Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Właśnie przyszedł:)

Pierwsze wrażenia bardzo ok. Drewienka też mogą się podobać;)

Ale od razu pierwsza frustracja - jakiej baterii do tego używacie? Bo standardowy large delikatnie mówiąc nie wchodzi.

Posted

Dzięki. Bateria zamówiona:)

Frustracji ciąg dalszy:( Zakupiony drum (P&J) nie pasował (chybotał się) do RPK, a po włożeniu do AK74 Boyi zaciął się i nie chciał wyjść. Próba wyjęcia spowodowała pęknięcie całego druma:(

Wiem, że do RPK pasuje "większość" drumów, ale czy możecie wskazać konkretny i sprawdzony?

Pozdrawiam

Posted

Dzięki. Bateria zamówiona:)

Frustracji ciąg dalszy:( Zakupiony drum (P&J) nie pasował (chybotał się) do RPK, a po włożeniu do AK74 Boyi zaciął się i nie chciał wyjść. Próba wyjęcia spowodowała pęknięcie całego druma:(

Wiem, że do RPK pasuje "większość" drumów, ale czy możecie wskazać konkretny i sprawdzony?

Pozdrawiam

Ja miałem to szczęście że załapałem się na promocje i drum dostałem razem z repliką.

Innych nie próbowałem bo jakoś nie miałem po co :roll:

Posted (edited)

Kilka postów wcześniej:

"Używałem 2 drumów: tego na baterie dodawanego do rpk i wersji akumulatorowej pożyczonej od znajomego."

??

Tak :D kiedyś miałem okazje używać druma na akumulator ale był to mag pożyczony na 1 akcje i producenta już nie pomne... chyba jakiś MiC ale trudno powiedzieć - kupiony bodajże na ebay'u i bez firmowego opakowania - nie polecałem bo po 1 akumulator a po 2 nieznany producent ;-)

I sorki,źle się wyraziłem - pisząc "próbowałem" miałem na myśli posiadanie :roll:

PS. O ile wiem znajomy właśnie jest na etapie wymiany sprzetu na hamerykanski wiec może jest szansa na któryś z drumów - jeśli jesteś zainteresowany to daj znać a podeśle ci namiar na człowieka ;-)

Edited by Yeneth
Posted

Co do druma, to spokojnie.... bedzie bedzie :)

Nawet sie nieszczegolnie musze upominac :D

A jeszcze jedna fajna rzeca, o ktorej chyba nikt nie pisal... kazdy egzemplaz ma unikatowy numer seryjny. Moj bedzie mial 000087 :D mozecie miec wczesniejsze bo moj jeszcze dzisiaj w magazynie lezal..... ale te drewienka ajajajajaajja.... a jutro drobna operacja :D No to trzymajcie kciuki Panowie :D

Posted

Co do druma, to spokojnie.... bedzie bedzie :)

Nawet sie nieszczegolnie musze upominac :D

Jakoś mnie to nie dziwi :roll:

A jeszcze jedna fajna rzeca, o ktorej chyba nikt nie pisal... kazdy egzemplaz ma unikatowy numer seryjny. Moj bedzie mial zdaje sie 000087 :D mozecie miec wczesniejsze bo moj jeszcze dzisiaj w magazynie lezal..... ale te drewienka ajajajajaajja.... a jutro drobna operacja :D No to trzymajcie kciuki Panowie :D

Z tymi numerkami to bodajże podobnie jak w slr'ach.

I trzymam kciuki ;-)

Posted

Jakoś mnie to nie dziwi :roll:

Khm... wymigam sie od odpowiedzi, coby nie robic reklamy, ok? :D

dasep: Drum o ktorym tu mowa jest od CA (moge podac link jak chcesz), tak jak RPK jest od CA. Szczerze mowiac nie mam pojecia jak jest z P&J ale nie trzeba sie dziwic jesli nie pasuja, bo tylko te od tego samego producenta maja psi obowiazek pasowac.

Posted

Dogadałem się z kolegą Yenetha. Myślę, że rzeczony drum dotrze do mnie już niedługo.

A co do drewienek to faktycznie przy bliższym poznaniu zyskują, ale chyba znalazłem potencjalną przyczynę rozklejania się kolby. Przestrzeń dla baterii jest wąska i myślę, że nawet drobna niedokładność w wymiarze może spowodować, że batka rozsadzi kolbę.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

To spiłować tak aby batka miała odrobinkę luzu, a kolbę najlepiej jest skleić Wikolem ;-)

Prawdopodobnie tak. Pewność będzie dopiero przy znajomości dokładnych wymiarów.

• 8 months later...
Posted (edited)

Broń jest godna polecenia. Używam jej od roku (jest po drobnym tuningu) i jedyna awaria to pęknięta "spreżynka od antyreversala" (info z serwisu). Problemem jest niestety chwiejność tej ślicznej drewnianej kolby i nieuchwytność drumów od CA. Sam używam jedynego posiadanego druma od Guardera (wymagał modyfikacji) i aż strach pomyśleć co się stanie w razie awarii.

Edited by Larrson
  • 2 years later...
Posted

SA RPK są w pełni stalowe? Ostatnio macałem jednego, który miał aluminiową lufę zewnętrzną i chyba podstawę szczerbinki i muszki, jednak właściciel był piątym z kolei, więc nie wiedział, czy to stockowe. Jak więc sprawa wygląda? Co jest ze znalu/aluminium?

• 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Wpadł w moje rece nieco zdezelowany RPK od CA. Składając go mam 2 problemy,jednym jest suwadło (atrapa zamka) która trzymana jest tylko na prowadnicy. przez co jest dość luźna. Nie ma żadnej szyny jaka jest np w cymkach.

Dalej dekiel, z tyłu repliki zaczepiany jest na PIN przy GB, a z przodu opiera się na odstawie szczerbinki, dość lużno- lubi przez to odpadać. (nie ma żadnego rowka do mocowania) Jak to jest w waszych replikach?

• 1 year later...
Posted

Cześć, demontował ktoś dolne łoże? potrzebuję wymienić dolne łoże na czarne z ris-ami ale nie mam pojęcia jak je zdjąć... przeszukałem internet- filmiki, zdjęcia, artykuły i nic... Po zdjęciu szczerbinki, dwójnogu, wyciora i odkręceniu małej śrubki (pchełki) u podstawy kolanka gazowego- jestem w martwym punkcie i nie wiem co dalej robić. Jest jeszcze jakiś element do odkręcenia albo pin do wybicia o którym nie wiem? wewnątrz łoża nie ma rygielka jak to bywa w rodzinie AK co było dla mnie zaskoczeniem. Proszę o dopowiedź tylko osoby które miały do czynienia z tym modelem.