Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Do mnie dotarła paczka i nie ma żadnej pieczęci więc kilka kulek można użyć :icon_biggrin:.

P.S NIE UŻYWAJCIE NOWYCH KALASZY! Oddałem dwa strzał i obie to zacinki na prece guardera 6,02.

To nawet gorzej niż DD 0,43g.. chociaż na promyku też się cięły niemiłosiernie. :D Obawiam się, że Kałasze już są nie do kupienia i będzie nas czekać zalew "fake BB's" pod taką samą nazwą. Wystarczy, że przepakują w woreczki strunowe i wystawią na allegro, by ktoś znowu nadział się na podróbkę.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dotarły i do mnie - niestety jak wyżej.

Opakowanie ma dużo jaśniejszą i jakby wyblakłą naklejkę.

Same kulki są mleczne i matowe, podczas gdy pierwsza seria była kremowa i polerowana, coś jak perełki.

Waga się zgadza, 10 kulek waży 4,3g, niestety wymiar to 6,04 - 6,05mm. Ja podejrzewam, że to lekko dociążone produkty z tej fabryki co dd lub p&j.

Zwracam ten shit na sklep

Posted

Mi z taktycznego jak napisałem że chce oddać odpowiedzieli tak:

Proszę przesłać na adres sklepu drozdzowa 5 wraz z oświadczeniem anulowania umowy kupna sprzedaży zawartej na odległość .

Jakie oświadczenie? Ktoś wie o co chodzi?

Posted (edited)

Tzn. Piszesz czego chcesz i gdzie mają wpłacić kasę. Nie musisz uzasadniać 10dni od otrzymania towaru. Taka zwykła procedura coby wiedzieli co robić. Napisz nr konta, swoje dane i nr zamówienia. Dołącz paragon i informacje ze chcesz zwrotu za przesyłkę bo dali wadliwy produkt. Jak nie dasz uzasadnienia to nie masZ zwrotu za przesyłkę.

Edited by mikadorus
Posted

Proszę przesłać na adres sklepu drozdzowa 5 wraz z oświadczeniem anulowania umowy kupna sprzedaży zawartej na odległość .

wystarczy , że napiszesz im na maila "REZYGNUJE Z ZAKUPU" na podstawie prawa w przeciągu 10 dni nie musisz im pisać przyczyny. Poza tym na dobrą sprawę to nie jest reklamacja tylko oddajesz produkt ponieważ go nie chcesz.

Ps. Też to oddaje :( jednocześnie mam kaca moralnego , za wysłanie linka wcześniej :(

Posted (edited)

Mam nadzieję, że nie będzie to żadna reklama ani nic co łamie regulamin.

http://azteko.pl/ima...trona/zwrot.pdf

Razem z kulkami wyślijcie im takie pisemko (oczywiście przepisane na czystą kartkę) wypełnione odpowiednimi danymi. Po ugadaniu się ze sklepem na zwrot i wysłaniu im towaru z w/w papierkiem mają chyba 14 dni na przelanie pieniędzy na Wasze konto.

Niestety, przykre jest to, że tracicie czas i pieniądze, bo jakiś frajer (sorry, ale tylko takie słowo mi się nasuwa) chciał zarobić kasę na trefnym towarze...

Edited by Yautja
Posted

Ja mam zamiar zrobić tak, że albo otrzymują nową partię i mi dosyłają na własny koszt albo oddają mi kasę bez odsyłania towaru bo do czego to się nada? Do granatów co najwyżej :D.

Posted

To nie jest zwrot w 10 dni. Nie jest to fakt, że towar wam nie pasuje, ale że wysłali towar nienadający się do użycia - zepsuty/wadliwy.

W trybie 10 dni to zwrot za przesyłki nie jest dla sklepu obligatoryjny.

Posted

Gloomer co ty masz za lufę? U mnie w promyka ani w pdi nie wchodzą.

Naskrobałem mailowo reklamację (tak mi na infolinii poradzili) czekam na odpowiedź i odsyłam to.

Oficjalna odpowiedź:

"Sprawa jest w trakcie wyjaśniania kulki są bezpośrednio od producenta dlatego nie mogą to być podróbki a co najwyżej zła partia.

Czekamy na oficjalne stanowisko producenta w tej sprawie. Proszę się nie martwić wszystkie sprawy reklamacyjne wadliwych kulek zostaną wyjaśnione.

Pozdrawiam/Best regards,

Jakub Flis

GMG s.c."

Oraz drugi mail:

"Proszę o dołączenie do przesyłki oświadczenia o anulowaniu umowy kupna sprzedaży zawartej na odległość

i danych do przelewu".

Czyli zwróce towar, oddadza mi kase za niego i przesyłke do mnie, ale w plecy jest odsyłka.

Posted (edited)

Witajcie.

Po pewnym ulepszeniu SWD zakupiłem cięższe kulki:

1. Rokets Platinum 0,36 Białe - jeszcze nie testowałem. Czy wg was są OK?

2. Madbull coś tam Sniper 0,36 zielono-grafitowe.

Odbyłem strzelanke (z tymi Madbulami) i odradzam od ciemnych - KATEGORYCZNIE. W ogóle ich nie widać!

