Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

ad .6 o ile mm?

ad7.gdzie go można dostać? czy to ma byc cos takiego jak jest w jg razem z risem?

ad.ad2 jeżeli chce zachować kolor polecacie jakiś konkretny lakier farbę? czy na przykład ktoś próbował stosować podkład do malowania figurek np citadelle lub games workshop i jaki był efekt?

dzieki Ronin

Edited by beertek
  • Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Humbrol czarny mat, tudzież pactra - to z modelarskich. Możesz też próbować zamalować sprayem, choć nie wiem czy akurat citadel będzie trwały - nie używałem, nakładam podkład pędzelkiem 8-) . Malujesz całe okienko, przez co się nie wyróżnia - robiłem tak parę razy przy grawerowaniu znaczka hk.

Edited by fidell
Posted

Z pewnością chodzi o to :

W Niebieskiej ramce logo ''HK'' w Starze wiadomo już jest,a w CA tak jak wspominał Fidel trzeba wypełnić logo ''CA'' by była równa powierzchnia i potem grawerka dopiero.

W Czerwonych kółeczkach również oznaczenia których nie ma ani w CA ani w Starze czyli ''Bw'' oraz logo ''bwb''

logohkbp7.jpg

w444.png

Pozdrawiam

Wawix

Posted (edited)

Z Chwytem transportowym z HKV właśnie nie powinno być problemu.Ale nich wypowie się Wolf bo on posiada oryginalny Chwyt z HKV z tego co wiem.

A Chwyt przedni tak jak mówi ADi.

Pozdrawiam

Wawix

Edited by Wawix
Posted

To może ja powiem. Jeżeli z repliką JG jest tak samo jak z CA to dopasowanie chwytu mi zajęło ok. 5 minut dłubania pilnikiem.

A propos łoża nie mam żadnych informacji.

Posted

Miałem kiedyś takie łoże i jeśli dobrze pamiętam różnica szerokości była rzędu 4-6mm. Co do rączki z HKV to pasuje idealnie z wyjątkiem otworów. Pierwszy od strony kolby pasuje, kolejny trzeba powiększyć (pilnikiem) o 2 mm w górę, a przedni o 2-3 mm prawa-góra 45°.

Posted

Wolf, naprawde warto zainwestowac w te raczke??? Czy jest ona az tak warta tych pieniedzy?? Opcją jest rączka firmy Ares która kosztuje sporo taniej. W związku z tym że Ares= Star to zastanawiam się czy sobie jednak nie odpuścić swojego "chcenia" oryginału. W końcu Ares wygląda jak oryginałc(chociaż niestety nigdy nim nie będzie:) )

Posted

Ja posiadam najświeższą wersje G36 Stara i HKV jest wykonane świetnie nic dodać nic ująć ;-)

A Oryginał to Oryginał wiadomo Lans,że głowa mała xD

Pozdrawiam

Wawix

Posted

Dla lansu można z repliki zrobić choinkę ;-) a dopasowywanie wyglądu do orginału to raczej szczegółowa rekonstrukcja :mrgreen:

Nie znam wyrobu firmy Ares ale HKV Hensolda do Stara porównywać nie można.

Jakość wykonania, materiały oraz sama optyka są zupełnie inne.

Prawdę mówiąc to na potrzeby AS w ogóle takie przyrządy celownicza są moim zdaniem mało potrzebne lub wręcz całkowicie zbędne.

Posted (edited)

Tak Wolf masz rację ;)

Ale wygląd zewnętrzny HKV Stara jest na prawdę dobry moim zdaniem :ok:

Simon HKV ''Aresa'' a ''Stara'' moim zdaniem się niczym nie różnią w końcu Ares to podwykonawca Stara ;)

Nie widziałem na oczy jedynie mogę przypuszczać ale powinienem mieć racje.

Pozdrawiam

Wawix

Edited by Wawix
Posted

Można prosić, o zdjęcia, gdzie WYRAŹNIE widać malowanie G36? Nie brakuje zdjęć w malowaniu "na pustynie", ale takich do lasu, to jak na lekarstwo...

Pytam, bo chciałem pomalować swoją replikę, ale jakiś konkretniejszy wzór by się przydał :).

Posted

Doskonale zdaje sobie sprawę, że nie ma "zastrzeżonego wzoru malowania", jak to ładnie ująłeś. Wydaje mi się to logiczne.

Dlatego też poprosiłem o przykładowe linki, do zdjęć, żeby dowiedzieć się, jakie to Niemieccy żołnierze mają gusta w malowaniu broni.

To, że "na necie jest masa zdjęć", w zupełnie niczym mi nie pomaga, bo przeglądam masę zdjęć, ale nie mogę znaleźć takiego, które można nazwać innym niż "pustynne". A co dopiero kilka/kilkanaście żeby móc je porównać.

Jeśli jeszcze sie nie rozumiemy, to zapraszam na PW.

Posted

Oh! Jaki Ty mądry.

Poważnie, to jak chcesz zobaczyć jak malować G to wbij na MP.net. Masz cały temat z fotami KSK. Oni mają w pyte malowania i nawet, magiczne pustynne, +15 do lansu.

Posted

Proszę tylko o kilka fotek, a tu zaraz awantura wybuchnie :).

Najlepiej niech mod to usunie, coby nie zrobiły się jakies niepotrzebne napięcia...

I na serio, już siedzę parę godzinek przeglądając zdjęcia i niewiele (dwa dobre zdjęcia), oprucz tego "piaskowego" malowania (i błota, ale tego nie liczę;P) znaleść nie mogę . Może mam po prostu pecha i wpadam nie na to co trzeba? Nie wiem.

Posted

Malowanie kładzione jest na broń w trakcie misji bojowych - na zwyczajnych szkoleniach się tego nie praktykuje.

Misją typowo bojową jest Afganistan i tam pojawia się malowanie pustynne.

W ostatnim czasie nie ma typowo bojowych misji w "terenach zielonych" (misja w Kongo obejmuje głównie patrolowanie miast), stąd brak fotek malowania "na zielono".

Widać sporo fotek broni w kolorach pustynnych w użyciu w terenie zielonym - znaczy to, że dany operator (w tym jego broń) służyli w Afganistanie.

Jedynym rekonstrukcyjnie wiarygodnym rozwiązaniem jest więc malowanie pustynne. Można wybrać ewentualnie trochę ciemniejsze kolory i wtedy takie malowanie ładnie się komponuje z flecktarnowym mundurem.

Tak więc jeszcze raz:

malowanie = misje bojowe = ostatnio jedynie Afganistan = pustynia = malowanie pustynne ;)

A tu fajny przykład "praktycznej (bo maskuje) rekonstrukcji (bo jest malowanie pustynne):

http://www.abload.de/image.php?img=teamurl2wl93.jpg

(chodzi oczywiście o MP5)

Kolory są na tyle ciemne, że ładnie prezentują się na flecku. Nadal jest to jednak malowanie pustynne, więc zgodne z ideą reko ;).

Ronin

Posted (edited)

czy ma ktos moze projekt w jakims fajnym programie grawerow "hk" "bw" etc ktore mozna umiescic n 36? chodzi mi o to co np zamiescil wawix na ladnym zdjeciu strone wczesniej

Edited by beertek
Posted

Ja zrobiłem tak, że zdjęcie obrobił mi kumpel w ten sposób by wyrównać do pionu i zeskalować. Następnie wydrukowałem, wyciąłem, nakleiłem i heja frezem. Wydruk oczywiście w negatywie!