Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ponad 3 lata cotygodniowych treningów gdzie type robił za LKM robi swoje :]

Nie wiem czy zębatki od V2 podejdą ale chyba tak . Jak będą działały to burst też bo jest rozwiązany mechanicznie [ mechanizm na szkielecie GB ]

Stockowo nie mam chromowanego cylindra :]

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurde, bo nigdzie nie moge takiego znalezc.. :wink:

jak myslisz, pasowalaby ris-ka od m4 pasowala? (czy by sie nie kiwala na boki..?)

znalazlem cos takiego: KLIK tyle otworow, ze moze by pasowalo... tylko ta stabilnosc na boki...

Posted

Poszukaj w Komisie :] Pełno MB03 na części ludzie sprzedają bo się całe rozlatują i nie opłaca się naprawiać :] A co do szyn z M4 nie mam bladego pojęcia , nigdy w łapach nie miałem i nie przykładałem do typa :]

• 3 weeks later...
Posted

Właśnie w komisie szukałem i nic...

Wsadziłem do mojego typa precke guardera 550mm i czarna gumke HU - śmiga na ponad 50 m.

Jeszcze tylko spręzynka 120 (wziąć coś do niej, żeby się GB nie sypnął??)

• 2 weeks later...
Posted

Ja śmigałem przez długi czas na stockowych częściach i M120 Guardera , po pewnym czasie pękła mi prowadnica sprężyny , radzę kupić sobie porządną , metalową łożyskowaną :]

A tak poza tym to zupełnie niczego nie musisz wymieniać bo Gb jak już wcześniej wspomniałem , pancerne :D

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Witam mam pytanie mój type ma już 2 lata i nigdy go nie otwierałem nigdy też nic w nim nie zmieniałem poza wymianą baterii na 9,6 ( jest przyklejona na taśmie do front gripu :twisted: )

Jednakże ostatnio naszło mnie na mały tuning zamierzam wrzucić tam sprężynę 130 ,lufę precyzyjną i nową gumkę hop-up i zastanawiam się czy taka staruszka to przeżyje (tzn czy przez mocniejszą sprężynę nie siądzie w niej coś)

I pytanie numer 2 o magazynki przymierzałem już kilka różnych od m4 i jeszcze żaden nie pasował mógł by mi ktoś powiedzieć jakie magazynki pasują na 100% bo mam już z lekka dość hi-capa.

Edited by MrMleczko
Posted

Co do batki , polecam kupienie sobie ładownicy na kolbę i wypuszczenie okablowania przez atrapę przycisku do kolby :]

Precka sporo dała na rozrzucie , M130 moim zdaniem trochę za silne , włożył bym M120 , ale przy 130 też się pewnie nic nie stanie :]

Co do magów , wszystkie które próbowałem od M4 działały [ czyli P&J , Boyi itd. ]

Posted (edited)

Co do batki , polecam kupienie sobie ładownicy na kolbę i wypuszczenie okablowania przez atrapę przycisku do kolby :]

Precka sporo dała na rozrzucie , M130 moim zdaniem trochę za silne , włożył bym M120 , ale przy 130 też się pewnie nic nie stanie :]

Co do magów , wszystkie które próbowałem od M4 działały [ czyli P&J , Boyi itd. ]

Kurde to ja nie wiem jak to jest z tymi magami jakie konkretnie próbowałeś midy , lowy?

Bo ja też przymierzałem P&J i nie wchodziły.

btw thx za odpowiedź

Edited by MrMleczko
  • 1 month later...
Posted

podobno BOY-a na 100% pasują ale chyba nie koniecznie bo próbowałem... ale jak sie dobrze dopchnie i bedzie ssać to dla lepszego trzymania można obkleić capa taśmą.

Do springa można dokupić też prowadnicę (chyba że masz stockowo łozyskowaną, bo to co jest w GB to chyba loteria).

-Weszłoby niskooporowe okablowanie z m4?

