Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam problem z m733 TM - wszystko w GB jest na swoim miejscu, dysza pracuje jak trzeba ale karabin nie pobiera kulek z magazynka - sprawdzaliśmy na różnych magazynkach (hi i real-capy) i wciąż ten sam problem. Czasem (czyli raz na 50 strzałów) strzeli jedną kulką albo puści dublet.

Co może być problemem?

Posted

Co ciekawe, to w opisie w twoim profilu jest napisane, że masz m733 jg, no ale kij z tym...Wynika też z tego opisu że masz metal body i jednoczęściową komorę elementa, więc stawiam, że albo ta komora jest skichana, albo źle coś złożyłeś jak to montowałeś.

Posted

Różnica między opisem profilu a tematem wynika stąd, że staram się naprawić replikę znajomego :)

Przyszedł z takim problemem - karabin rzekomo był w serwisie i wrócił stamtąd z tą samą usterką tyle że przesmarowany (nie wnikam czy to kit czy prawda) w każdym razie dysza i popychacz jest ok - sprawdzałem na dwóch różnych dyszach i cały czas to samo. Wymieniłem teraz komorę na JG tego samego typu, bo w tamtej lufa latała jak zapałka w nowojorskim metrze - i nadal to samo. gdy włożę do komory 3-4 kulki ustawie karabin do góry rękojeścią to nawet pomimo lekkiego dociskania kulek żeby wlazły w komorę karabin nadaj nie strzela :/