mmaruda Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Witam. Niedawno nabyłem UMP i dziś przeszło chrzest bojowy na coniedzielnej strzelance, jednak pojawił się pewien problem - mianowicie, nawet na minimalnym ustawieniu hop-up (czyli w zasadzie na zero), kulki lecą jakieś 10-15 metrów prosto, a później podrywają się do góry - gun ma przez to mniejszy zasięg niż mój sprężynowy shotgun. Używałem kulek 0.25, więc raczej nie za lekkie. Zmniejszyć hopa już się się nie da. W czym może być problem? Czy to jest kwestia dotarcia się gumki, czy może da się replikę rozebrać i bez większego ryzyka coś poprawić, czy lepiej reklamować? Quote
Punk4ass Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 (edited) Gdzie go kupiłeś?? Nowy/używany Edited May 18, 2008 by Punk4ass Quote
mmaruda Posted May 18, 2008 Author Report Posted May 18, 2008 Nówka z Taiwanguna, ma jakieś 3 dni. Nic w nim nie grzebałem, tak jak wyszedł z pudełka, tak naładowałem stockową batkę zgodnie ze wzorem i pojechałem dziś strzelać. Quote
DyingFetus Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 wymień gumkę na silikon,kolega w HK 416 miał to samo,po problemie Quote
mmaruda Posted May 19, 2008 Author Report Posted May 19, 2008 Już wiem co było nie tak - w replice był jakiś przerośnięty dystanser, zrobiłem własny z kawałka dętki i taśmy sylikonowej - zasięg UMP to teraz jakieś 40 metrów i do tego dość celnie. Quote
MadnesS Posted May 22, 2008 Report Posted May 22, 2008 Hmmm... mmaruda. Jezeli bys mogl opisac, gdzie znajduje sie ten dystanser i jak go naprawiles/przerobiles/zrobiles to bylbym wdzieczny:) Quote
AnR Posted May 22, 2008 Report Posted May 22, 2008 Dystanser jest w komorze HU, wytnij sobie z wkładu do długopisu. Quote
mmaruda Posted May 22, 2008 Author Report Posted May 22, 2008 Dystanser jest w komorze HU, wytnij sobie z wkładu do długopisu. Nie! Wkład od długopisu w tym wypadku jest za twardy - kulki się będą klinować w lufie (już próbowałem). Quote
AnR Posted May 23, 2008 Report Posted May 23, 2008 Nie wiem, mam takowy w swoim G36 CA, na gumce Systemy i lufie tego samego producenta. Kijowo, ześ wycioł albo z kijowego wkładu. Quote
mmaruda Posted May 23, 2008 Author Report Posted May 23, 2008 Ziom, mówisz o zupełnie innym gunie (w dodatku CA, a nie tanim chinolu), innej lufie i innej gumce hopa (komorze pewnie też) - nie chce mi się o to kłócić, ale raczej kiepskie argumenty podajesz za tym, że zrobiłem coś nie tak ;) Nie chcę tu udowadniać, że znam się lepiej, po prostu w kwestii samoróbek, chyba lepiej koledze polecić patent sprawdzony w tym konkretnym przypadku, żeby nic sobie chłopak nie zepsuł. Quote
helgrind Posted May 24, 2008 Report Posted May 24, 2008 Ja zrobiłem z izolacji z kabla (gumowej) ;P. I działa wyśmienicie :D. Quote
Recommended Posts