Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Panowie jest sens robić sr'ke jako karabin typu DMR z około 500/500+ FPS? Bo słyszałem że lubi niszczyć zębatki niestety, chyba że są się temu jakoś zaradzić?

Hmm, kupić dobre zębatki? Shs supershooter pod sr-25 dzielnie znoszą nawet sp170 guardera, a na nim jest gruubo powyżej pińcet fps. Składałem tak 2 wiosła spr i póki co właściciele katują to około roku i nie marudzą.

• Replies 722
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

CA jest lepiej wykonane, ma mocniejszy szkielet GB i w stocku całkiem nie najgorsza komorę HU. Używałem SR od CA dłuższy czas, wiele razy miałem też w rękach od PJ/GFC/JG (to wszystko w sumie jeden pies) i gdybym miał znowu kupować, i wybierać wśród nich, to zdecydowanie byłoby to CA.

Posted (edited)

Kupiłem Sr25 A&K z zamontowanym mancraftem, orientuje się ktoś jaką dawkę powietrza daje mc?

Tzn chodzi mi o to jaką długość lufy wybrać, standard 500, czy 650 a może nawet edgi 650 z portowaniem?

Pozdrawiam

Edited by Giermen
  • 2 weeks later...
Posted

Witam posiadam malutki problem nie mogę dobrać długości dyszy do SR25k od gfc gdzieś z recenzji wyczytałem że posiada 24mm a jak z wami mieliście kiedyś do czynienia z cudem od gfc przypominam że tam jest inny v2 long

Posted

Wyciąg stockową, zmierz długość suwmiarką i szukaj na sklepie (najlepiej mosiężnej, bo przy nich niemal zawsze jest długość podana) według długości. Bardziej łopatologicznej i skutecznej metody chyba nie ma.

Posted

Przeczytałem cały temacik i trochę się naumiałem :) Lecz mam jeden duży problem i jeden mały.

Pierwsza sprawa to nigdzie nie mogę dostać cylindra bore up. Czy ktoś się orientuje gdzie takowy dostanę? Druga sprawa to zębatki shs które są dostępne w sklepach są podobno do sprężyn nie mocniejszych niż 150. To jest prawda czy spokojnie wytrzymają 170?

Posted

Przeczytałem cały temacik i trochę się naumiałem :icon_smile: Lecz mam jeden duży problem i jeden mały.

Pierwsza sprawa to nigdzie nie mogę dostać cylindra bore up. Czy ktoś się orientuje gdzie takowy dostanę? Druga sprawa to zębatki shs które są dostępne w sklepach są podobno do sprężyn nie mocniejszych niż 150. To jest prawda czy spokojnie wytrzymają 170?

Seria super-shooter od shs znosi sp170 (odpowiednik m190), przy czym tam masz cylinder 15% większy więc rzadko kto stosuje coś mocniejszego niż sp150. A na cholerę ci bore up?

Posted

Wyciąg stockową, zmierz długość suwmiarką i szukaj na sklepie (najlepiej mosiężnej, bo przy nich niemal zawsze jest długość podana) według długości. Bardziej łopatologicznej i skutecznej metody chyba nie ma.

He he tyle to i ja wiem bo serwisuje repliki ale dzięki za podstawy dostałem sr25k gfc bez dyszy stąd te pytanie

Posted

He he tyle to i ja wiem bo serwisuje repliki ale dzięki za podstawy dostałem sr25k gfc bez dyszy stąd te pytanie

A widzisz, to całkiem zmienia postać rzeczy, trzeba było od razu tak pisać. Miałem raz na serwisie gfc25 - według mnie woła to o pomstę do nieba. Tam jest ten śmieszny gb long z normalnym cylindrem i sztucznie wydłużoną głowicą cylindra, przez co nie ma głównej zalety v2 long. Dysza faktycznie była ok. 24mm, dokładne fotki dyszy stockowej i wymiar znajdziesz TUTAJ

