Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ogniomistrzu wyprowadź mnie z błędu który moim zdaniem popełniłeś pisząc "kolega powiedział ze to nietypowy karabinek"

Body to body a co do flaków to standardowy GB V3 do którego części pasują tak samo jak do innych V3 (chodzi mi o cylindry,tłoki,zębatki,listwy popychacza i inne szkielety GB)

Co w flakach siga 550 jest nietypowego ?

Nie chcę Cię w jakikolwiek sposób urazić tym co napisałem -ale kolege który Ci tak powiedział możesz z czystym sumieniem wyśmiać :-)

Pozdrawiam -Rain

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja go używam jako stojaka do repliki podczas gdy nie ma mi kto przytrzymac broni :D nadaje sie idealnie :P

a moja bateria w nieco obniżonej temperaturze (powiedzmy ok 1-10*C) wytrzymuje około 800kulek... jak na chińską batke to nie jest źle :)

używam chińskiej ładowarki (tak wiem, kicha jakich mało) i ładuje ją średnio 6,5 - 7h ;)

p71 a jakie parametry musiała by mieć bateria by uciągnąc np. M120 systemy?

Ja swoją batke traktowalem po rosyjsku na maxa wyladowac i 10 h ładowac i działa ok. Sprawdzałem batki 8,4- 9,6 i to co jest wazne to to aby miały minimum 1500mAh ja zastanawiam sie nad tą Bateria AEG - 9,6V 2000mAh - AK Stick - Firefox

indeks:4878

Posted

dobre pytanie :| teraz też na to zwróciłem uwagę...

nasza chińska bateria ma ok. 25cm, a miejsca na baterie jest jakieś max 30cm...

czyli 35cm bateria np. G&P ni jak się nie zmieści? :|

to niedobrze...

a czy bateria 8,4V 2200mAh uciągnie M120 systemy? (7 ogniw powinno się chyba zmieścić w gripie... powinno...:|)

Posted

A może wmontować na upartego stałą kolbę i przewody do niej przeciągnąć?

Rain777 pomyliłem się, kolega pisał że to nietypowy model, chodziło mu o to że jest malutko modeli ASG SIGów chyba mniej niż 10. Czy do SIGa można wmontować w miejsce dwójnogu jakiś inny markowy dwójnóg? p71 możesz podać linki do części które ty wymieniłeś w swoim SIGu, albo link do zestawu tuningowego BOre-up?

Posted

wczoraj napisałem maila do specshopu kiedy przewidywana jest dostawa magazynków Mid - Cap do siga oraz pytanie, który z zestawów bore up SYSTEMY będzie najbardziej pasował do siga...

oto odpowiedź:

"Witam

dostawa magazynków za ok 2 tygodnie

http://www.specshop.pl/advanced_search_res...amp;x=0&y=0

Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy"

odnośnie magazynków dowiedziałem się co chciałem, ale z tymi zestawami bore up to mnie olali totalnie... nawet im sie nie chciało chyba doczytac o co mi chodzi...

po pierwsze pytałem tylko o zestawy SYSTEMY, a po drugie zestaw za 359zł który odziwo ich zdaniem powinien być 'najlepszy' (wg mojego pytania, wynika że oni tak twierdzą) nie bedzie pasował napewno ze względu chociażby na łożyska :| nie mówiąc już o tym że od dzieciństwa marzyłem o cylindrze typu 1 do lufy ponad pół metrowej... :poddanie: pozdro 600 dla sklepu za olanie mnie...

ale przynajmniej odpisali! :-F

Posted

zauwaz ze ten zestaw jest do siga 552, a on ma krotsza lufe wiec typ 1 pewnie by pasowal... ja napisalem do capri czy przewiduja jakies dostawy lo/real dla siga. ciekawe czy odpisa ;]

Posted

Wszystkie czesci wymieniałem w GUNFAIER , jak do nich sie zadzwoni i powie co się chce zmienic to sami przysyłają oferte z wycena .

A co do bateri to w SIGu-550 jest jeszcze miejsce na ogniwa w dolnej częsci chwytu lufy . Ja tam zmieściłem 3 ogniwa , ale trzeba troszke pokombinowac z batką , bo takiej co orginalnie pasuje nie znalazłem. Jeśli ktoś coś znalazł to prosze o linki.

Posted

Niestety pękł mi "zawias" przy kolbie i poszukuję nowej kolby [niekoniecznie składanej] Czy jest możliwość kupienia innej która by pasowała? Proszę o pomoc :roll:

Posted

Dobra to już wiem...

Czy jest możliwość przymocowania kolby stałej?

sorki za zwłoke ale mam wymiane internetu dam znac o częsciach w czwartek pozdrawiam.

Posted (edited)

Wreszcie ktoś odpisał...

Jaki typ silnika jest w SIGu krótki cz średni.

Mam szanse odkupić niedrogo dobry silnik typu średniego ale nie wiem czy będzie pasował.

W końcu cylinder jest typu 1 czy typu 0 ,

Krakman mi podał że 0 a Gunfire że 1.

Edited by Ogniomistrz
Posted

Wreszcie ktoś odpisał...

Jaki typ silnika jest w SIGu krótki cz średni.

Mam szanse odkupić niedrogo dobry silnik typu średniego ale nie wiem czy będzie pasował.

W końcu cylinder jest typu 1 czy typu 0 ,

Krakman mi podał że 0 a Gunfire że 1.

cylinder jest typu 1szego, przynajmniej w moim przypadku :)

najłatwiej to sprawdzić rozbierając body, jak już ściągniesz całą góre to będziesz widział także górę GB, w tym cylinder - u mnie typ 1szy, jak już mówiłem ;)

a co do silnika to nie mam pojecia, czy krótki, czy średni czy długi...

