Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kupiłem u Krakmanów ostatnio Scara (24-08) i w GB miałem tak:

---stockowa głowica i tłok Boyi (ułamał się ząb, po tym jak pękła sprężynka antireversala - po 2 dniach) = szajs (teraz hulam na CA)

---prowadnica plastikowa (ale chyba nie stockowa, jest ok), w tłoku i na prowadnicy są łożyska - to na +

---Sprężyna - bardzo twarda, twardsza niż w kałachach Boyi, ale równa długością tylko z grubszego drutu (na oko coś koło M120-125), równe zwoje i nie zakończona nawet ścięciami równającymi = shit,

---Łożyska kulkowe stalowe - dobre i fajnie działają -> +

---Podkładkowanie zębatek jest ok, nic nie zmieniałem, choć idealnie nie jest, ale jest dobrze -> +

(Nie dostałem "stockowych" części)

reasumując :mrgreen: jak wymienie głowice tłoka, tłok na wzmocniony, prowadnice na stalową i dla świętego spokoju bardziej miękką sprężyne w przyszłym SCARze to będe sypał kompozytem bez większego oporu i zmartwień?? :killer: :killer: :killer:

Edited by Damiano
Posted
prowadnice na stalową

Błąd. Ta która jest w środku to najprawdopodobniej element i jest dobra.

Uszczelnisz głowicę cylindra

Cylindra? Jeśli jest boyi plastik, to jest ok. Głowicę tłoka należałoby sprawdzić.

Posted

Błąd. Ta która jest w środku to najprawdopodobniej element i jest dobra.

Cylindra? Jeśli jest boyi plastik, to jest ok. Głowicę tłoka należałoby sprawdzić.

Właściwie o sam o'ring chodzi. Głowica jak głowica - kawałek plastiku, kierunkowa. Tutaj nie ma filozofii, byle nie pękała - a nie pęka.

Posted

Zębatek nie wymieniają, więc są standardowe chińskie stalowe XYT. Wytrzymują tyle, na ile też pozwala standardowe przełożenie więc wymiany nie wymagają do m120, a i m130 pociągną przy odrobinie szczęścia.

Posted

W replice kumpla ciągną M150 bez większych problemów, ale do takiej mocy to już torque up czy jakieś inne helikalne, wypasione, itp.

Ja katuję 2 pary XYT na full auto, M110 i 9.6V i przy 40000 BB są nieruszone.

Posted

U mnie na tych zębatkach wylądowało dzisiaj m130 Guardera, silnik stockowy boyi, sanyo 9,6 large normalne (nie RC) - rof jest bardzo dobry. Na m120, na tej samej baterii, przemieliły z 20k i żadnych śladów.