz w stanie wywnioskować co bedzie dobre. ;-)

Edited by grimor
Guest Mati13k
Posted

Witam. Mam pytanie nt. mojej G36K. Zauważyłem, że lufa jest odkręcana. Czy mogę ją po prostu odkręcić do transportu bez ingerencji w body?

Posted

Mam pytanie odnośnie pasów nośnych. Jedno- Dwu- czy Trzypunktowe to już kwestia gustu, ale jak się ma sprawa z zaczepami. Te od m16/m4 są za duże i nie pasują. Do Gieni znaleźć nie mogę i stąd moje pytanie czy pasują do nich pasy od mp5 itp.?

Guest Mati13k
Posted

Dzisiaj "złapał" mnie problem z giecią. Proszę o radę mądrzejszych odemnie w sprawie AEG. Mianowicie dzisiaj chciałem wyregulować hu przed strzelanką, patrzę, a tu tutaj nie ma tego pokrętła do regulacji które widzimy po odciągnięciu dźwigni. Przechyliłem repliczkę kolbą do dołu i nagle pokrętło się pojawiło, ale lata jak chce i nie da się regulować hu. Akurat rano czyściłem lufę na hu 0 i teraz nie da się podwyższyć = 20 metrów zasięgu. Coś się urwało czy co? Nigdy nie spotkałem się z czymś takim. W razie czego dam zdjęcia.

P.S. Replika mi dzisiaj nie spadła, nie uderzyłem o nic, jeszcze rano było dobrze. Nagle podczas marszu przypomniałem sobie, że nie regulowałem hu rano po czyszczeniu ( został w pozycji zero jak zawsze przy czyszczeniu lufy ), a tu lipa. Replika ma ok. 2 tygodni - mam nadzieję, że nie będę musiał słać na gwarancję.

Guest Mati13k
Posted

Rozwaliło się. :mrgreen: Ale wszystkie części żyją i są na miejscu? Bo nic mi z karabinka nie wypadło. Czyli gumka Systemki żyje i ma się dobrze, lecz trzeba kupić nową komorę i tam to wszystko wsadzić..... Szkoda, że nie potrafię zmienić komory.

Posted (edited)

Jak Ci nic nie wypadlo to wyjmij zespół lufy i pozbieraj części, wstaw pierścień mocujący na swoje miejsce, dystanser i pokrętło. Albo kupuj nową komorę i odsyłaj do sklepu żeby Ci złożyli. End.

PS Aha uprzedzając pytanie jak to złożyć to masz artykuł o wymianie gumki HU w replikach G36, tam masz wszytko wyjaśnione.

Edited by grimor
Guest Mati13k
Posted

Czyli robię tak: zamawiam nową komorę u Krakmanów, wysyłam gjetkę z komorą do panów ze zbrojowni. Oni mi wymieniają dając od razu Systemkę, która była wcześniej w mojej gieci i po kilku dniach/ tygodniach repliczka do mnie wraca?

P.S. Za rozkładanie na razie się nie biorę- no chyba, że poproszę kogoś doświadczonego w rz-ów o pomoc. Pozdro.