Albo inaczej - jak wy z nich możecie korzystać? Albo czegoś nie kumam i musi być sekret, albo ... w2.

Może te ciemne bardziej widoczne zimą? Z innej strony, jeżeli cel stoi a nie leży = tło to las to i tak nic nie będzie widać.

W czym sekret?

Aha - przy zmianie magazynków zauważyłem jak z komory (2 razy juz widziałem) wypada pół kulki (te same Madbule). Zapytanie: wadliwe trafiają się od producenta, czy tłok je rozwala?

Dzięki.

Edited by Indywidualista
Posted

Odbyłem strzelanke (z tymi Madbulami) i odradzam od ciemnych - KATEGORYCZNIE. W ogóle ich nie widać!

Albo inaczej - jak wy z nich możecie korzystać? Albo czegoś nie kumam i musi być sekret, albo ... w2.

Może te ciemne bardziej widoczne zimą? Z innej strony, jeżeli cel stoi a nie leży = tło to las to i tak nic nie będzie widać.

W czym sekret?

Sprawa nie jest tak skomplikowana, ale wymaga trochę poświęceń :) Przede wszystkim musisz mieć replikę, którą znasz na wylot i która jest faktycznie karabinem wyborowym/snajperskim a nie podrasowaną cymką 028. Musi, oprócz ilości FPS [mniej ważne] posiadać STABILNE FPSy[bARDZO ważne]. No i preclufę dobrej klasy żeby trzymać skupienie, ale to się rozumie samo przez się.

Kiedy poznasz już osiągi swojej bestii idziesz na pole albo rozwieszasz w lesie białe prześcieradło, regulujesz hopsiupa pod konkretne kulki i konkretny zasięg i regulujesz dobrze lunetę/przyrządy celownicze.

Po takim zabiegu zawsze wiesz, gdzie kulka leci i jak celować wg siatki żeby trafić w cel na różnych odległościach. Wymaga to troszkę zabawy, więcej cierpliwości. Ale skoro taką drogę wybrałeś to wnioskuję, że Ci jej nie brakuje :)

Posted (edited)

Gloomer co ty masz za lufę? U mnie w promyka ani w pdi nie wchodzą.

Naskrobałem mailowo reklamację (tak mi na infolinii poradzili) czekam na odpowiedź i odsyłam to.

Oficjalna odpowiedź:

"Sprawa jest w trakcie wyjaśniania kulki są bezpośrednio od producenta dlatego nie mogą to być podróbki a co najwyżej zła partia.

Czekamy na oficjalne stanowisko producenta w tej sprawie. Proszę się nie martwić wszystkie sprawy reklamacyjne wadliwych kulek zostaną wyjaśnione.

Pozdrawiam/Best regards,

Jakub Flis

GMG s.c."

Na 3 strzały i kulka wyleciała :icon_biggrin:. Dostałem też info, że najpierw muszą dogadać się z drystubutorem, którym jest Cybergun :D.

Edited by gloomer
Posted

Dzięki Kakaroth.

To o czym mówisz - jest logiczne.

Chodzi mi o warunki strzelania realne = gra.

Pod czas gdy mamy np wiatr - pierwszy strzał może być nie celny. Jeśli widzimy gdzie poszła kulka - możemy przy następnym strzale to uwzględnić. O to mi chodzi. Tym bardziej, ASG strzelanki - to nie wojna okopowa gdzie mamy czas. Tu wszystko - dynamiczne.

Hmmm...

Posted

Witajcie.

Po pewnym ulepszeniu SWD zakupiłem cięższe kulki:

1. Rokets Platinum 0,36 Białe - jeszcze nie testowałem. Czy wg was są OK?

2. Madbull coś tam Sniper 0,36 zielono-grafitowe.

W czym sekret?

Aha - przy zmianie magazynków zauważyłem jak z komory (2 razy juz widziałem) wypada pół kulki (te same Madbule). Zapytanie: wadliwe trafiają się od producenta, czy tłok je rozwala?

Dzięki.

Sekret widoczności ciemnych (nie czarnych) kulek tkwi w dobrej lunecie.

Kulki przecina na pół, jeśli jest źle nawiercona komora i po 2 kulki sie pchają - jest filmik z fixem w temacie o replice.

Posted

Jedno z drugim trzeba zgrac i dopieścić. Komory czeskie ostatnio potrzebują fixu - nawiertu pod kulkę, bo jest podwójna lub ścinka.

Widac nie ma nic stałego... gumki g&g poleciały na jakości i czeskie komory również.

Posted (edited)

Kulki doszły, i mimo że liczyłem że was wkurzę że doszły dobre to się sam wkurzyłem ;)

Tolerancja każdej kulki to +/- 0.02mm a rozstrzał średnic od 6.00 do 6.04mm i promyk nie łyka...

Edited by shamoth
Posted

Tam reklamacja, odstąpienie od umowy w oparciu o niezgodność towaru... na słoiczku nawet są podane wymiary kulek.

Aczkolwiek zamiast kasy wolał bym jednak w pełni wartościowy towar ;)