shellshock Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Dziś zauważyłem niepokojącą rzecz na swoich szkłach w okualrach Peltora, a mianowicie w kilku miejscach powstały delikatne odpryski i zeszło z nich troche... no właśnie czego? Nie wpływa to w żaden sposób na przciemnienie, a daje sie odczuć ubytek pod palcami. Pare dni temu jadąc rowerem ochlapał mnie wodą z kałuży samochód, pewnie był w niej jakiś syf co to spowodował. Szkła wymyłem pod ciepłą woda i zostawiłem do wyschnięcia na papierowym ręczniku. Powłoka jak i same szkła są wykonana wg. informacji producenta z powłoki Hardium+:: . Czy to poszedł filtr UV ?? Quote
Hoplita Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Mam to samo w swoich WileyX SG1., ale nie wiem co to. Quote
Drako Posted July 4, 2008 Report Posted July 4, 2008 Prawdopodobnie jest to warstwa anti-fog czy coś takiego. Ja w swoich bobsterach coś podobnego zrobiłem przecierając soczewkę rękawiczką na której prawdopodobnie miałem trochę środka na komary. W moim wypadku jednak ta warstwa się nie złuszczyła tylko popękała i wpływa negatywnie na ostrość widzenia :/ Quote
Foka Posted July 4, 2008 Report Posted July 4, 2008 Anti-fog znajduje się wewnątrz okularów, a nie na zewnątrz. Quote
Recommended Posts