Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Problem w tym, że Biovale mogą nie trzymać ciśnienia w lufie. Połączenie 5,90mm Biovali z 6,06mm mojego Miracla może wyjść kiepsko :zastanawia:

Tutaj już nie pomogę. W każdym razie dopóki nie przekraczasz 600fps z mojego doświadczenia wynika, że biovale sprawdzają się dobrze w replikach AEG, u mnie przy promykach nie było kłopotów. Co innego przy boltach, tam przy mocy rzędu 650fps już liczy się waga i 0.3g są za lekkie.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

białe Kulki KALASHNIKOV 0,40g 2000 szt. na taktycznym...

http://www.cybergun....-billes-kalash/

jedyne info jakie znalazłem.

Coś drgnęło w temacie, chociaż np. obsuwa w kwestii kulek BBWarz i ich pierwsze "niezadowalające" partie mogą świadczyć o tym, że producenci mają problem z uzyskaniem produktu wysokiej jakości.

Edited by Visq
Posted

@Visq

Obawiam się że to wszystko co pojawia się na rynku jest tej samej jakości co "felerne" BBWarz, z tego samego faba.

Uzyskanie odpowiedniej jakości nie jest problemem, w końcu dostali idealne próbki, chodzi raczej o to żeby uzyskać odpowiednią jakość jak najtaniej...

Może na gwiazdkę się doczekamy ;]

Posted (edited)

Prawda, chodzi mi bardziej o to, że może ktoś zauważył lukę na rynku, bo co raz więcej "marek" się pojawia.

Pozostaje liczyć na to, że metodą naturalnej selekcji wszystkie pestki wyginą, a producenci nauczą się, że przy takim produkcie bardziej opłaca się wysoka jakość.

Edited by Visq
Posted

@Mendi

Dokładnie, aczkolwiek jak już pojawią się te białe 0.43 to mam nadzieję że będą perfekcyjnie idealne a dzięki masie większej o 0.01 będą lepsze od DS i bardziej dostępne ;D

Posted

@Mendi

Dokładnie, aczkolwiek jak już pojawią się te białe 0.43 to mam nadzieję że będą perfekcyjnie idealne a dzięki masie większej o 0.01 będą lepsze od DS i bardziej dostępne ;D

Zapisano, że gdy ktoś odkryje recepturę perfekcyjnej białej kulki to nastąpi apokalipsa, a stare bogi ześlą ognie i fale na producenta. Innego wytłumaczenia czemu nie ma i nie było takich kulek nie widzę.

Sprawdzał ktoś te kulki 0,43g w porównaniu do obecnych guarderów/ devili? Są tanie i jeśli działają przynajmniej podobnie to już warto brać.

Posted

Strzelałem z tych 0.4g P&J. Szału nie ma, nadają sie do AEG'a gdy 0.3g zaczyna nam nosić wiatr, celność jest akceptowalna (w AEG-u). Trochę gorsze od starych Madbulli.

Których madbulli? Tych pomarańczowo- brązowych? Czy tych ee w kolorze devili 0,4g - kawowe?

Posted

Ja napiszę trochę o tych BB kingach. Otrzymałem nie przebrane próbki 0.4 i 0.43 od sprzedawcy, po ok 100 szt.

0.4 - kulki są popękane ! Conajmniej co druga ma na sobie pęknięcie takie podłużne, przy rzuceniu nimi o chodnik zdarzało się że pękała na drobne kawałki. Mają też takie małe dziurki, prawdopodobnie miejsce wtrsku/ pozostałość po formie, ale to akurat nie jakis poważny defekt. W środku brak pęcherzyków. Miałem zamiar porównywać je jak latają w stosunku do MB żółtych, ale raczej odpuszcze ze względu na ich rozpadanie się. Słaba polerka.

0.43 - kulki bardziej sprężyste od poprzednich, wysoko odbijały się po rzuceniu w chodnik i nie pękały. Na ich powierzchni teżnei widać było jakiś pęknięć. Jedynym defektem były tak jak u poprzednich takie małe dziurki po formie, ale to nieraz juz widziałem w kulkach i nie przeszkadzało. Brak pęcherzyków w środku. Tak samo słaba polerka. Testy balistyczne dopiero w tygodniu jak znajde czas.

