Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Ostatnio przybyłem do kina na film "wanted-ścigani".

Najbardziej w tym filmie zainteresował mnie przerobiony colt 1911 używany przez Angelinę Jolie. Proszę o pomoc, ponieważ bardzo chciałbym upodobnić jeden z modeli coltów do tego z filmu.

Proszę o pomoc w wyborze okładzin, modelu itp.

Kilka zdjęć tego modelu:

http://wanted.scigani.filmy.aeri.pl/plakat...i.php4,id=22370

http://wanted.scigani.filmy.aeri.pl/plakat...i.php4,id=21580

W tej galeri też jest kilka zdjęć:

http://www.filmweb.pl/f386028/Wanted+-+%C5...ni,2008/galeria

Pozdrawiam

Posted

Okładziny to ewidentnie customy, zamek to samo, szkielet też jakiś dziwny, kurek od któregoś z Tacticali, spust raczej custom... Najlepiej byłoby zacząć od Western Arms, bo najłatwiej znaleźć do nich części zamienne, ale mam niemiłe wrażenie, że na taką klamkę musiałbym poświęcić równowartość ok. półrocznych zarobków. :P

Posted

Dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnie moje pytanie: Czy widzieliście gdzieś okładziny podobne do tych na zdjęciach?

(chciałbym możliwie na terenie RP) Na naszych sklepach nie znalazłem żadnych okładzin do colta.

Jakieś sensowne znalazłem tylko na ebayu.

Pozdrawiam :uśmiech:

Posted

Facet czego ty oczekujesz ?

To jest totalny custom, możesz zapomnieć o tym że dostaniesz takie części w PL. Większość to trzeba by dorobić samemu

Posted

Szkoda...

Nie oczekiwałem, że wszystkie części da się dostać w Polsce, ale nie sądziłem by części do colta było tak mało.

W zasadzie można zamknąć.

Pozdrawiam

Posted

Części jest naprawdę ogrom. Trzeba tylko wiedzieć czego szukać i czego oczekujesz. Nie zrobisz dokładnie takiego samego pistoletu. Magazynek długi to tylko Western Arms. Do Coltów 1911 innych producentów są tylko krótkie. Spust musisz kupić pełny i wywiercić otwory. Kurek można dostać zarówno do Marui jak i Western Arms. Kompensator można dostać choć nieco inny niż ten - znów wymagana będzie Twoja ingerencja. Szkielet ma niestandardowy kabłąk. Jeśli porywasz się na taki projekt to jako model bazowy startowałbym od tego: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...t_WA%20Handguns

Wymienić zamek i szkielet na metalowe i wedle uznania pójść z nimi do grawera. Spust jak już wyżej napisałem, podobnie kurek. Kompensator zeszlifować na srebrny kolorek. Do tego na ebay'u znaleźć aluminiowe okładziny rękojeści czyste i dać do grawerowania aby pasowało do reszty. Ogółem dość trudny projekt i niewykonalny w 100%. Jeśli masz kasę i chęci to może lepiej wymyśl sobie własnego customa. Aha, sporo części do ostrego colta 1911 i jego odpowiedników pasuje do replik WA i TM. Na Arniesairsoft.co.uk. masz 2 tematy ze zdjęciami 1911- stek, w sumie ponad 400 stron z przełomu kilku lat, z których dowiesz się w sumie wszystkiego co można na temat customowych airsoftowych coltow 1911 i pochodnych.

• 5 months later...
Posted (edited)

Mam pytanko. czy idzie dostać takie ( hmmm jak to nazwać, nie mam pojęcia jak to sie nazywa) przedłużenie lufy jak w tej replice Klik! ?? najlepiej gdyby bylo takie coś ( o ile mozna to dostać) w polskim sklepie. jeśli ktoś się z tym spotkał prosiłbym o link, ja nie mogłem znaleźć.

Edited by wajser
Posted

Dzieki za odpowiedź, wcześniej poszperałem i znalazłem co to jest :P Kompensator do asg idzie dostać i to nawet do colta, problem w tym, że nie jest on zbytnio ciekawy i kosztuje 170 zł ( za kawałek niklu :P ). Kolega mnie bardzo zaciekawił tym projektem i poszperałem trochę w necie. Więc tak

-okładzina gładka z aluminium nie jest problemem na ebayu jest tego multum,

-kompensatory znalazłem tylko na wgc ( mniej więcej takie same ),

-magazynek także na wgc,

-spust i kurek na UNCompany.

Podsumowując : jeżeli masz dosyć sporo kasy i chęci to jesteś w stanie zrobić podobną ( na pewno nie identyczną ) replikę, najprawdopodobniej największym problemem byłyby grawery.

A więc panowie i panie poświęcamy jedną miesięczną pensje i do roboty :)

Pozdrawiam ;]