Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

witap po dlugiej nieobecnosci. Dotarla replika po naprawie; wnioski

- nie zwiekszac mocy spreżyny (konieczna wymiana baterii)

-wystarczy uszczelnienie oraz ewentualna zmiana cylindra na wiekszą średnice

- po w-w modernizacji mam 450 fps

-mam precke systemy 545mm i gumke hop-ap guarder (super )

Polecam mid-cap okolo 100 kulek ,jeśli uda wam sie je dostac :-P

Low-kap jest ok ale szybko sie kończy

poważnie po zmianie na samego bore-up'a masz 450fps? wow, sporo :)

a co konkretnie uszczelniałeś? samą komorę jakimś teflon fixem czy jak?

ja pod koniec roku planuje kupic bore-up systemy i 550mm Prometheusa i zmienic łożyska ma metalowe kulki, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

jeśli teflon fix coś wg Ciebie da, to jutro się za to biore :D

Edited by Major Kupricz
  • Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cennik1) Wyciszona łożyskowana głowica tłoka z DURACONu, Producent: GFC Parts - 44,90zł

2) Łożyska kulkowe 7mm, Producent: Systema - 79,00zł

3) Łożyskowana prowadnica sprężyny, Producent: Systema - 69,00zł

4) Sprężyna M125, Producent: GFC Parts - 14,90zł

5) Tłok IN0403 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...z-duraconu.html 44,

6) Precka 535mm Systema

7) Gumka guardera czarna

po tym całym zabiegu ma 460 fps (według serwisu SPECSCHOP)

Sprężyne wymieniłem ,ale niestety musze wymienic batke na lepszą . Myśle ze samo uszczelnienie zdecydowanie podnosi FPS a nie ma potrzeby wydawac mamony na nową batke

Posted

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4358 czy ten zestaw pasował by do SIGa?

"Zamówiłem w czwartek swojego siga pewnie przyjdzie w poniedziałek.

Pisaliście że mogą być problemy z selektorem ognia, a dokładniej że po jakimś czasie szlak może trafić tryb semi a auto i bezpiecznik nadal będą działać. Możecie podać przyczynę tego problemu i jak można się go pozbyć. Pewnie bez wymiany części się nie obejdzie tak więc proszę o linki do części zamiennych. Pozdro" Wie ktoś coś o tym?

Posted

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4358 czy ten zestaw pasował by do SIGa?

"Zamówiłem w czwartek swojego siga pewnie przyjdzie w poniedziałek.

Pisaliście że mogą być problemy z selektorem ognia, a dokładniej że po jakimś czasie szlak może trafić tryb semi a auto i bezpiecznik nadal będą działać. Możecie podać przyczynę tego problemu i jak można się go pozbyć. Pewnie bez wymiany części się nie obejdzie tak więc proszę o linki do części zamiennych. Pozdro" Wie ktoś coś o tym?

zestaw nie bedzie pasował chociażby ze względu na łożyska, które w sigu są 7mm, a nie 6mm tak jak w linku jest napisane, pozatym cylinder typu 1 to nienajlepszy wybór do tak długiej lufy :]

i bez wyciszonych głowic będzie skrzeczec jeszcze bardziej niż robi to teraz, także raczej bym nie brał :P

a jak znajde troche wolnego czasu to wezme sie za teflon-fix ;)

Posted

A możecie mi w końcu odpowiedzieć co do tego selektora ognia?

http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=98 Majorze Kupricz czy ta głowica tłoka i cylindra będzie pasować do SIGa?

Jeśli nie to podaj linki do jakiś części lub zestawu który by pasował do SIGa, chodzi mi głównie o to żeby trochę go wyciszyć

tak, ten zestaw głowic powinien pasowac :)

i jak na mój gust znacznie poprawi kulturę pracy repliki ;)

a co do selektora, to nikt tutaj Ci nie odpisał, ponieważ nikt nie wie gdzie można i za ile dostac coś lepszego do tej repliki :D

napisz do taiwanguna, może dadzą Ci znac i napisz nam tutaj

Posted

czy selektor pada w konkretnych sytuacjach ? (np szybkie przelaczenie z auto na semi) czy tak poprostu ? tez wlasnie zamowilem siga :) kompromis miedzy dluga lufa jak w g3 a skladana kolba w g36 (miedzy tymi trzema sie zastanawialem i to chyba najlepsze rozwiazanie)

Posted

Nareszcie przetestowałem mojego SIGa problemy jakich się dopatrzyłem to:

- selektor ognia - nie działał czasami pojedynczy strzał pomagało przestawienie z AUTO na SEMI,

-dwójnóg jest faktycznie cały z metalu ale pokryty słabą warstwą farby, która bardzo łatwo się ściera, i sam dwójnóg łatwo się odchyla przy niedużej sile, więc przy celowaniu uważajcie używając dwójnogu,

-szczerbinkę u siebie musiałem regulować żeby dobrze wycelować

Możliwe że była słabo naładowana bateria i przez to selektor dziwnie chodził, a akumulator starczył na ok 500 strzałów.

