Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak będziecie nie daj Boże kupywać SIGa 550( pomijam 552) to odrazu zmiencie w tym samym sklepie cylinder na 0, ja zmieniłem i fps w praktyce wzrusł mi ze 310 do 360 a wymiana dyszy i głowicy cylindra na JBU zwiększyła jeszcze fpsy i dzwięk jest oooooo wiele cichszy i bardziej przyjemny dla ucha.

• 1 year later...
Posted (edited)

Witam. I jak jest z gwintem na tłumik? 12mm na pewno (zmierzyłem ale się chcę upewnić czy precyzyjnie) ? I lewo czy prawo skrętny bo nie wiem jak to określić. W prawą stronę się zakręca.

Patrzałem i nigdzie nie ma tłumików 12mm.

Edited by CzaroSW
Posted

Emial od Silesia Factory:

Witam, nie powinno byc wiekszego problemu ze zrobieniem takiej

przejsciowki, jednak bedziemy potrzebowali dokladny rozmiar gwintu tj

srednice(przypuszczalnie 12mm) oraz skok gwintu (mierzy sie to

specjalnym grzebieniem)

W tym celu nalezaloby podeslac do nas replike, wykonamy pomiary,

wykonamy potrzebne akcesoria - tlumik, przejsciowke czy przedluzenie

lufy - co potrzeba :)

pozdrawiamy

ekipa SF

Czyli jest możliwość zrobienia. Zapytałem się jeszcze ile to będzie kosztować i jak będzie mamona to się skuszę chyba. :)

Posted

Odkręcasz klapkę na chwycie pistoletowym. Następnie wyjmujesz silnik i odkręcasz dwie śrubki. A co do kolby to rozkładasz ją i odkręcasz 3 śrubki i ją wysuwasz. Sig to ma chyba najbardziej powalone dojście do gearboxa...

• 2 months later...
Posted

Trochę tego kotleta odgrzewam, ale chciałem się spytać, czy Sig 550 JG który jest obecny w ofercie sklepów takich jak Zbrojownia i również u KRAKMAN'ów to nadal to samo co wcześniej (ta sama generacja) czy jest to coś nowego, bo widać spore

różnice w cenie?. I mam pytanie co na początku w nim wymienić oprócz cylindra na typ 0 i gumki hop-up?

Posted

"Lufa zkończona jest gwintem 14mm lewoskrętnym, co pozwala na zamontowanie niemal każdego tłumika dźwięku."

Wcześniej w postach ludzie narzekali na gwint, a tu jest standardowy 14mm. Poza tym ten jakoś tak strasznie się nie błyszczy, a może JG faktycznie coś zmieniło, poza tym ma więcej fps w stocku.