• 1 month later...
  • 7 months later...
Posted

Nie chwaląc się, da się zmieścić baterię w kolbie. U mnie siedzi 11.1 2200 turnigy lipolka.Type u mnie na stockowym tłoku śmiga na M150, po 20k kulek zero śladów. U kumpla na M120 poszły zęby na zębatce środkowej. Jak tam wasze giwerki, niedługo moja pojawi się w komisie (zmiana na ak).

Posted

Oczywiście lipola da się wcisnąć do kolby ale cztery lata temu gdy przerzucałem kable do tyłu Li-po nie były tak popularne :]

Obecnie mój type ma duuuuuuuuży przebieg [ 300 k ? Nawet ciężko już policzyć ] i trzyma się świetnie . Jedyne co musiałem wymienić to tłok , który się starł .

Poza tym w środku wylądował cylinder typu 1 , łożyskowana prowadnica sprężyny , M120 guardera , taka sama gumka .

Niestety głowicy cylindra nie da się wymienić na inną .

Za to dysza od g36 pasuje idealnie :]

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety nie wejdzie bo jest za długi o te kilka cm .

Wejdzie za to Lipol ten :

http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_li-po_li-ion_lifepo4/akumulator_li-po_1200mah_7_4v_20c_firefox-2367.html

Ew. Można wyprowadzić kable na tył i zamontować ładownicę na kolbie tak jak ja mam .

PS : Jeżeli komuś pękła jakaś część do typa to można ją dorwać u Krakmanów , należy tylko napisać wcześniej i ustalić cenę .

• 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich!! Mam problem z moim type89. Problem polega na tym że replika przestała strzelać, czasami strzela i przestaje tak jak by nie było zasilania, a gdy wyciągne silnik i pokombinuje chwile z kablami to czasami strzeli. Drugi problem jest taki że replika strzela tylko full auto - nie działa ani semi ani burst... :/

Co poradzicie na to ? Co może być zepsute? licze na szybką odpowiedź i z góry dziękuję.

Pozdrawiam ! NooB

Posted

Poprzerywane kable na moje oko , może gdzieś złamałeś kabel , ew. zobacz z kostką stykową .

Co do semi , to prawdopodobnie poszedł Ci przerywacz na zębatce tłokowej , jeżeli chcesz to mam taką nową zębatkę .

Najlepiej jednak wcześniej rozebrać replikę , jak coś zapraszam na PW :]

Posted

Type przyszedł i na stocku strzela mi sie zadowalajaco więc pomyslałem o mały poddrasowaniu mojej 89.

O tuningu wiem niewiele ale warto spróbować :D

Wybrałem te części :

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK

Jesli macie czas mozecie polecić mi dobry akumulator bo jednak z lipo zrezygnowałem

Posted

Ktoś jednak jeszcze kupił typa ? :]

Co do części , które podałeś :

- Cylindra oraz dyszy nie opłaca ci się wymieniać , nic to nie da :]

- Prowadnicę sprężyny zamiast podanej systemy weź tą : LINK

- Cała reszta w porządku .

Pomyślał bym na twoim miejscu o wymianie stockowych kabli na jakieś lepsze , wtyczek na T-connectory .

Jeżeli kupujesz już części w taiwangunie to może bateria firefoxa ? [ przyzwoicie wykonane ] chociaż ja na twoim miejscu zainwestował bym jednak w lipola , w chwycie nie zmieści się bateria większa od 8,4v w sticku .

Posted

Precka + Gumka + Prowadnica [ Stockowo masz plastik ] + Sprężyna ~ 250zł

Jeżeli zdecydował byś się na przełożenie bateri z frontu na kolbę [ Ładownica na kolbę i w środku batka ] to baterie Li-po będą cię kosztowały 1/3 ceny [ W tym momęcie żaden z pakietów modelarskich nie zmieści się do frontu typa więc musiał byś kupić dedykowane do asg ] .

PS : Typa oddajesz do Krakmanów żeby Ci wymienili części ?