Posted

Dwojnog do niczego sie nie przyda ,moj jest w szafie . Batka po dobrym naladowaniu trzyma nawet 4.000 kulek-sprawdzone na bank.Dopiero przy mocniejszej sprezynie siada.(jak u mnie)

Posted (edited)
Dwojnog do niczego sie nie przyda ,moj jest w szafie .

ja go używam jako stojaka do repliki podczas gdy nie ma mi kto przytrzymac broni :D nadaje sie idealnie :P

a moja bateria w nieco obniżonej temperaturze (powiedzmy ok 1-10*C) wytrzymuje około 800kulek... jak na chińską batke to nie jest źle :)

używam chińskiej ładowarki (tak wiem, kicha jakich mało) i ładuje ją średnio 6,5 - 7h ;)

p71 a jakie parametry musiała by mieć bateria by uciągnąc np. M120 systemy?

Edited by Major Kupricz
Posted

"Warto dodać, że wszystkie części i akcesoria innych producentów są w pełni kompatybilne z tym modelem, co ma żywotne znaczenie przy wzmacnianiu repliki i poprawianiu osiągów." cytat z taiwanguna :)

a do tej baterii to która będzie lepsza i jaką sprężyne jest w stanie uciągnąć? :)

http://www.taiwangun.com/shop,show,541

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2241

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4089

jak na mój gust to chyba ta G&P prezentuje się najciekawiej, no ale nie specjalnie sie na tym znam... ;)

Posted

Majorze Kupricz chcę znać twoje zdanie o tej kompatybilności, z tego co wiem to w nim są łożyska 7mm a w Marui 6mm, a kolega gadał że nie warto go tuningować ponieważ jest to "nietypowy karabinek". A i jeszcze jedno czy u was też przysłali replikę z zerwaną plombą (naklejką z napisem Krakman).

U mnie była zerwana na 2 części plomba w gnieździe magazynka.

Posted

ja mam lekko naddartą, ale nie zarwaną...

co do tej kompatybilności to raczej tu jest wszystko tak jak w innych replikach, tyle że własnie ten okaz ma 7mm łożyska :)

cała reszta części to raczej standard, żadne specjalne wymysły ;)

ale zawsze przed kupnem lepiej zapytac kogos mądrzejszego czy na 100% dana częśc bedzie pasowac. Dość dobrym źródłem wiedzy są Krakmani, aczkolwiek zdarza się że są leniwi i albo nie odpiszą, albo nie sprawdzą i powiedzą niedokładnie (tak jak mi z gwintem na lufie zewnętrznej - opisywałem to chyba w swoim 1szym poście).

Posted

ktos wie czy do siga sa dostepne real lub low capy ? jakos nie jestem zwolennikiem zasypywania wroga kilogramami plastiku ;] a moze pasuja od jakiejs innej broni ?

co prawda moj sig jeszcze nie dotarl :( ale warto sie dowiedziec :)

Posted

wreszcie mam siga w lapskach ;] jak narazie to ok, tylko ta farba taka troche do d... sciera sie okrutnie szybko, wkurza tez hicap ;] ale poki co musze sie z nim meczyc. szkoda ze za oknem zasypalo bo poszedl bym potestowac do lasu ;]

Posted

panowie proponuje się wstrzymac troche z tym spamowaniem...

i dlaczego prowadnice sprężyny miały by nie pasowac? Każda prowadnica dla GB typu 3 powinna pasować, bez żadnego ale... :)

a wysoki ROF spowodowany jest stosunkowo słabą sprężyną do 9,6V baterii :) powymianie łożysk powinno być chyba jeszcze lepiej ;)

wczoraj miałem awarię hi-capa. Wyłamało mi się to gniazdo z boku magazynka służące do łączenia go w pary :| wyłamało się i wpadło do środka magazynka... wyjąłem, dziure zakleiłem czarną taśmą izolacyjną i mam teraz poklejony magazynek... będe musiał zainwestowac w midcapy, czekam tylko aż pojawią się na specshopie ;)