Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

W mojej emce wystąpił problem, podczas ostatniej gry karabin nagle przestał dawać jakąkolwiek reakcje naciskania spustu , tak jAkby bateria była odłączona, co może być nie tak?Sprawdziłem styki i bezpiecznik , kolega mówi, że to może być wina baterii (mam starą baterie) czy to bateria czy może coś innego? nie wiem może kable przy silniczku się poruszyły ? Pomóżcie :!:

Posted

Ja również mam podobny problem w moim AKS-74N. Strzelam dziś na strzelance(jego 3) i nagle nie reaguje na naciśnięcie spustu. Wyjołem akum i podłączyłem inny i działa,a w zepsutym odkeiłem " taśmę z góry i przycisnołem styk (również z dołu) i nic dalej nie działa. Jak to naprawić(serwis nie wchodzi w grę??

Ps:A zauważyłem również,że co niektóre baterie są nieco przekręcone względem innych.

Posted

Ja również mam podobny problem w moim AKS-74N. Strzelam dziś na strzelance(jego 3) i nagle nie reaguje na naciśnięcie spustu. Wyjołem akum i podłączyłem inny i działa,a w zepsutym odkeiłem " taśmę z góry i przycisnołem styk (również z dołu) i nic dalej nie działa. Jak to naprawić(serwis nie wchodzi w grę??

Ps:A zauważyłem również,że co niektóre baterie są nieco przekręcone względem innych.

NA jakiej baterii sprawdzałeś i działał? Chińskie baterie są do dupy koleś. Śmiechem na sali jest, że do spluwy +/-400FPS daje się baterię 8.4V na ogniwach mini. Albo po prostu bateria rozładowana.

Posted

nie znam się zbytnio na budowie tego kałacha,ale może po prostu bezpiecznik się spalił?sprawdź dokładnie okablowanie i spróbuj na innej baterii.BuZz -to ze dają do takich mocnych replik tak małe baterie nie znaczy ze są one kiepskie ,ale że repliki maja dobre silniki ;-)

Posted (edited)

To samo co kolega wyżej czyli dupnieta bateria lub ładowarka.

Może przeładowałeś baterie.

Podaj dane ładowarki i baterii (ale dokładnie wszystko) i ile razy ładowałeś, ile godzin i czy w trakcie doładowywałeś, czy w trakcie ładowania bateria się grzeje, jak szybko i jak mocno, czy ładowarka też itp. Wbrew pozorom wszystko jest ważne a unikniemy 3 dni dyskusji.

Ps. Na przyszłość. Precyzuj w nazwie tematu o co chodzi np:

"AK 47 CM.028, Problem, Nie strzela" i jeszcze coś ew. w podpisie.

Edited by RED (Lone Wolf)
Posted

A więc tak w pierwszej sytułacji problemem była bateria(rozładowała się mimo 3h ładowani po 200kulkach) conajmniej dziwne(bateria 8,4v 1200mah BOYI) w replice AKS-74N(BOYI). A w drugiej sytułacji problemem były styki(poprostu odpadają) chyba najlepej przylutować?

• 2 weeks later...
Posted

Styki do silnika?!

Nie radzę lutować... może sie później coś stegocić i trzeba będzie wszystko rozlutowywać itd... od groma roboty...

Jeśli chodzi o repliki boya niestety mają one bardzo słabą żywotność co oznacza że także maja strasznie słabą jakość... szybko się przegrzewają i topnieją...