Posted

A widzisz, to całkiem zmienia postać rzeczy, trzeba było od razu tak pisać. Miałem raz na serwisie gfc25 - według mnie woła to o pomstę do nieba. Tam jest ten śmieszny gb long z normalnym cylindrem i sztucznie wydłużoną głowicą cylindra, przez co nie ma głównej zalety v2 long. Dysza faktycznie była ok. 24mm, dokładne fotki dyszy stockowej i wymiar znajdziesz TUTAJ

Dzięki Spróbuje SHS ar10 Propo GB to fakt trochę nieudany ten long od gfc

Posted (edited)

A teraz ciekawy myk dla posiadaczy GB v2 Long - zębatki torque up do Waszych SRek! Ponieważ na rynku nie ma normalnego rozwiązania, desperatom proponuję następujące:

1) potrzebujemy

http://topguns.eu/ze...o-sr25-shs.html

+

http://gunfire.pl/pr...ch-100-300.html

2) rozkręcamy obie zębatki tłokowe, zamieniamy tarcze z zębami tłokowymi

3) profit - mamy zębatki 100:300 do SR 25 i zostajemy z zestawem standardowych zębatek od SHS

Obecnie złożyłem już taki zestaw i wygląda to obiecująco, ale jeszcze nie mogę powiedzieć jak to pracuje, ponieważ jestem w trakcie korekty położenia łożysk w swoim GB2L. Helikalne zęby uwidoczniły niestaranne wykonanie mojego egzemplarza. Wcześniej zjadał mi on normalne zęby, a jak czytam Wasze komentarze powyżej, złe wykonanie odlewu GB jest problemem nie tylko w moim przypadku.

Edited by Stopa
Posted

No to cię zaskoczę. Robiłem tak z zębatkami 100:200 i wyszło tak że opóźniacz listwy popychacza dyszy byl w innym polożeniu niż na zębatkach orginalnych do sr25. Ergo, nie podawało kulek. Wszystko zależy od otworów na dolnej części zębatki tłokowej.

Posted (edited)

To dziwne, zasada jest ta sama, a położenie wydaje się bardzo podobne. Rozumiem, że problem polegał na tym, że listwa popychacza nie cofała się wystarczająco, a nie w nieodpowiednim momencie?

Edited by Stopa
Posted (edited)

Przeleciałem przez cały temat ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie

Otóż, czy jest spora różnica pomiedzy zastosowaniem promyka 550mm od 650mm ? Czy przy long gb będzie jednak faktycznie więcej fps na tej 650 ? Pytam, bo różnica w cenie miedzy tymi preckami to 100zl i zastanawiam sie czy warto doplacac

EDIT: Precyzująć - czy różnica między tymi preckami jest warta dopłacenia, bo to że dłuższa precka będzie miała lepsze skupienie to wiadomo

Edited by Ari
Posted (edited)

Różnica w skupieniu między dwoma lufami będzie nieznaczna, ale trzeba wziąć pod uwagę stosunek pojemności cylindra do lufy. W V2 Long cylinder ma sporą pojemność, zwłaszcza jeśli to BU.

Radziłbym zmierzyć pojemność cylindra w docelowym setupie (głowica tłoka, cylindra, może jakieś sorbo) i do niej dobrać lufę o odpowiedniej długości (pojemności).

BTW 550 do tego cylindra będzie w zasadzie na pewno za krótka.

Edited by MiKorn
Posted

No nie koniecznie, w moim przypadku 650 była za długa.

Poskładaj to do kupy, sprawdź pojemność i dobierz odpowiednią lufę. Wtedy osiągniesz optymalną precyzję.

Posted

No to cię zaskoczę. Robiłem tak z zębatkami 100:200 i wyszło tak że opóźniacz listwy popychacza dyszy byl w innym polożeniu niż na zębatkach orginalnych do sr25. Ergo, nie podawało kulek. Wszystko zależy od otworów na dolnej części zębatki tłokowej.

Oba przypadki :icon_smile:

Ale sprawdź u siebie i daj znać :icon_smile:

Dziś zmontowałem w końcu eSeRę, działa! Podaje pięknie każdą kulkę :)