thor_ Posted July 16, 2008 Report Posted July 16, 2008 Ad1 Jak się w końcu wezmę w sobie i założę do M4 lufe to opoisze wrażenia na własnym przykładzie ;) Ad2 W kwestii dodawani czy ujmowania fpsów jest z nimi dokładnie tak samo jak ze "zwykłymi" lufami precyzyjnymi czyli w pewnych sytuacjach dodadzą kilka fpsów w innych zabiorą. Ad3 Ponoć dobrze ;) Ale napisze coś więcej jak zrobię to co w Ad1 ;) Ad4 Nie, kulki się nie zdzierają bo nie mają powodu. Kulka w takiej lufie jest "prowadzona" w tunelu wirującego powietrza ma to za zadanie ograniczyć ilość "kozłów" od ścianek lufy przede wszystkim w stosunku do zwykłych luf. Kulki wbrew powszechnej opinii wcal enie zostają wprawiane w ruch obrotowy wzdłuż osi podłużnej lufy tylko nadal są podkręcone w sposób jak w tradycyjnym systemie zwykłej lufy+HU. Quote
TomcioASG_JRG Posted July 23, 2008 Report Posted July 23, 2008 (edited) Ta różnica 0.01mm to to wynika z samego opisu..:P Ale chodzi mi tutaj o skupienie itp. To jest spring i chyba lepszy by był promyk...? Tak mi się wydaje... Edited July 23, 2008 by TomcioASG_JRG Quote
szalony jack pirat Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 Ja używam tylko Promyków. MadBulle miałem 3 i nie były rewelacyjne. Quote
thor_ Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 Lufa zamontowana w M4, efekty: Zasięg poprawiony o jaies 5 m, skupienie wyraźnie wzrosło i tyle. Nie strzelałem do tarczy w celach "pomiarowych". Jestem przekonany że róznica między lufami TanioKoba a innymi porządnymi lufami precyzyjnymi o podobnych długościach będa znikome. Quote
szalony jack pirat Posted July 27, 2008 Report Posted July 27, 2008 Są znikome. Z moich (dośc ograniczonych) obserwacji wynika, że TK odpowiadaja Systemie i tyle. Quote
Recommended Posts