Świr Posted May 17, 2008 Report Posted May 17, 2008 eee to ja sobie coś jeszcze napiszę, skoro leci w kosmos :-P bla bla bla jestem snajper, mam fajną kolbę i milion fpsów :D Niech żyje moderacja! :-F Szkoda, że pan Tanio Koba nie robi dłuższych luf.. może przy długich lufach ten jego gwint działa negatywnie..? hmmm :strach: a tak w ogóle to co myślicie o core z ramu asg w SWD KA? :D Krol - ja czekam na Operation Flashpoint 2. Jedyneczka to moja fejworty gejm. ArmA ujdzie.. nawet ;) Jezu o tej godzinie Świry piszą głupoty.. :D _thor zrzuć tu troszkę napalmu, zrobi się czyściutko :D Ale niestety stracimy nasze kolby :cry: :-F
Lajon Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Wszystko rozbija się o to, czy Twoim celem jest maksymalizacja skuteczności czy realistyczne odwzorowanie sposobu działania snajperów, po naszemu wkręcanie się w klimat. ;) Ujmując to w inny sposób - jedni wolą hicapy, inni realcapy. Co komu pasuje - pamiętaj, że najważniejsza w tym całym interesie jest Twoja indywidualna przyjemność z zabawy. Ja np. nie brałbym AUGa z tego powodu, że po prostu w rzeczywistości jest on używany sporadycznie do strzelania wyborowego i psułby klimat. Natomiast gdyby AUG miał takie same osiągi, jak np. M21 to na pewno sytuacja inaczej by wyglądała w rzeczywistości. Panowie strzelający ostrą amunicją też by chętnie używali hicapów, gdyby takowe istniały. Trzeba pamiętać o tej całej otoczce umowności wokół snajperstwa w as. PS. Thor - optuję za zostawieniem tematu. Tyle energii potencjalnej spożytkowanej na zapełnienie tych dwóch stron, zresztą topic całkiem sensowny. ;)
Borol Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 "Snajpy tylko ze stała kolbą".....Sory,ale czy przypadkiem Steyr Mannlicher SSG 08 nie ma składanej na bok kolby?(sic!)
thor_ Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 AI Arctic Warfare / L96 SR-25 CheyTac Intervention .408 SVDK To tak na szybko karabiny mające składane kolby.
Spajda Posted October 9, 2008 Report Posted October 9, 2008 Rola kolby w snajperstwie ASG: Kolba musi być wygodna i pasować do ciała. Ja mam długie ręce i potrzebuję długiej kolby. Dlatego należy się go broni przymierzyć, i sprawdzić czy jest OK. No ale w AUGu to już regulacji za bardzo nie masz... Jak chcesz kupić giwerę która naprawdę ci pasuje - przymierzając się do nich wybierz tą która jest najwygodniejsza i ci się najbardziej podoba. Ale na miłość boską - nie ruger !!
Guest (ID:6452) Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 Rola kolby w snajperstwie ASG: Kolba musi być wygodna i pasować do ciała. A jeśli to sprężynka bolt-action to musi być i solidna.
konrad_es Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 (edited) Witam po długiej przerwie. Według mnie kolba jest: -po pierwsze, bo gramy replikami broni, które mają kolby, -po drugie, kolba to przeciwwaga dla długiej lufy w replice snajperskiej, -po trzecie, przykładając kolbę do ramienia łatwiej jest celować i replika jest stabilniejsza, -po czwarte, gdzieś do cholery trzeba schować baterię ;-) cziman, mam nadzieję, że takich odpowiedzi się spodziewałeś ;) Po piąte, co to za temat? Edited October 10, 2008 by konrad_es
Recommended Posts