MateuszeQ Posted May 23, 2008 Report Posted May 23, 2008 Hej. Mam pewien problem: Na komputerze mam sporą ilość odcinków pewnego serialu... Jako, że zajmuje dosyć dużo miejsca, postanowiłem zgrać go na płytę DVD i odtwarzać w odtwarzaczu DVD. Pliki te, są formatu : Klip video (AVI) Nagrałem więc te pliki a dysk CD poprzez po prostu wklejenie ich da dysk CD a potem 'Zapisz te pliki na dysku CD'. Jednak po nagraniu płyty, moje DVD, które POWINNO odtwarzać takie formaty lub chociaż czytać płytę nie reaguje - NO DISC (nie czyta płyty :( ) Z ciekawości zaraz włożyłem już wcześniej nagraną przez kolegę płytę z takim samym formatem filmów i działała. Nie poddając się, nagrałem kolejną płytę, tym razem również na płycie CD poprzez program Nero jako 'Dysk z danymi' - odtwarzacz dalej nie czyta płyty... Próbowałem również nagrać poprzez opcję 'DVD Video' ale niestety, komputer nie reaguje - po prostu 'Tworzenie obrazu płyty CD' trwa nawet kilka godzin i nic się nie dzieje. Nie mam pomysłu co to może być, więc proszę o pomoc :( Quote
maxavelli Posted May 23, 2008 Report Posted May 23, 2008 AVI to tylko kontener - moze przechowywac dane audiowizyjne zakodowane przy pomocy roznych kodekow. Uzyj np. programu GSpot by przekonac sie w jakim formacie sa dane w Twoim pliku AVI i upewnij sie ze Twoj odtwarzacz DVD/MPEG-4 jest zdolny do odczytania tego formatu ;-). Quote
Recommended Posts