Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 972
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Apteczka fajna, zewnętrznie przypomina trochę SABERCAT Maxpedition.

Mam dwa pytania:

1. Nie będzie ta apteczka przeszkadzać z innym oporzadzeniem (pasem, kamizelką, plecakiem)?

2. Czy nie warto by pomyśleć nad chowanym/odpinanym pasem i systemem mocowania molle na wewnętrznej ścianie (tej przylegającej do pleców)? Wtedy można by mocować apteczkę do kamizelki lub plecaka.

Posted

Z jakiego materiału mają być ochraniacze łokci oraz kolan ? Bo że w środku będą wkłady dodatkowe to wiadomo.

Z jakiego materiału oraz jak cenowo będzie się przedstawiać.

Posted

Jeszcze troszkę za wcześnie żeby mówić o cenach, jeśli zaś chodzi o nakolanniki i nałokietniki - Kangurski wraca jutro to może zdradzi jakieś szczegóły, póki co mogę jedynie napomknąć że materiał na wzmocnienia to coś "nowego" podobnie jak wkłady

Marcin Ch.

Posted

Witam.

Mundury - bombeczka, nareszcie :wink:

A z innej beki - czy dostępne będą elementy takie jak:

ładownice na granaty kształtu M18

kieszenie na lampy stroboskopowe (vide Original SOE Gear) takie umożliwiające przypięcie lampy do oporządzenia i włączania jej w zależności od potrzeb (ręce pozostają wolne)

oraz

bajeranckie organizery (vide Maxpedition Monkey Admin Pouch)

?

A, no i co z plecakamy :-o

AceSpades!

Posted

Nowoczesny krój, łatwy dostęp do kieszeni pod kątem, możliwość wsadzenia czegoś pod kolana/łokcie.. wreszcie będzie w czym łazić na poligon

Trochę tylko rażą te rzepy pod kątem.

Posted

Hej,

W odpowiedzi na najbardziej nurtujące Was pytania:

1. Materiał: Oczywiście NYCO (tak, wz. 93 w NYCO - a nie żadna żenująca podróbka w stylu "prawie to samo ale robione w Polsce i trochę taniej, bo to poliester i to w sumie to samo a nawet lepiej")

2. Rozmiarówka: US ARMY

3. Ceny: Taniej niż Helikon nie będzie - drożej niż Crye też nie - napewno będzie to interesująca propozycja rynkowa - ale na konkrety trzeba poczekać

4. Dostępność: 3-4 tygodni - koniec Października 2009

5. Zamówienia: 10-14 dni - zaczniemy przyjmować pierwsze zamówienia.

Na tym etapie tylko tyle mogę Wam powiedzieć - niestety to nie piekarnia.

Odnośnie nałokietników - tak, w wersji "combat" są wykończone laminatem ceramicznym typu superfabric oraz specjalną wkładką wykonaną w nanotechnologii.

K.

Posted (edited)

Kangur chociaż Ty nie wciskaj że jak coś nie jest nyco tylko pesco to od razu musi być [***]. Niedawno była o tym dyskusja z niejakim omomierzem i min. C22 wypowiedział się dośc konkretnie na ten temat.

Zresztą zacytuję:

Co do użycia poliamidów w US a poliestrów w Europie - to winika z lobby producentów i dostępności danej przędzy po obu stronach oceanu. Tam produkuje się więcej poliamidów tutaj - poliestrów. Nie są mi znane żadne badania dowodzące jednoznacznie przewagi jednych nad drugimi w materiałach o takiej samej gramaturze, splocie i wykończeniu. A tak się zabawnie składa że wałkowaliśmy ten temat wczoraj i dzisiaj na MSPO z ludźmi z branży włókienniczej.

[Nie przeklinaj!]

Edited by Foka
Posted

Aha. To może jeszcze to udowodnij, najlepiej jakimś porównaniem funkcjonalnym. Bo ja jak napisałem - nie znam takiego. A znam i mam dostęp do porównań laboratoryjnych materiałów NYCO i PESCO - produkowanych w PL na zamówienie zagraniczne.