Saba Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Witam! Posiadam G36C JG. Nie pytajcie dla czego - nie mam Semi. A wiadomo, karabin trzeba przestrzelać na semi po strzelaniu. I tutaj jest problem. Gdy próbuję oddać pojedynczy strzał, naciskając kilka razy szybko na spust, żeby silnik naciągnął sprężynę, i raz (jeszcze krótszy czas trzymania ) żeby spuścić sprężynę. Otóż czasem gdy to robię, gearbox się "blokuje" tzn. Tak jakby silnik nie miał siły naciągnąć sprężyny. Tak jak przy przepalonych stykach. W karabinie wymieniłem: Szkielet na inny JG, Styki na wyjęte z mojego AK. Co robić? Quote
Viamortis Posted June 17, 2008 Report Posted June 17, 2008 Wsadzić spowrotem styki z G36 JG. Po co w ogóle cokolwiek wymieniałeś? :) Quote
Saba Posted June 18, 2008 Author Report Posted June 18, 2008 Vivamortis: Styki wymieniłem PO awarii. Tzn. Jak zaczęła się ciąć :) Obydwie pary styków wyglądają na nietknięte. Pozdrawiam. Quote
penio151 Posted June 18, 2008 Report Posted June 18, 2008 Sprawdź batkę czy trzyma napięcie i podaj o ile spada voltaż podczas pracy. Quote
brss Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Ja także mam taki problem z g36 rozebrałem go i nic nie widać żeby coś było uszkodzone styki w dobrym stanie jedynie co zauważyłem to lekko wyrobiona listwa dosyłacza a i jak złożyłem oddał parę strzałów i znów się zablokował zwolniłem anti-reversa i tylko naciągnął sprężynę. Nie mam bladego pojęcia co się dzieje. Quote
penio151 Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Miałem ten sam problem w AUGu , jak już mówiłem, sprawdźcie baterię. Na początek pożyczcie od kumpla i przestrzelajcie. Quote
brss Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 była sprawdzana łącznie na 4 batkach i nic nie dało. Quote
Viamortis Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 A czy jakakolwiek z nich była naładowana Sanyo 9,6V? Quote
ireabe Posted June 20, 2008 Report Posted June 20, 2008 Wyczyść styki. Sprawdź połączenie 'rozłączacza' obwodu <tego pod płytką selektora>. Jeśli to nic nie da to sprawdź na innym silniku. Quote
Saba Posted June 20, 2008 Author Report Posted June 20, 2008 Inna batka - lipol - tak samo Sanyo 9,6- też. Quote
penio151 Posted June 21, 2008 Report Posted June 21, 2008 Zatem rozkręcaj boxa i sprawdź czy nic nie blokuje tłoka, mój kumpel coś narzekał na L85, przyczyną był zbyteczny nadlew, sprawdź również czy sam Box strzela po wyjęciu z karabinu. Quote
brss Posted June 21, 2008 Report Posted June 21, 2008 Rozebrałem i zrobiłem taką mała przeróbkę przy sprężynie a dokładnie sprężyna była przymocowana do tłoka. Odciekłem kawałek dokładnie ten wypust od sprężyny i złożyłem teraz śmiga znów jak marzenie mam nadzieję ze jak najdłużej. Quote
Saba Posted June 22, 2008 Author Report Posted June 22, 2008 Penio: sprawdzałem na szkielecie JG i Cymy. Dodam że szkielet cymy śmigał rok w AK, i było dobrze. Pozdrawiam. Quote
penio151 Posted June 22, 2008 Report Posted June 22, 2008 Wot technika...doprawdy bół głowy, dobra wytaczamy ciężkie działa. Jeśli nic nie kombinowałeś a działało to...eh...przychodzą mi 2 rzeczy do głowy, albo za mocno przykręcasz Gearbox (sic! ale możliwe, widziałem coś takiego w M15 CA) lub coś blokuje popychacz/dosyłacz i zębatka tłoczyska nie może wykonać cyklu. Quote
Pilasiu Posted June 30, 2008 Report Posted June 30, 2008 A mi pękła spreżyna głowna na 3 części :D.Moze ktos wie co było tego powodem?Gienia full stock Quote
Pilasiu Posted June 30, 2008 Report Posted June 30, 2008 Heh.I wszysto jasne :D W sumie lekkiego zonka zrobiłem jak to zobaczyłem :D Quote
Recommended Posts