Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

NO i nastepny problem tym razem wiekszy ;/ Gdy podlaczam batke i próbuje strzelic nic sie nie dzieje tak jak bym chcial strzelac bez batki ( batka jest wporzadku) dzis popoludniu jeszcze strzelal normalnie. nie wiem czy na 100% to wina stykow wiec pytam was co jest jeszcze mozliwe w tym przypadku ?

Posted

spróbuj na "dziko" podłączyć baterię (jeżeli na 100% jest sprawna) bezpośrednio do silnika, jeżeli nie będzie reakcji to problemu szukaj w silniku, jak będzie działał to problem istnieje na "drodze" bateria-silnik, płytkę selektora ognia sprawdz również.

Posted

Tak jak mowisz problem jest wlasnie pomiedzy batka silnik bo sprawdzalem silnik jest sprawny (od poczatku wysdaje mi sie ze to wina stykow w gb dzis po szkole go rozkrece i sprawdze to :]

Posted

A ja mam taki problem :

Gdy patrze na komore HU (od wejścia kulek) nie ma głowicy cylindra (tej miedzianej ? ) i jak podłączam baterie słychać takie "cyk" i nic wiecej tak jakby silnik nie był w stanie ruszyć się .

btw. Pamiętam że był gdzieś jakiś temat o tym ale kompletnie nie moge go znaleść, chyba z nerwów ... proszę o pomoc jak najszybszą

Posted

Prawdopodobnie złapałeś zacinke tłoka w tylnim położeniu, rozbieranie garboxa Cię nie minie, proponuje jaknajszybciej rozebrać bo napięta sprężyna dodatkowo amortyzuje Ci części wewnetrzne.

Posted

Jak zapłaciłeś za replike i wina nie nastąpiła z twojego powodu to nie masz co się babrać w samodzielone rozbieranie, nikt Ci łaski nie robi to obowiązek producenta bez względu czy się umie serwisować własny sprzęt czy nie.

Posted

Przepychanie mocniejszą batką to rozwiązanie typowo siłowe i napewno nie rozwiąże problemu, bo jak łapiesz zacinke i nie wiesz czym ona była spowodowana (wadliwą częścią, błędem przy skręcaniu całego układu itd.) to tymbardziej wystąpi ona ponownie (zacinki i awarie nie biorą się z powietrza), wiadomo ciężko się rozstać ze swoją zabawką i ją odsyłać ale czasami trzeba. Najlepiej jak możesz to wyślij ją do serwisu odrazu, powiedzą Ci jaka była przyczyna i ocenią ogólny stan.

Posted (edited)

U mnie też wystąpił taki problem w mojej m15 SL strzelam, strzelam i tu nagle lekki zgrzyt i koniec, zero reakcji na wciśnięcie spustu.Bezpiecznik ok batka ok też ,myśle że to wina styków w karabinie bo są troche powyginane, muszę kupić nowy wtyk , wymienić i powinno być wszystko dobrze. Mam taką nadzieję ;].

Edited by clinic
  • 2 weeks later...
Posted

Lekki OT ale co tam ..

Replika wróciła z serwisu i przyczyną zacinki/nie strzelania repliki były urwane zęby na tłoku O.o wymienili mi na nowy i stwierdzili że była to wada konstrukcyjna tłoka ... :) Cieszę się bo jest przesmarowana i naprawiona a to tylko w niecały tydzień ! Polecam ASGshop przy okazji :P