Ogólna ocena: Jeśli tylko sprzedawca nie pomylił woreczków, to 0.4 kategorycznie nie kupować, materiał nie nadaje się do strzelania. 0.43 można zaryzykować i wypróbować. Zwykle to 0.43 były gorsze niz 0.4.

Tutaj wrzucam zdjęcia:

0.4

http://zapodaj.net/fae3e0c8450a6.jpg.html

http://zapodaj.net/a46276b67e3c4.jpg.html

0.43

http://zapodaj.net/712ebf22dff72.jpg.html

Posted

Natchnąłeś mnie swoim postem co do 0,4 bo sam je mam. Faktycznie raz dojrzałem jedną pękniętą kulkę i teraz je przejrzałem. Około 100 kulek poszło do śmietnika. Co do pękania jak się nimi wali o chodnik. Cała kulka wytrzymywała ten test. Nadpęknięta kulka rozpadała się ;).

Posted

Uważajcie z tymi 0,43 kulkami by potem nie musieć czyścić acetonem lufy. Na tych które do mnie doszły jest jakaś farba - czuć je farbą i zmazuje się z nich farba. Przetrzyjcie o czarną koszulkę, zostaje biały ślad... Do lufy nie próbuję ich nawet wkładać.

Posted

Uważajcie z tymi 0,43 kulkami by potem nie musieć czyścić acetonem lufy. Na tych które do mnie doszły jest jakaś farba - czuć je farbą i zmazuje się z nich farba. Przetrzyjcie o czarną koszulkę, zostaje biały ślad... Do lufy nie próbuję ich nawet wkładać.

Ja zapachu nie czuje, ale faktycznie zostawiaja troche ślad na ciemnej koszulce. Trzeba bedzie każda przejrzeć i czyścić ściereczką :D Jednak jeśli maja dobrze latać i być widoczne, to jestem w stanie poświęcić im trochę czasu.

Czy ktoś kupił może 0.43 ale te P&J i moglby się podzielić jakimiś doświadczeniami z nimi ? Czy takie same problemy jak te bbKingi

Posted

Problem z farbą wystąpił też w G&G 0,25g.

Oszczędność oszczędnościami... Ale interesuje mnie pewna rzecz. Strzelałem wiele razy z G&G i świetnie latały nic się nie działo. Aż pewnego dnia przyszła paczka z Azteko z tymi kulkami(strzelałem wcześniej) czy wam też kulki po trafieniu w przeciwnika farbują trochę mocniej na biało strój? Wcześniej nie spotkałem się z Tym lub poprostu nie zauważyłem. Ktoś może to jakoś wytłumaczyć?

Ps. Tak, wiem, że 0,25g to raczej nie są snajperskie kulki, ale piszę o tym gdyż może to jakiś nowy trend.

Posted

Problem z farbą wystąpił też w G&G 0,25g.

Ps. Tak, wiem, że 0,25g to raczej nie są snajperskie kulki, ale piszę o tym gdyż może to jakiś nowy trend.

Trza po prostu zaryzykować i postrzelać z nich.

Posted

A nie wystarczy stary myk usuwania powłoki grafitowej z DS?

W grubą skarpetę lub dwie wrzucamy kulki i do pralki, razem z kilkoma parami sztywnych skarpetek i obfajdanych gaci, na wolny/najdłuższy cykl bez wirowania lub najwolniej jak się da. Niektórzy do skarpetki wrzucali obok kulek małe otoczaki z rzeki lub mielniki przemysłowe w wyższej klasie wykończenia.

Posted (edited)

Mam pytanko, czy z Devilami występuje ten sam problem? Czy też trzeba przeprowadzać operację z kolą lub praniem?

Ps

Z praniem mogę mieć kłopoty, bo nie miewam"sztywnych" skarpetek, ani "zafajdanych" gaci... :icon_wink:

Edited by Powała
Posted

Devile 0,40 grafitowe sprzed roku jakie mam były czyste. Żadnego nalotu na nich nie ma. Nie wiem jak z najnowszymi.

Dobrze, że mi Shamoth przopomniałeś ten sposób. Ręczne wycieranie to masakra.

Wysłane z Xperii Z za pomocą Tapatalk 4