Posted

Rozebrałem SIGa według opisu kolegi Kluza.

Co do cylindra wydaje mi się że jest to typ 1( u mnie z przedniej cześci cylindra nie ma dziurki, a w tylnij stronie(mam na myśli częsci od strony bliższej prowadnicy)jest dziurka).

Posted

Rozebrałem SIGa według opisu kolegi Kluza.

Co do cylindra wydaje mi się że jest to typ 1( u mnie z przedniej cześci cylindra nie ma dziurki, a w tylnij stronie(mam na myśli częsci od strony bliższej prowadnicy)jest dziurka).

tak właśnie wygląda cylinder typu 1szego :)

zastanawia mnie od dłuższego czasu ile fps traci się na właśnie takim cylindrze...

myśle że zmiana zespołu cylindra na bore-up typu 0, podniesie kosmicznie FPS, nawet koło 50-60 ;)

do tego preclufa no i chulaj dusza piekła nie ma! :killer:

Posted

Na Taiwangunie był Bore-up z cylindrem o poszerzonej średnicy do SIG ale nie było napisane do jakiego modelu dokładnie. A precke to najlepiej Deep Fire 6,02 510 mm, a w SIgu lufa ma 510 mm a nie 535mm.

musze Ci zdecydowanie zaprzeczyc.

Mam w sig'u lufę 509mm i musze przyznać że każdą lufę poniżej 530mm trzeba usztywnić żeby nie latała... :| inaczej nici z precyzyjnego strzelania, a nawet po zamontowaniu tłumika dzwięku niektóre kulki haczyły o jego koniec, co świadczy o niezłych luzach... dodam że lufa zamontowana jak najbardziej poprawnie.

Tak więc przy wyborze lufy precyzyjnej zalecam patrzeć na te o długości ponad 530mm, pozbawią one nas problemu z niestabimnym strzelaniem :) (lufa wewnętrzna będzie wystawała za zewnętrzną, tak jak w stocku)

Posted

napiszę coś dla myślących-jesli wiesz gdzie na lufie wew dać trochę szkota..czy teflonu to lufa się prędzej zegnie niż poruszy (dotyczy to wszystkich replik)

Bo dłuższa lufa to nie będzie się chybotać ? Jeśli ten problem ma rozwiązać dłuższa lufa wew bo zaciska się na wylocie z lufy zewn ..to powodzenia z innymi replikami zyczę za takie pomysły :/ (to nawet prowizoryczne rozwiązanie nie jest)

ps: jesli te dwojnogi sa takie jak zaobserwowany przezemnie..to wspólczuje wszystkim użytkownikom Siga 550 tego szajsu ...

Posted

Taki dwójnóg masz też w G36 i G36E, przynajmniej JG mógł się postarać o szynę montażową to już by było pół biedy, dało by rade tak przerobić dolną część chwytu przedniego aby go połączyć jego część z chwytem przednim od SIG552? Skoro mówicie że precke będzie trzeba usztywnić to jak JG usztywnił lufę stockową?

Posted

rozbierz i pomyśl -to było motto mojego poprzedniego postu -nie napiszę jak to robić bo rozwiazanie jest banalne

Nie idź na łatwiznę ..bedziesz siedział tu rok ..a sam nic nie wymyślisz bo inni Ci powiedzą ?

Jakbym się mylił to nie było by pytań co 3 post "jaką gumkę wsadzić"

Myslcie ludzie..a nie zadawajcie pytań na które jest już 1001 odpowiedzi

a że sie szukac nie chce to "kij w oko"

Posted

napiszę coś dla myślących-jesli wiesz gdzie na lufie wew dać trochę szkota..czy teflonu to lufa się prędzej zegnie niż poruszy (dotyczy to wszystkich replik)

Bo dłuższa lufa to nie będzie się chybotać ? Jeśli ten problem ma rozwiązać dłuższa lufa wew bo zaciska się na wylocie z lufy zewn ..to powodzenia z innymi replikami zyczę za takie pomysły :/ (to nawet prowizoryczne rozwiązanie nie jest)

ps: jesli te dwojnogi sa takie jak zaobserwowany przezemnie..to wspólczuje wszystkim użytkownikom Siga 550 tego szajsu ...

o usztywnieniu szkotem nawet nie warto mówić bo to jest oczywiste, najgorzej jest z nałożeniem lufy zewnętrznej na obklejoną wewnętrzną, bo wciskanie na siłę kończy się masą zepsutych nerwów i tak czy siak minimalnymi luzami pod koniec...

a co do dwójnogu to nie jest on pierwszej jakości - fakt, ale idealnie nadaje się na stojak :P

Posted

Major pokaże Ci jak to zrobić gdy się spotkamy ..gwarantuję że będzie sztywna jak wacek po viagrze i nie wymaga używania barbarzyńskiej siły :P

a no to chętnie skorzystam z Twoich uwag przy następnym spotkaniu, chociaż i tak już nie narzekam na jakąś drażniącą chwiejność lufy :P

ale skoro ma być sztywna jak po viagrze to zawsze warto jeszcze nad nią posiedzieć ;)

(precki i bore up systemy na taiwangunie poszły o całe 10zł w górę... nie cieszy mnie to a zarazem ciekawi, dlaczego dopiero teraz skoro kurs dolara znormalniał :poddanie: niby 10zł to nie majątek, ale jednak cośtam jest... :P)