Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Moge podzielić się jedynie wiedzą jaką zdobyłem na zagranicznych stronach. Właściwie to jest to(nie licząc rozmiaru i paru szczegułów) G17 z KSC jednak ma on cięższą lower frame i pare wzmocnionych elementów w tym również BB loading ramp czyli część która nagminnie psułą się w G17(choć w Polsce żadnemu z G17 i G18 nic sie nie stało). Właściwie to słyszałem o nim same pochlebne opinie. Swojego czasu na forum była dyskusja na temat G17 i G18 KSC. Wyszło na to że są to świetne repliki a z zagranicznych stron i forów wynika że G19 jest jeszcze leprzy. Potem podam linki do jakiś opisów, fotek i filmów.

• 1 year later...
Posted

Na ile wystrzałów starczy jedno ładowanie magazynka Glocka 19 KSC gazem HFC134a lub GG??? A moze ktos wie ile mililitrów tam wchodzi?

Pozdrawiam

Posted

Ja mam G19 KSC-KWA ale wydaje mi się że dużej różnicy nie ma.Do mojego G19 gazu wchodzi wystarczając dużo aby wywalić jakieś 50 kulek co do mocy i zasięgu to nie ma co narzekać, puszke z 1,5m na wylot przebija, w człowiek można trafić z odległości ok 20-25m kulkami 0,2g.

W moim modelu po kilku miechach używania pękła gumka która trzyma kulke dokładnie pod HU i teraz kulki niestety lęcą po ok 10m w dół ale nie wiem czy jest to wina tego modelu czy moze moja.

• 2 weeks later...
Posted

Ja tylko dodam od siebie że miałem problem z dużą utrata gazu podczas ładowania do magazynka . (może była to wada fabryczna ??) można to usunąć w prostu sposób docinamy na wymiar maleńki plasterek gumy modelarskiej albo takiej zwykłej i umieszczamy ją między zaworem a obudową magazynka i sprawa załatwiona ja jeszczo tylko powiem że jak dla mnie to najleprze osiągi glock 19 ma na GG i 0.3 kulkach

pozdrawiam

Posted

Przy wykonywaniu takiej „uszczelki” należy być bardzo dokładnym. Jeśli nasza gumka będzie zbyt gruba i wejdzie zbyt ciasno wtedy niemalże uniemożliwi ono napełnienie magazynka(zawór tylko częściowo będzie otwierał się przy napełnianiu i gazu z nabicia starczy nam na około 10 kulek). Jeśli zaś gumka będzie zbyt luźna wtedy trochę gazu dostanie się pod nią i ja „wyrzuci” gdy odejmiemy butle. Trzeba troszkę z tym po kombinować - naprawdę warto gdyż wtedy gaz pięknie się przelewa i nic nie ucieka.

Pamiętajmy też ze gumka z czasem twardnieje i zaczyna się kruszyć. Zalecam wymianę co +/- miesiąc.

Pozdrawiam!

Posted

Ja stosuję w M9 KWA pół-milimetrowej grubości uszczelki wycięte z wentyla rowerowego. Taki detal, a ileż gazu się zaoszczędza ...

KJW w swoich magazynkach montuje coś takiego fabrycznie i strat gazu przy ładowaniu nie ma... i to jest chyba jedyny plus jaki daję tej firmie

• 3 weeks later...
Posted

Oi!

Odświeżę troszkę temat Glocka i zadam pytanie:]

Otóż stałem się szczęśliwym posiadaczek Glocka 19 (seria KSC).

Regulacja HU jest baaaardzo kłopotliwa. Może ktoś ma złoty środek, czym i jak regulować HU, by nie sprawiało to wielu trudności.

Bardzo proszę o pomoc.

Cheers!

BoT

P.S. Skorzystałem z opcji szukaj, ale nic nie znalazłem na ten temat.

Posted

Jeśli nie masz oryginalnego klucza to masz dwa wyjścia:

1. Dorobić takowy z kawalka blaszki. Nie powinno to być zbyt trudne.

2. Regulować HU zdejmując zamek, wyjmując lufę wew. z HU i wtedy iz nawet palcem powinno sie dać go przekręcić.

• 4 weeks later...
Posted

A ja mam problem z GLockiem... mianowicie bardzo często mi się glock zacina, wiecie czym to moze być spowodwane ?

moja 19-stka ma około 4 miesięcy. Stosuje osłone lufy metalową G&G i plastikową co była od nowości na obydwoch problem ten sam... :(

Posted

NavySeal nie zamek to :http://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=39_97&products_id=580 (czyli lufa zewnętrzna:) )

Opisze dokładniej sytuacje: ładuje magazynek(po przejściach upadł mi pare razy i gaz ucieka z gniazda ładowania gazu(w moim przypadku propanu)), ładuje kulki 0,28g (guardera), oddaje strzał zamek zacina się w połowie, jak go dopchne to jest w porządku ale przy następnym oddaniu strzału to samo i tak cały czas :(.

Mój Glock poza metalową lufą zewnętrzną ( G&G link powyzej) nie miał nic więcej zmienianie, co najlepsze jak włoze stockową lufe zewnętrzną(czyli z polimeru) to samo zacięcia występują:(

Jakieś propozycje jak rozwiązać ten problem ?

EDIT: NavySeal teraz otrzymam odpowiedź ?

Posted
Mój Glock poza metalową osłoną lufy ( lufą zew. G&G link powyzej) nie miał nic więcej zmienianie, co najlepsze jak włoze stockową osłone lufy(czyli z polimeru) to samo zacięcia występują:(

LUFA ZEWNĘTRZNA! A nie osłona lufy. Jak się będziesz posługiwał prawidłową nomenklaturą masz większe szanse uzyskania satysfakcjonującej Cię odpowiedzi.

Posted

W moim przypadku problemem zacinania się pistoletu był magazynek.

Po zakupieniu nowego egzemplarza problem znikł.

Gdzieś na forum widziałem post gdzie było opisane jak konserwować magazynek i całą replike w przypadku używania propanu. Jeżeli ktoś pamięta gdzie to było proszę o link ( nie moge tego znaleźć :( )...

Posted

Własnie to ! ( dzięki ).

Rozumiem że ten zabieg :

( Regularne smaruje:

- 2 części o których mówi instrukcja(czyli taką półokrągłą płytkę w tylniej części zamka oraz dźwigienkę/młoteczek w głównym mechanizmie "uderzeniowym" w ramie – te 2 elementy ze sobą „współpracują”

- cała szynę(wgłębienie) w zamku oraz metalowe elementy/prowadnice po, których się ona ślizga w dolnej ramie

- uszczelki w zaworze górnym magazynka: wciskam zapałką zawór, psikam olejkiem i „pompuje” tak aby smar się dobrze rozprowadził

- zwilżam olejkiem uszczelkę na samej górze maga(ta prostokątna przez którą wylatuje gaz) przed jego włożeniem do broni na spoczynek

- gumową końcówkę dyszy(ta która wchodzi do komory „nabojowej” i podaje gaz bezpośrednio na kulkę)

)

...Nalezy wykonywać po kazdym użytkowaniu repliki ? (po strzelaniu).