Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wiem że na forum jest już parę tematów o m24, jednak nic z nich nie wynika i sprowadza się do informacji o wymiane zespołu cylindra.

Ale do rzeczy, po wymianie cylindra, na mocniejszy chciałbym wstawić wzmocniony zestaw zespołu spustu do APS2, tylko czy pasuje on do M24 ? Niby jest napisane że do niej pasują cześci od APS2, ale czy w wypadku tej części też tak jest ? Ewentualnie czy można wymienić sam zaczep spustowy na wzmocniony (laylax lub PDI)

Drugie pytanie to czy wiecie jak sprawuję się komora hop-up od PDI (umożliwia montaż lufy precyzyjnej od AEG-a)

No i ostatnie pytanie. Jaki jest gwint w M24 na tłumik, wewnętrzny ale jaki rozmiar ?

Posted

Kolega ma stuningowane M24 CA. Mówił, że przy mocnej* sprężynie warto wymienić dźwignię zamka na stalową, bo mu standardowa pękła. Taka drobna rada od kumpla ;-)

*)nie mam dużego stażu technicznego w ASG, więc nie wiem co te wszystkie PDI, Mxxxx czy procenty oznaczają :mrgreen:

• 3 weeks later...
Posted

Tak więc dowiedziałem się że wzmocniony zestaw spustowy z fabryki PDI pasuje bez żadnych przeróbek (jakby ktoś też potrzebował tej informacji).

A czy ktoś może podać wzór wedłóg jakiego dobierało się dł. lufy względem obj. cylindra bo nie mogę znaleść tego na forum (albo czy lufa 650mm będzie odpowiednia dla cylindra z M24)